PrimeAC 1
PrimeAC
shrpnl 1
shrpnl
Agora Metin2 1
Agora Metin2
xranzei 1
xranzei
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Karan2offical 1
Karan2offical
Fethi Polat 1
Fethi Polat
ShadowFon 1
ShadowFon
bikral 1
bikral
Hikaye Ekle

Official Cube Renewal

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kralcocuk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 31
  • Görüntüleme Görüntüleme 13K

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

giphy.gif

Vakit buldukça 3-5 satır ekleyerek devam. 6 gün olmuş bakalım her gün bir kaç satır ekleyerek ne zaman bitecek, günlük olsun bura bana. :)

Son düzenleme: 30.09.2019

Konuyu açalı 21 gün geçmiş işler yüzünden bırakmıştım. Dün başladım, bugün bitirdim.
Günlüğü kapatalım. :)

ezgif-2-6d455887fe6f.gif

b888e18f0ca0731ffb957242f3bfe6a6.gif
yeni güzel scrollu listbox h.o

Teşekkürler. Listbox kullanmadım sadece scroll ve window
hmm bu tarz guilerde scroll hesabı yapmak yerine listbox kullanıyorum. Lakin aeldra'da bir wiki yapılmış bilmem gördünmü lakin adamlar scroll için özel bir render yazmışlar tahminimce yeni bir window classı yazıp yeni x ve y'ler eklemişler şöyle anlatiyim x ve y oyuncuya görünen gui lakin o gui'nin asıl y'si oyuncuya gösterilen y'den 10 kat büyük scrool ile hide show yapmışlar. Bunu görünce o aklıma geldi xD

hmm bu tarz guilerde scroll hesabı yapmak yerine listbox kullanıyorum. Lakin aeldra'da bir wiki yapılmış bilmem gördünmü lakin adamlar scroll için özel bir render yazmışlar tahminimce yeni bir window classı yazıp yeni x ve y'ler eklemişler şöyle anlatiyim x ve y oyuncuya görünen gui lakin o gui'nin asıl y'si oyuncuya gösterilen y'den 10 kat büyük scrool ile hide show yapmışlar. Bunu görünce o aklıma geldi xD
Benim oyunlardaki nesne market sistemi de öyle, Aeldra ve rubide görmüştüm benzer mantığı kullanarak yazdım, hesaplama yapmaya gerek kalmıyor scroll kaydığında scroll boyutunu aşmayacak kadar window görünür oluyor diğerleri kayboluyor. Listbox'tan daha kullanışlı bence :D Basit bir şablon hazırladıktan sonra neredeyse her amaca uygun kullanılabiliyor.

Sanırım şunun gibi birşeyi kastettin;
Ekran_Alnts.JPG

Zenunun battle passın guiyi almıştım yabancı sv den src den ImageInstance nin renderine clip rect ekleyerek halletmiş olayı, ademinde dediği gibi bütün scrollar için kullanılabiliyor.

Son düzenleme:

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri