- Konular
- 34
- Çözüm
- 1
- Reaksiyon Skoru
- 400
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 7 Yıl 6 Ay 13 Gün
- Başarım Puanı
- 104
- MmoLira
- 662
- DevLira
- 3
HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
yeni güzel scrollu listbox h.o![]()
Vakit buldukça 3-5 satır ekleyerek devam. 6 gün olmuş bakalım her gün bir kaç satır ekleyerek ne zaman bitecek, günlük olsun bura bana.
Son düzenleme: 30.09.2019
Konuyu açalı 21 gün geçmiş işler yüzünden bırakmıştım. Dün başladım, bugün bitirdim.
Günlüğü kapatalım.
![]()
![]()
- Konular
- 149
- Çözüm
- 6
- Online süresi
- 2mo 28d
- Reaksiyon Skoru
- 480
- Altın Konu
- 0
- Başarım Puanı
- 214
- MmoLira
- 9,850
- DevLira
- 6
Teşekkürler. Listbox kullanmadım sadece scroll ve windowyeni güzel scrollu listbox h.o
- Konular
- 34
- Çözüm
- 1
- Reaksiyon Skoru
- 400
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 7 Yıl 6 Ay 13 Gün
- Başarım Puanı
- 104
- MmoLira
- 662
- DevLira
- 3
hmm bu tarz guilerde scroll hesabı yapmak yerine listbox kullanıyorum. Lakin aeldra'da bir wiki yapılmış bilmem gördünmü lakin adamlar scroll için özel bir render yazmışlar tahminimce yeni bir window classı yazıp yeni x ve y'ler eklemişler şöyle anlatiyim x ve y oyuncuya görünen gui lakin o gui'nin asıl y'si oyuncuya gösterilen y'den 10 kat büyük scrool ile hide show yapmışlar. Bunu görünce o aklıma geldi xDTeşekkürler. Listbox kullanmadım sadece scroll ve window
- Konular
- 149
- Çözüm
- 6
- Online süresi
- 2mo 28d
- Reaksiyon Skoru
- 480
- Altın Konu
- 0
- Başarım Puanı
- 214
- MmoLira
- 9,850
- DevLira
- 6
Benim oyunlardaki nesne market sistemi de öyle, Aeldra ve rubide görmüştüm benzer mantığı kullanarak yazdım, hesaplama yapmaya gerek kalmıyor scroll kaydığında scroll boyutunu aşmayacak kadar window görünür oluyor diğerleri kayboluyor. Listbox'tan daha kullanışlı bencehmm bu tarz guilerde scroll hesabı yapmak yerine listbox kullanıyorum. Lakin aeldra'da bir wiki yapılmış bilmem gördünmü lakin adamlar scroll için özel bir render yazmışlar tahminimce yeni bir window classı yazıp yeni x ve y'ler eklemişler şöyle anlatiyim x ve y oyuncuya görünen gui lakin o gui'nin asıl y'si oyuncuya gösterilen y'den 10 kat büyük scrool ile hide show yapmışlar. Bunu görünce o aklıma geldi xD
Basit bir şablon hazırladıktan sonra neredeyse her amaca uygun kullanılabiliyor.- Katılım
- 17 Eyl 2014
- Konular
- 266
- Çözüm
- 2
- Online süresi
- 1d 22h
- Reaksiyon Skoru
- 1,761
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 11 Yıl 9 Ay 4 Gün
- Başarım Puanı
- 307
- MmoLira
- 2,262
- DevLira
- -122
Sanırım şunun gibi birşeyi kastettin;hmm bu tarz guilerde scroll hesabı yapmak yerine listbox kullanıyorum. Lakin aeldra'da bir wiki yapılmış bilmem gördünmü lakin adamlar scroll için özel bir render yazmışlar tahminimce yeni bir window classı yazıp yeni x ve y'ler eklemişler şöyle anlatiyim x ve y oyuncuya görünen gui lakin o gui'nin asıl y'si oyuncuya gösterilen y'den 10 kat büyük scrool ile hide show yapmışlar. Bunu görünce o aklıma geldi xD
Zenunun battle passın guiyi almıştım yabancı sv den src den ImageInstance nin renderine clip rect ekleyerek halletmiş olayı, ademinde dediği gibi bütün scrollar için kullanılabiliyor.
Son düzenleme:
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)