-TuRKuaZ- 1
-TuRKuaZ-
farkmt2official 1
farkmt2official
Sevdamsın 1
Sevdamsın
mavzermete 1
mavzermete
xranzei 1
xranzei
Best Studio 1
Best Studio
Hikaye Ekle

[FIX] Metin2 client memory leak & cpu kullanımı problemleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan lalaker1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 32
  • Görüntüleme Görüntüleme 22K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Hmm tam olarak hangi işlevde kullanılan şeyleri sildin
Teşekkürler acaba bir probleme yol açar mı ve oyunu yazan şirket bunları neden ekledi acaba sorun yaratıyorsa

Herhangi bir sorun yapmaz. Birinci sorunu tam olarak bende bilmiyorum sanırım engellerin gölgeleriyle vs alakalı bir şey. Denediğim kadarıyla herhangi bir sorun vs. oluşturmadı. İkincisi ise bazı obje/mob vs sürekli gözükmesi için eklenmiş bir kontrol ancak düzgün çalışmıyor, o yüzden görüş açısından çıkınca hepsini sildirmek mantıklı.

Teşekkürler @lalaker1 bu aralar bu tür fixlerle uğraştığınızın farkındayım acaba bu sorunu da fixleyebilir misiniz ?

MDE uzantılı bir efekt kullanırken oyun penceresini aşağı alıyorsunuz 3-4 dk bekleyip tekrar yukarı aldığınızda mde efekti çok hızlı bir şekilde oynamaya başlıyor sanki oyunu aşağıya alınca o efekt duruyor yukarı alınca 3-4 dakika boyunca durmanın acısını çıkartır gibi hızlıca oynamaya başlıyor ve o 3-4 dk boyunca hareket edebileceği kadar sayıya gelince tekrar eski hızına geri dönüyor bunu çözebilen olmadı sanırım henüz çözebilirseniz çok minnettar kalacağım teşekkürler :)

Mde efektleri tam olarak hangi işlemlerde kullanılıyor? Exp vs gelmesi mi?

iki çözümüde yapmak mı gerek yoksa biri yeterli mi?

İki çözümde ayrı şeyler için. İkisini de yapmak iyi olur.

Teşekkürler Lala. Bu düzenlemeleri neden yaptığını kısaca açıklayabilir misin. 2.düzenlemedeki continue den dolayı obje silinmiyor gibi kısa kısa açıklama yeterli olacaktır

Teşekkürler Lala. Bu düzenlemeleri neden yaptığını kısaca açıklayabilir misin. 2.düzenlemedeki continue den dolayı obje silinmiyor gibi kısa kısa açıklama yeterli olacaktır

Üşeniyorum herkes kendisi anlasın xD
Bende zaten şu şekilde yaptım. İkinci çözümü önceden bulmuştum zaten. Birinci çözümü ise oyunda memory'de alan oluşturan fonksiyonu bulup onu geriye doğru izledim ve sürekli ram kullanımı artmasına neden olan şeye ulaşmış oldum. Sonra source üzerinden baktım tam olarak ne diye, o da gerekli bir şey gibi gözükmedi, devredışı bırakıp denedim ve sorun kalmamıştı.

En basitinden balık efekti olsun animasyonlu silah efektleri olsun tr'nin +15 silahlarının etrafında gidip gelen efekt olsun bunlar hep aynı şeye maruz kalıyor

Bir ara boş iken canım da isteyince bakarım, bilgi için teşekkürler.

Son düzenleme:
Üşeniyorum herkes kendisi anlasın xD
Bende zaten şu şekilde yaptım. İkinci çözümü önceden bulmuştum zaten. Birinci çözümü ise oyunda memory'de alan oluşturan fonksiyonu bulup onu geriye doğru izledim ve sürekli ram kullanımı artmasına neden olan şeye ulaşmış oldum. Sonra source üzerinden baktım tam olarak ne diye, o da gerekli bir şey gibi gözükmedi, devredışı bırakıp denedim ve sorun kalmamıştı.

Bir ara boş iken canım da isteyince bakarım, bilgi için teşekkürler.
Bilgisayara geçince gerekli olup olmadığına bende kontrol edeceğim. 2.düzenleme kesinlikle doğru. Visiblecount ile obje sayısını arttırıyor ve objeleri bellekten temizleyen alt satırdaki kod çalışmıyor. Continue de comment alınabilirdi ama o count'ın kullanıldığı bir yer bulamadım o yüzden arttırmasının manası yok. Aynı şekilde ilk düzenlemenin de nelere yol açabileceğini detaylıca inceleyeceğim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri