Bvural41 1
Bvural41
-TuRKuaZ- 1
-TuRKuaZ-
farkmt2official 1
farkmt2official
Sevdamsın 1
Sevdamsın
mavzermete 1
mavzermete
Hikaye Ekle

[FIX] Metin2 client memory leak & cpu kullanımı problemleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan lalaker1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 32
  • Görüntüleme Görüntüleme 22K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Dediğim gibi ben source kullanmıyorum o yüzden detaylı inceleyip çözemem. Önemli olan hatanın kaynağını bulmak. İsteyen daha detaylı bir çözüm yapabilir. Ancak oyunda da o fonksiyonu görüntüsel olarak veya işlevsel olarak denediğim kadarıyla bir fark yaratmadı.

Soldaki normal, sağdaki fix uygulanmış hali.

04Vsbab.jpg
sağdakinde biraz terrain bulanık sanki

küçük düşürmekten ziyade 3 gram bilgi sahibi olmadan tartışmaya çalışarak kendin küçük düşüyorsun. memory leak demek sadece açılan dinamik hafızanın silinmemesi değil, artık verilerinde hafızada bir şekilde unutulması leak'e yol açıyor. konuda verilen ilk düzenlemenin asıl sebebi ve çözümü zaten senelerdir elimde mevcut basitçe özet geçiyim belki daha açıklayıcı olur. metin2 de loading de yapılan her düzenleme ve önlem tamamen ilk loading'e dayalı olarak yapıldığından geliştiriciler map değişimlerinde yapılan loadinglerde gerekli şeyleri silmeyi düşünememiş malesef bundan dolayıda aktif kullanılmayan bazı veriler map değişiminde kalıntı olarak leak yaratıyor. şöyle ki atmış olduğun resimdeki kod map outdoor da ki update fonksiyonunda çalışıyor burda mantık yeni veriler ile güncellemeden önce eskisini kaldırmak yani map değişimlerine herhangi bir etkisi yok kısaca konudaki düzenlemenin amacı map değişimlerindeki bahsi geçen silinmeyen alanların kullanılmasını engellemek.
bool CMapOutdooy: Destroy() a eklesene
Kod:
    m_ShadowReceiverVector.clear();
    m_PCBlockerVector.clear();
Direkt fonksiyon silmek nedir? yine bana laf atmalar falan filan...
Düzgünce beyin fırtınası yapıp en düzgün çözümü bulmaya çalışıyoruz gene bana laf geliyor arkadaş harbi sorunlusunuz ya
Fix dediğin önüne gelen her şeyi silmekle olmaz
Önemli edit: candan baran yorumu beğenmiş :ASDASDASDASDASDasd

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri