xranzei 1
xranzei
quickxd 1
quickxd
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Scarlet 1
Scarlet
Hikaye Ekle

3ds Max Obje Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan zalim123
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 29
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Selamun aleyküm arkadaşlar 3ds maxda bi tabela tasarımı yaptım kenarlarda ayaklar var altından geçilsin diye öyle yapmıştım fakat oyuna eklediğimde görüntüde sıkıntı yok ama altından geçilmiyor sanki objenin altında bi boşluk yokmuş gibi yaptığım objedemi sıkıntı var diye oyunun orjinal objelerini düzenledim attım gene aynı galiba kaydederken bi sıkıntı oluyor köprü yapıyorum üstünden geçmiyor takılıp kalıyor ne yapmam lazım yardımcı olurmusunuz.

ÇÖZÜLDÜ

Plane ile bir iskelet oluşturuyoruz geçişi engellemek istediğimiz yerlere isimleri collision1 collision2 gibi olmak zorunda

Merdiven köprü gibi geçilecek yerlere ismini "height1 height2 " gibi yapacağız paleneyi "convert to editable mesh " yapmak lazım yoksa olmuyor.

Son düzenleme:

En Çok Reaksiyon Alan Mesajlar

sorunu çözdüm istediğimiz yere planeyi koyup isimlerini collisionPlane01 2 3 4 vs diye değiştiricez oyunun kendi mdatr dosyasını açıp baktım oradagi collisionPlane02 yazısını gördüm isimlerini değiştirip deneyim bi dedim belki ondandır 6 plane koydum 3ü normal isimli 3 ü collisionPlane şeklinde export ettim sonra tekrar import ettiğimde collisionPlane olanlar şeffaf tarzda birşeyler geldi fakat normal isimli olanlar değişmedi yani tek yapmamız gereken direklerin etrafına plane çevirip objeyi silcez sonra isimlerini "collisionPlane" yapıp scprit ile export edecez.

Engelleme için "collision"
Merdiven köprü gibi geçilecek yerlere " height" isimlerin başına eklenecekmiş yani plane ile binevi iskelet oluşturcaz

Soldaki 3 planenin ismi collisionPlane şeklinde diğerleri normal
Hepinize çok teşekkür ederim ilgilendiniz, yardımcı oldunuz.

5NyPnR.png

Son düzenleme:

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri