Bvural41 1
Bvural41
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
xranzei 1
xranzei
quickxd 1
quickxd
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Hikaye Ekle

3ds Max Obje Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan zalim123
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 29
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Selamun aleyküm arkadaşlar 3ds maxda bi tabela tasarımı yaptım kenarlarda ayaklar var altından geçilsin diye öyle yapmıştım fakat oyuna eklediğimde görüntüde sıkıntı yok ama altından geçilmiyor sanki objenin altında bi boşluk yokmuş gibi yaptığım objedemi sıkıntı var diye oyunun orjinal objelerini düzenledim attım gene aynı galiba kaydederken bi sıkıntı oluyor köprü yapıyorum üstünden geçmiyor takılıp kalıyor ne yapmam lazım yardımcı olurmusunuz.

ÇÖZÜLDÜ

Plane ile bir iskelet oluşturuyoruz geçişi engellemek istediğimiz yerlere isimleri collision1 collision2 gibi olmak zorunda

Merdiven köprü gibi geçilecek yerlere ismini "height1 height2 " gibi yapacağız paleneyi "convert to editable mesh " yapmak lazım yoksa olmuyor.

Son düzenleme:

En Çok Reaksiyon Alan Mesajlar

hocam scpriti buldum çoktan fakat bunu yaptığımda komple objenin heryerinden geçiliyor mesela köprü yaptım diyelim MDATR siz takılıyor blok varmış gibi içinden geçmiyor ama bu işlemi yapıp deneyince üstünden değilde orada hiçbirşey yokmuş gibi koyup gidiyor yani üstünden geçmiyor
Dostum uzun süre önce kullandığım için çok net hatırlamıyorum ama ben obje 3d programında açıkken yapıyordum mdatr dosyasını objenin oyun için görüntüsünü atar mısın bi

Dostum uzun süre önce kullandığım için çok net hatırlamıyorum ama ben obje 3d programında açıkken yapıyordum mdatr dosyasını objenin oyun için görüntüsünü atar mısın bi
5NyPpz.png

00zvbZ.png

Şöyle göstereyim oyundan değilde map editöründen çünki böyle daha iyi anlaşılır bence. 1. resimde ki 1 numaralı obje oyunun kendi bi objesi kapı tarzı bişey o objede duvar olan kısımlar mavi gözüküyor bu mavi yerlerden geçilmiyor bunu map editörün bi özelliğinden keşvettim mavi olan yerler MDATR dosyasını silince gidiyor yani adamlar objenin istedikleri yerine entegre etmişler mavi olmayan yerlerin dışındaki yerlerden geçiliyor tabi bunu map editörden eklediğimiz engel bloklarının olmadığını varsayarak söylüyorum 2. obje benim yaptığım bayrak, komple mavi gözüküyor oyun bunu komple blok gibi görüyor geçilmiyor oradan ama MDATR yaparsam busefer 2. resimdeki gibi oluyor bayrağın direklerinden bile geçiliyor yani ben objenin istediğim yerlerine uygulayamıyorum ben istiyorumki bu bayrağın sadece alt kısmından geçilsin .

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri