mavzermete 1
mavzermete
farkmt2official 2
farkmt2official
Sevdamsın 1
Sevdamsın
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
Fethi Polat 1
Fethi Polat
Hikaye Ekle

Resimdeki Fontu Bulma

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

Merhaba arkadaşlar, bu konumuzda beğendiğiniz bir resimdeki yazı fontunu nasıl bulabileceğinizi göstereceğim. Resimdeki fontu bulmak çok kolay, bu konu için bize yardımcı olacak bir site var ve bu site sayesinde resimdeki fontu bulabiliyoruz. Şimdi beğendiğimiz bir resimdeki fontu nasıl bulabiliriz onu görelim.

Ben konuyu anlatabilmek için google üzerinden şu resmi buldum bununla anlatım yapıcam.

resimdeki-fontu-bulma---turkmmo.png

Örneğin bir yerde yukarıda vermiş olduğum resmi gördünüz ve resimdeki "COOL GAMER" yazı fontu çok hoşunuza gitti yapmanız gerekenler çok basit.

Öncelikle gerekli siteye giriyoruz. Beğenmiş olduğumuz resmi bilgisayarımıza indirdikten sonra aşağıda resimde gördüğünü "Upload İmage" butonuna tıklıyoruz ve beğendiğimiz resimdeki yazı fontunu bulmak istediğimiz görseli seçiyoruz.

New-Project.jpg

Resmi siteye yükledikten sonra taralı kısımı sadece beğendiğimiz yazı fontunun olduğu kısama göre ayarlıyoruz. Aşağıdaki resimden de göreceğiniz gibi "COOL GAMER"
yazısının fontunu bulmak istediğim için sadece o kısımı taradım, ardından da "Matcherrate It!" butonuna tıklıyoruz.

New-Project1.jpg

"Matcherate It!" butonuna tıkladıktan sonra site otomatik olarak resimde bulunan fontu ve o yazı tipine benzer olanları karşımıza çıkartıyor.

New-Project2.jpg

Yukarıda gördüğünüz gibi resimdeki fontu bulduk, bu kısımda size resminizdeki benzer yazı tiplerini gösteriyor, burada resminize fontu seçerek indirebilirsiniz. Benim beğendiğim resimdeki font ise advent Bold3'müş.

Bazen bulduğu font sayısı fazla oluyor ve bu yüzden de site bize yardımcı olmak amacıyla resmimizin küçük halini sitenin alt kısmında karşılaştırma yapabilmemiz için sunuyor.

Bu siteye alternatif olarak kullanabileceğiniz başka bir siteye ihtiyaç duyarsanız aşağıdaki siteleri deneyebilirsiniz.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri