noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Scarlet 1
Scarlet
xranzei 1
xranzei
mavzermete 1
mavzermete
Hikaye Ekle

Metin2 logo çalışmam -Creative Production

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Creative Production
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Ygo0gk.jpg

NZjMba.jpg

bBPWLY.jpg

D7jnpl.jpg

4a5DGY.png

lOVLPb.jpg

vjqQWm.jpg

- Creative Production -
Devler gibi eserler bırakmak için
karıncalar gibi çalışmak lazım.

⠀⠀⢠⡤⢺⣿⣿⣿⣿⣿⣶⣄
⠀⠀⠉⠀⠘⠛⠉⣽⣿⣿⣿⣿⡇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢉⣿⣿⣿⣿⡗
⠀⢀⣀⡀⢀⣀⣤⣤⣽⣿⣼⣿⢇⡄
⠀⠀⠙⠗⢸⣿⠁⠈⠋⢨⣏⡉⣳
⠀⠀⠀⠀⢸⣿⡄⢠⣴⣿⣿⣿
⠀⠀⠀⠀⠉⣻⣿⣿⣿⣿⣿⡟⡀
⠀⠀⠀⠀⠐⠘⣿⣶⡿⠟⠁⣴⣿⣄
⠀⠀⠀⠀⠀⠘⠛⠉⣠⣴⣾⣿⣿⣿⡦
⠀⠀⢀⣴⣠⣄⠸⠿⣻⣿⣿⣿⣿⠏
⠀⣠⣿⣿⠟⠁
Mustafa Kemal Atatürk

İyi yada kötü yorumlarınızı bekliyorum

Öncelikle Çalışmalarını bizimle paylaştığın için teşekkür ediyorum ^^

Yazacaklarımı yanlış anlamayacağını umaraktan çalışmalarında fark ettiğim bazı minimal ve kritik şeyleri açıklayacağım.

Sıradan başlayalım.
1. ve 2. Görsel
Untitled_6.jpg

Untitled_4.jpg

Logo yerleştirirken uyulması gereken kurallardan biri de simetrik bir çalışmaysa logonun da pozisyon olarak simetriye uyması .
Ayrıca 2. Görseldeki karakterlerin boyutları arasında farklar var ve yerleri aynı gibi duruyor. Birini biraz öne alırsan arkada kalanın boyut olarak daha küçülmesi gerekiyor. Görsellerin farklı(açılar, çizim/çekim tarzları vs) olmasından da kaynaklanıyor.

3. Görsel Facebok Kapak fotoğrafı tarzında ve yerleştirmelerde bir sıkıntı yok. Simetrik bir çalışma olmadığı için logonun yeri gözü rahatsız etmiyor :)

4. Çok güzel olmuş gerçekten. Çizim ve arkaplan çok güzel uymuş.
Arkaplanda belki ekstradan bi kırmızı tonu daha da derinlik katabilirdi yinede gayet başarılı olmuş beğendim :)
(!)

5. ve 6. için 2 farklı görsel koymuş olman durumu açıklamama daha çok yardımcı olmuş :D
Keskin hatları olan bir arkaplana yumuşak hatlı bir görsel koyarsan işin odağını şaşırtırsın.
Tam tersi işe yarar. Keskin hatlı şeyler daima daha çok göze batar. :)
Mesela
images
şu fotoğrafta arka planda ne kadar renk olursa olsun göz hep
uğur-böceğini seçiyor

6. Görselde arkaplanı minimal tuttuğun için aynı yukarıdaki uğur-böceği gibi odak noktasını karaktere ve logoya güzel bir biçimde vermişsin. :) Karakterin parmağının logoyu işaret etmesini de görmedim sanma güzel bir detay ;)

7. ve son görselimize geldiğimize göre artık şu (!) lerin anlamına geçebiliriz.
(!) leri renklerle ve tonlamalarla ilgili bir sıkıntı gördüğüm için bıraktım. Eklemedim ama 1. ve 2. de de aynı renk sıkıntısı var.
Renkler soluk karışmış ve boğulmuş duruyor. Renklerin birbirine uyumunu yakalamak için çalışmaya başlamadan önce renk paletini belirlemende büyük fayda olur. renklerin uyumlu olduğu tonlarını rahatlıkla belirleyebilirsin.

7. Görselde gördüğüm en büyük problem parlaklığın aşırı fazla olması. Böyle olunca da renkler özelliklerini kaybedip soluk tonlarına geçmiş. Beyaz dengesi hem bir lütuf hemde bir lanettir dikkat edilmesi gerekiyor. :)

Başta da belirttiğim gibi kesinlikle kötü bir amacım yok yalnızca sana faydası olabileceğini düşündüğüm şeyleri belirtmek istedim.
Paylaşımlarının devamlılığı dileğiyle.
İyi forumlar. :)

Öncelikle Çalışmalarını bizimle paylaştığın için teşekkür ediyorum ^^

Yazacaklarımı yanlış anlamayacağını umaraktan çalışmalarında fark ettiğim bazı minimal ve kritik şeyleri açıklayacağım.

Sıradan başlayalım.
1. ve 2. Görsel
Untitled_6.jpg

Untitled_4.jpg

Logo yerleştirirken uyulması gereken kurallardan biri de simetrik bir çalışmaysa logonun da pozisyon olarak simetriye uyması gerekiyor.
Ayrıca 2. Görseldeki karakterlerin boyutları arasında farklar var ve yerleri aynı gibi duruyor. Birini biraz öne alırsan arkada kalanın boyut olarak daha küçülmesi gerekiyor. Görsellerin farklı(açılar, çizim/çekim tarzları vs) olmasından da kaynaklanıyor.

3. Görsel Facebok Kapak fotoğrafı tarzında ve yerleştirmelerde bir sıkıntı yok. Simetrik bir çalışma olmadığı için logonun yeri gözü rahatsız etmiyor :)

4. Çok güzel olmuş gerçekten. Çizim ve arkaplan çok güzel uymuş.
Arkaplanda belki ekstradan bi kırmızı tonu daha da derinlik katabilirdi yinede gayet başarılı olmuş beğendim :)
(!)

5. ve 6. için 2 farklı görsel koymuş olman durumu açıklamama daha çok yardımcı olmuş :D
Keskin hatları olan bir arkaplana yumuşak hatlı bir görsel koyarsan işin odağını şaşırtırsın.
Tam tersi işe yarar. Keskin hatlı şeyler daima daha çok göze batar. :)
Mesela
images
şu fotoğrafta arka planda ne kadar renk olursa olsun göz hep
uğur-böceğini seçiyor

6. Görselde arkaplanı minimal tuttuğun için aynı yukarıdaki uğur-böceği gibi odak noktasını karaktere ve logoya güzel bir biçimde vermişsin. :) Karakterin parmağının logoyu işaret etmesini de görmedim sanma güzel bir detay ;)

7. ve son görselimize geldiğimize göre artık şu (!) lerin anlamına geçebiliriz.
(!) leri renklerle ve tonlamalarla ilgili bir sıkıntı gördüğüm için bıraktım. Eklemedim ama 1. ve 2. de de aynı renk sıkıntısı var.
Renkler soluk karışmış ve boğulmuş duruyor. Renklerin birbirine uyumunu yakalamak için çalışmaya başlamadan önce renk paletini belirlemende büyük fayda olur. renklerin uyumlu olduğu tonlarını rahatlıkla belirleyebilirsin.

7. Görselde gördüğüm en büyük problem parlaklığın aşırı fazla olması. Böyle olunca da renkler özelliklerini kaybedip soluk tonlarına geçmiş. Beyaz dengesi hem bir lütuf hemde bir lanettir dikkat edilmesi gerekiyor. :)

Başta da belirttiğim gibi kesinlikle kötü bir amacım yok yalnızca sana faydası olabileceğini düşündüğüm şeyleri belirtmek istedim.
Paylaşımlarının devamlılığı dileğiyle.
İyi forumlar. :)

Öncelikle incelediğin için çok teşekkür ederim bu kadar detaylı anlatman çok hoşuma gitti hatalarımı fark etmeme sağladın inan bütün yorumunu tek tek okuyarak inceledim böylesine bir yorum logo çalışmalarımın daha istekli daha özenli ve simetrik :):) olarak çalışmam için beni teşvik etti tekrardan çok teşekkür ederim beni mutlu ettin mutlaka hatalarımdan ders alıcam merak etme :)

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri