- Konular
- 266
- Çözüm
- 2
- Online süresi
- 1d 22h
- Reaksiyon Skoru
- 1,761
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 11 Yıl 8 Ay 27 Gün
- Başarım Puanı
- 307
- MmoLira
- 2,262
- DevLira
- -122
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Son günlerde sen bu işleri nasıl öğrendin, nasıl yapıyorsun,nerden öğrendin gibi sorular aldım.
Öncellikle sıfır hiç birşey bilmeyenler için sıfırdan anlatıcam.
Ben bu işlere maxmi nin 1.2.3 filesini kurmakla başladım.Kendi bilgisayarımda hamacili server kurardım,oyuna girip takılırdım kendi başıma o zamanlar bi başka oluyor
.Daha sonra bu 40 k files olayı çıkmıştı meşur simya, kemer, crafting gibi sistemler vardı.O zamanlar freebsd 9 yeni çıkmıştı onu kurdum üzerine mysql 5.5 kurmaya çalışırdım.O zamanlar maxmi 3.6 satıştaydı.
Daha sonra 3.6 yı warezlemeye çalıştılar filesi alan aldı.Sonra blackforce(3.6 nın ortağı) maxmi ile paylaşma kararı aldılar filesi paylaştılar.Ben filesi indirdim.Filesin dönüşümlerini npcnlerini falan düzenliyorum.
Daha sonra maxmi 4.1 i satışa çıkardı bunu başka forumda paylaştılar bende indirip kurdum tabi lycan var diye sevinçliyim.Paylaşılan konuda filesin sorunları mevcutdu.Ben bunları çözmeye başladım işte kurcalıyorum daha src ne onu bile bilmiyorum.En son bitane turmalin sorunu vardı onun fixini araştırıyorum bu forumda buldum.O zamanlar py ye sistem eklemeyi çat pat biliyorum konudaki py bölümünü yaptım gel gelelim src kısmına src yi ftp de arıyorum bulamadım.Sonunda konuda birine sordum src ne falan diye.Konudan pek bişey anlamadım fixi yapmadım.
Py den ufak tefek sistemler ekliyorum.O zamanlarda kuşak sistemi paylaşıldı ve gene src eklentisi vardı sonunda src yi araştırdım ve 6 gb lik vhd yi buldum.İçindekileri kurcalıyorum ne var ne yok diye.Sonra hemen turmalin fix konusuna gittim src eklentilerini yaptım.Sonra bu src yi ne yapıcaz falan derken build etme konularını buldum.
Sonra build etmeyi öğrendim.Maxmi 4.1 src leri paylaşılmıştı onları aldım fixi uyguladım build ettim.Bugu fixledim.Kendime bi özgüven geldi.
Sonra sistemlere bakıyorum item kilitleme sistemi(Lua ile çalışan) onu ekledim baya yanlış eklemişim ilk game.core yi orda aldım sonra konuda birine sistemi eklettim ve benim eklediğimle karşılaştırdım benim eklediğim yerlerde yanlışlıklar vardı.Nerde yanlış yaptığıma baktım.Daha sonra sistemler ekliyorum ufak çaplı falan.
Sonra filesi bu forumda paylaştım eklediğim sistemleri güncelledim.Sonra kuşak sistemini ekledim eksikleri baya vardı sonra filesi kaldırdım ve maxminin 2.5 filesi yeni warez olmuştu onu kurdum.item kiliti bu filese ekledim tek seferde sorunsuz şekilde çalıştı.Artık birazdaha az hata yapıyordum.Bu fileste baya sistem ekledim ve hatalar aldım.Hataları kurcalaya kurcalaya çözdüm.
Böyle yaparak yavaş yavaş mt2 nin yapısını öğrenmeye başladım.Daha çok kurcaladım sistem eklerken bu buraya neden ekleniyor diye inceledim.Ve artık sistem yazacak dereceye geldim.Ufaktan sistemler yazıyordum yazarken daha çok öğrendim.Sistem yazarken sistemin mantığı ile benzer sistemleri inceledim.Ve artık kolayca sistem yazabilecek düzeye geldim.
Şimdi bu hikayemden önemli yerleri sıralıyacam aynı zamanda bunlar öğrenme basmakları gibi.
Şimdi sistem yazarken lazım olucak kilit noktaları yazıcam.
Öncellikle sıfır hiç birşey bilmeyenler için sıfırdan anlatıcam.
Ben bu işlere maxmi nin 1.2.3 filesini kurmakla başladım.Kendi bilgisayarımda hamacili server kurardım,oyuna girip takılırdım kendi başıma o zamanlar bi başka oluyor
.Daha sonra bu 40 k files olayı çıkmıştı meşur simya, kemer, crafting gibi sistemler vardı.O zamanlar freebsd 9 yeni çıkmıştı onu kurdum üzerine mysql 5.5 kurmaya çalışırdım.O zamanlar maxmi 3.6 satıştaydı.Daha sonra 3.6 yı warezlemeye çalıştılar filesi alan aldı.Sonra blackforce(3.6 nın ortağı) maxmi ile paylaşma kararı aldılar filesi paylaştılar.Ben filesi indirdim.Filesin dönüşümlerini npcnlerini falan düzenliyorum.
Daha sonra maxmi 4.1 i satışa çıkardı bunu başka forumda paylaştılar bende indirip kurdum tabi lycan var diye sevinçliyim.Paylaşılan konuda filesin sorunları mevcutdu.Ben bunları çözmeye başladım işte kurcalıyorum daha src ne onu bile bilmiyorum.En son bitane turmalin sorunu vardı onun fixini araştırıyorum bu forumda buldum.O zamanlar py ye sistem eklemeyi çat pat biliyorum konudaki py bölümünü yaptım gel gelelim src kısmına src yi ftp de arıyorum bulamadım.Sonunda konuda birine sordum src ne falan diye.Konudan pek bişey anlamadım fixi yapmadım.
Py den ufak tefek sistemler ekliyorum.O zamanlarda kuşak sistemi paylaşıldı ve gene src eklentisi vardı sonunda src yi araştırdım ve 6 gb lik vhd yi buldum.İçindekileri kurcalıyorum ne var ne yok diye.Sonra hemen turmalin fix konusuna gittim src eklentilerini yaptım.Sonra bu src yi ne yapıcaz falan derken build etme konularını buldum.
Sonra build etmeyi öğrendim.Maxmi 4.1 src leri paylaşılmıştı onları aldım fixi uyguladım build ettim.Bugu fixledim.Kendime bi özgüven geldi.
Sonra sistemlere bakıyorum item kilitleme sistemi(Lua ile çalışan) onu ekledim baya yanlış eklemişim ilk game.core yi orda aldım sonra konuda birine sistemi eklettim ve benim eklediğimle karşılaştırdım benim eklediğim yerlerde yanlışlıklar vardı.Nerde yanlış yaptığıma baktım.Daha sonra sistemler ekliyorum ufak çaplı falan.
Sonra filesi bu forumda paylaştım eklediğim sistemleri güncelledim.Sonra kuşak sistemini ekledim eksikleri baya vardı sonra filesi kaldırdım ve maxminin 2.5 filesi yeni warez olmuştu onu kurdum.item kiliti bu filese ekledim tek seferde sorunsuz şekilde çalıştı.Artık birazdaha az hata yapıyordum.Bu fileste baya sistem ekledim ve hatalar aldım.Hataları kurcalaya kurcalaya çözdüm.
Böyle yaparak yavaş yavaş mt2 nin yapısını öğrenmeye başladım.Daha çok kurcaladım sistem eklerken bu buraya neden ekleniyor diye inceledim.Ve artık sistem yazacak dereceye geldim.Ufaktan sistemler yazıyordum yazarken daha çok öğrendim.Sistem yazarken sistemin mantığı ile benzer sistemleri inceledim.Ve artık kolayca sistem yazabilecek düzeye geldim.
Şimdi bu hikayemden önemli yerleri sıralıyacam aynı zamanda bunlar öğrenme basmakları gibi.
- İlk önce sistem eklemekle başlayın.Sistem eklerken hatalar alıcaksınız normal size işi hatalar öğreticek.Hataları hemen birine sormayın,kendiniz çözmeye çalışın pes etmeyin.Ekli olan başka bir filesle karşılaştırın hatalarınızı anlarsınız.
- Dosyaları kurcalayın burası ne işe yarıyor,ne yapıyor diye sorgulayın.
- Hemen sistem yazamazsınız zaten ilk olarak ufak şeylerden başlayın.Mantığı ile aynı olan sistemleri inceleyin.
- Diller arası bağlantıları öğrenin bunu açıklasamda anlamazsınız.Mesela lua yani quest ile py nin arasında nasıl bir bağ vardır diye sorgulayın kurcalayın py lua sistemleri inceleyin.
- Root uis locale arasında nasıl bağlantı var bunları kurcalayınca öğreniceksiniz.
Şimdi sistem yazarken lazım olucak kilit noktaları yazıcam.
- Py de gui açma,cmd,game.py nin yapısı,uiscriptdeki dosyalar ne işe yarar,client to game paketi gönderme,lua ile ilişkilendirme.
- C++ da paket ler game to game game to client game to database vs,cmd,paketlerdeki veriler nasıl işlenir,eventfunclar,pointler,mysql a query yapma ve aklıma gelmeyen birsürü yer var.
- Lua da game ile bağlantı quest function lar,py ile ilişkisi vs daha aklıma gelmiyor gece gece

En Çok Reaksiyon Alan Mesajlar
Teşekkürler yıllardır bunu arıyordum artık adımlarını izleyerek bende develoypır olabilirim haçaaa.
Olum ciddi misiniz? O işler eskiden zordu o kadar konu paylaşıldı ki, paylaştık ki bu kadar kaynak arasında hala 1 sistem yapamayan var öteki forumdan çalıp burda artislik yapan var...
Neyse artık bende bir develoypır oldum thanks
Dediklerinde bir nebze haklısın ama aslında bu kadar kötü geliştiricilerinde olmasındaki ana sebep bu konular, hazır kodları doğru sanıp kullanmakta sorun, bir sistem düzgün işliyor diye tüm kodlaması doğru diye bir şey yoktur ama gelde bunları millete anlat foruma gerekli olan konu şurdan başla şu sistemden inceleyerek başla olayı değil bir sistem yazarken nasıl düşünülmelidir, nelere dikkat edilmelidir, nasıl yerlerde nasıl önlemler alınmalıdır, hazır fonksiyonlar neye yarar (ne işe yaradığı bilinmeliki insanlar fazladan fonksiyon tanımlamasınlar) hangi değişken nasıl yerlerde kullanılmalı gibi şeyler olmalıki insanlar hazır konulara değil aklına danışarak yazılım hakkındaki inceliklere girerek tam verim elde edicekleri kodlar yazsınlar.Teşekkürler yıllardır bunu arıyordum artık adımlarını izleyerek bende develoypır olabilirim haçaaa.
Olum ciddi misiniz? O işler eskiden zordu o kadar konu paylaşıldı ki, paylaştık ki bu kadar kaynak arasında hala 1 sistem yapamayan var öteki forumdan çalıp burda artislik yapan var...
Neyse artık bende bir develoypır oldum thanks
Affedersin dediklerin boş laftan ibaret arkadaşın anlamadıysa o onun sorunu mantık aynı c++ öğren yazmıyor yukarda değişkenleri ve fonksiyonları öğren yazıyor dediklerimi bilmeden kodlama yapabilecek bir arkadaş varsa buyursun yazsın.En sağlam yazılımcısı c++ ile program yazamaz demişsin tanıdığım insanlar arasında hem sistem yazıp hemde program yazabilende var emin ol...Bence yanlışın var metin2de kullanmak için c++ öğrenilmez şuan metin2 nin en sağlam yazılımcısı bile c++ da bi basit program yapamaz metin2 harici bişey yapamaz yani.
Benim sağlam bi firmada calisan c++ cı arkadaşım var adama metin2 yi gösterdim bişe yaptırmak için anlamadı bile fonksiyonlar ve kütüphaneler cok fakrlı kullanılmıs her ne kadar c++ olsa bile biz aslında metin2 source kodlarına Metin2 yazılımı demeliyiz :d
Neyse bu konu uzar gider ben bayram temizliğine devam ediyim![]()
Bu konu uzun olacak gibi ama şunu söyleyelim;
Kod bilgi ile değil mantık ile yazılır. Mantıksız kod zaten yazılım olarak değerlendirilemez. Burada şunu alıp buraya yapıştırıp fix yapan insanlar çok fazla bunu hepimiz biliyoruz. Ama bu onları bir geliştirici yapmıyor. Geliştirmek kendinden bir şeyler katmaktır. Burada 1'i 2 yaparak geliştirici olunmuyor. Ve bu konu hakkında turkmmo.com sitesinde hiç bir tane bile faydalı konu görmedim. Sanırım göremeyeceğiz de.
Bence yanlışın var metin2de kullanmak için c++ öğrenilmez şuan metin2 nin en sağlam yazılımcısı bile c++ da bi basit program yapamaz metin2 harici bişey yapamaz yani.
Benim sağlam bi firmada calisan c++ cı arkadaşım var adama metin2 yi gösterdim bişe yaptırmak için anlamadı bile fonksiyonlar ve kütüphaneler cok fakrlı kullanılmıs her ne kadar c++ olsa bile biz aslında metin2 source kodlarına Metin2 yazılımı demeliyiz :d
metin2nin büyük bir kısmı c ve harici kütüphaneleri toplasan bi eline parmakları kadar kullanılan yer yok :d
- Konular
- 139
- Çözüm
- 1
- Online süresi
- 2mo 9d
- Reaksiyon Skoru
- 574
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 8 Yıl 11 Ay 24 Gün
- Başarım Puanı
- 231
- MmoLira
- 10,387
- DevLira
- 0
Konu için teşekkürler yararli bir konu hep yapmaya calissamda bu sistem isini cozemedim herkesin ilgi alani farkli benimde 3d iste bende 3d ile ilgili bir konu yapacagim fikir verdigin icin tesekkurler
- Konular
- 266
- Çözüm
- 2
- Online süresi
- 1d 22h
- Reaksiyon Skoru
- 1,761
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 11 Yıl 8 Ay 27 Gün
- Başarım Puanı
- 307
- MmoLira
- 2,262
- DevLira
- -122
Bende hep şu çizim ve tasarım işini yapamamışımdır.Konu için teşekkürler yararli bir konu hep yapmaya calissamda bu sistem isini cozemedim herkesin ilgi alani farkli benimde 3d iste bende 3d ile ilgili bir konu yapacagim fikir verdigin icin tesekkurler
- Konular
- 8
- Çözüm
- 1
- Online süresi
- 2mo 4d
- Reaksiyon Skoru
- 79
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 9 Yıl 11 Ay 7 Gün
- Başarım Puanı
- 103
- MmoLira
- 6,020
- DevLira
- 12
Maxmi paylaştığın dönemde tanıştık zaten Ozamandan beri tanırım merak ede ede buraya geldin inşallah daha iyi yere gelirsin sevdigim bi dostumsundur 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)