Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!
Öncelikle merhaba,
Ben 30 yaşında sıradan bir vatandaşım metin2 tutkusu olan öğrenmeye çalışan aldığı her işin ücreti ödemeye çalışan biriyim @Dazy @buyukweb vb gibi arkadaşlar beni tanır.
@admin bey son zamanlarda sık karşılaştığımız dolandırıcılık konusuna derinden değinmek istiyorum ve bir öneride bulunacağım.
bu yaşta bile forumda dolandırıldıysam buna önlem alınmalı son zamanlarda forumda herkes birbirini dolandırmaya başladı parasını aldığı hizmeti bırak vermeyi engelleyip insanları yan hesap açıp forumda gezer oldu, buna bir nevze önlem almak adına küçük kardeşlerimiz ve oyun uğruna harçlık biriktirip güvenerek gönderdiği insanlar tarafından dolandırılmamasına size bir öneride bulunmak istiyorum.
Forumda satış yapan arkadaşlar muhtemel forumda eski üyeler zaten, siz aracı olup komisyon üzerinden satıcıdan yada alıcıdan arada siz olarak müşteri kullandığında yada hizmeti kesildiğinde madur olduğunda parasını geri gönderi src vs. gibi bilgiler sizde saklı kalsa bütün madur olan arkadaşlar sizin güvencenizle birlikte hem düzgün iş yapmış olur hemde herkes hak ettiğini alır işini düzgün yapar kanımca bu sadece bir örnekti şablonlar değiştirilebilir kanımca sizin içinde bir sakıncası olmadığını düşünüyorum bir havuz sistemi oluşturularak bu kalayca aşılabilir.
not : konu yeri yanlış ise eğerki yanlış olduğunu tahmin ediyorum lütfen doğru yere taşıyın teşekkürler.
Ben 30 yaşında sıradan bir vatandaşım metin2 tutkusu olan öğrenmeye çalışan aldığı her işin ücreti ödemeye çalışan biriyim @Dazy @buyukweb vb gibi arkadaşlar beni tanır.
@admin bey son zamanlarda sık karşılaştığımız dolandırıcılık konusuna derinden değinmek istiyorum ve bir öneride bulunacağım.
bu yaşta bile forumda dolandırıldıysam buna önlem alınmalı son zamanlarda forumda herkes birbirini dolandırmaya başladı parasını aldığı hizmeti bırak vermeyi engelleyip insanları yan hesap açıp forumda gezer oldu, buna bir nevze önlem almak adına küçük kardeşlerimiz ve oyun uğruna harçlık biriktirip güvenerek gönderdiği insanlar tarafından dolandırılmamasına size bir öneride bulunmak istiyorum.
Forumda satış yapan arkadaşlar muhtemel forumda eski üyeler zaten, siz aracı olup komisyon üzerinden satıcıdan yada alıcıdan arada siz olarak müşteri kullandığında yada hizmeti kesildiğinde madur olduğunda parasını geri gönderi src vs. gibi bilgiler sizde saklı kalsa bütün madur olan arkadaşlar sizin güvencenizle birlikte hem düzgün iş yapmış olur hemde herkes hak ettiğini alır işini düzgün yapar kanımca bu sadece bir örnekti şablonlar değiştirilebilir kanımca sizin içinde bir sakıncası olmadığını düşünüyorum bir havuz sistemi oluşturularak bu kalayca aşılabilir.
not : konu yeri yanlış ise eğerki yanlış olduğunu tahmin ediyorum lütfen doğru yere taşıyın teşekkürler.
En Çok Reaksiyon Alan Mesajlar
turkmmo yönetimi olarak bu tip yanlış işlerin karşısındayız. elimizden geldiği kadarı ile hem firmanın hem müşterinin güvenli bir ortamda ticaretlerini sürdürmeleri konusunda bir takım çalışmalarımızı sürdürüyoruz.Öncelikle merhaba,
firma satışları konusunda tib'in bizle paylaştığı bilgiler doğrultusunda çalışmalar yapıp firmaların ticari düzeyde emin olduktan sonra forum içerisinde ticaret yapmalarına izin veriyoruz. ve hizmeti forumdan yaptıkları sürece müşteri ve satıcı arasındaki diyaloğa 3. tekil( Gözlemleyip sizlerden gelen şikayetler doğrultusunda karar mercihi ) olarak idare edebiliyoruz fakat bunun ilerisine geçmek için çalışmalar da yapılıyor emrah abi bu konuda açıklamayı yaptı..
itrader sistemi tam olarak aktiv edilirse bireysel satışlar da forum üzerinden yine 3. tekil yani gözlemleyip sizlerin yorumlarına göre ticaretlerini kontrol edebiliriz.
ama en net kontrolü oyunalisveris.com üzerinden yapılabilir. satışlar oradan gerçekleşirse emrah abinin dediği gibi block sistemi üzerinden müşteri&firma ticareti ( 1. tekil bizzat müşteri ile firmanın haklarının korunduğu, firmanın söz verdiği hizmetin müşteri tarafından onaylandığı vakit firmanın hakkı olan niteliğin verilmesi, veyahut firmanın söz verdiği hizmeti yapmaması, müşterinin bu hizmet için ödediği niteliğin iadesi ya da müşteri & firma arasındaki geçen söz verilen hizmet dışında yeni bir hizmetin anlaşışması vb. ) gibi metaryelleri kontrol edebilir satıcı alıcı bireylerini tek bir havuz içerisinde kontrolü mümkün olabilir..
biraz karmaşık oldu ama dilim döndüğünce bende bir açıklama yapmak istedim..
düşünceleriniz için ve fikrinizi bize açık olarak beyan ettiğiniz için kendi ve forum adına teşekkür ederim..
Bu konuyla ilgili çalışmalarımız var. Öğeyi görmek için üye olmalısınız. bize ait biliyorsunuz, burası üzerinden çeşitli çözümler üreteceğiz.
Hem game hosting satışları, hemde diğer files vb satışlar için özel bir kategori oluşturup ödemenin belirleyeceğimiz periyodlarda bloke kalacağı bir güvenli alışveriş yöntemi oluşturacağız
örneğin game hosting satışlarında dileyen hosting firmaları oyunalisveris.com üzerinden güvenli alışveriş sistemi üzerinden hostinglerini satacaklar, bizde güvenlik nedeniyle bu parayı 30 gün havuzda tutup 30 gün sonra hosting firmasına aktarabiliriz. Tabiki bu süreler ve yöntem üzerinde çalışıyoruz ama yakın zamanda birşeyler yapmayı planlıyoruz, bu konuda öneriler de açığız.
Yine daha önce vbulletinde olan itrader sisteminin benzerini xenforo ya da ekleyeceğiz. Böylece ticaret sayısına göre alışveriş yapacağınız kişileri seçebileceksiniz
bende 2006 üyelerindenim hocam fakat her alışverişim sorunsuz geçti bizim amacımız kesip atmak değil minimum seviyeye indirmek bilinçli alışverişte yapsanız turkmmoda her zaman dolandırılırsınız bu bir gerçek artık sizin güvencenizle olmadığı sürece herkeste birbirini dolandırır biz minumum'a çekelim zaten haram yemek isteyen yine yer önlem almak için yardımcı olursanız çok seviniriz.
Yok ben zaten önerilerinize açığım her zaman bu konuyla alakalı. Sadece r10da çok büyük çaplı dolandırıcılıklar oluyor, başıma hiç gelmesede görüyorum. davetiyeli üyelik sistemi çözüm değil yani. Ama diğer yöntemler üzerine çalışmalarımız var yakın zamanda yavaş yavaş aktif edeceğiz
Buna önlem olarak foruma üye olmak için davetiye sistemi getirilebilir yani üyelikler kapatılmak yerine, davetiye ile alınması sağlanılabilir. Bu da üyelik almanın değerli olmasını sağlar, banlanan herkes yeni hesap açıp gelemez veya kurallara uyarak forumun kıymetini bilir. Ben böyle düşünüyorum, bu arada geçmiş olsun abi.
TC ile üyelik alınan webmaster forum sitelerinde dahi dolandırıclık olabiliyor. Her ne kadar yönetim birşey yapsa da çözüm son kullanıcıda. Kendinize özel ticari pratikler üretebilirsiniz. Yine de @admin yapılabilecek birşey varsa http://oyunalisveris.com üzerinden bunu kurgulayabilir belki.
umarım öyle olur.TC ile üyelik alınan webmaster forum sitelerinde dahi dolandırıclık olabiliyor. Her ne kadar yönetim birşey yapsa da çözüm son kullanıcıda. Kendinize özel ticari pratikler üretebilirsiniz. Yine de @admin yapılabilecek birşey varsa http://oyunalisveris.com üzerinden bunu kurgulayabilir belki.
Buna önlem olarak foruma üye olmak için davetiye sistemi getirilebilir yani üyelikler kapatılmak yerine, davetiye ile alınması sağlanılabilir. Bu da üyelik almanın değerli olmasını sağlar, banlanan herkes yeni hesap açıp gelemez veya kurallara uyarak forumun kıymetini bilir. Ben böyle düşünüyorum, bu arada geçmiş olsun abi.
tşkler saol kardeşim benim kafamdaki sadece bir şablondu en azından burdan yola çıkılarak düzgün bişeyler olabilir.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)