Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!
Bunu 10 kritik ve 10 delici verecek şekilde nasıl ayarlayabilirim rast gele değilde kesin olarak aynı değerleri verecek şekilde ? Yanlış yere yazdıysam kusura bakmayın
Kod:
quest krt begin
state start begin
when 20083.chat."+10 kritik" begin
if get_time()<=pc.getqf("zaman3") then
say_reward("Etkisi Hala Devam Ediyor.")
say_reward("1 Yıl henuz dolmamis.")
else
say_title("Mt2 Bitki Uzmani")
say("Merhaba Mt2 Oyuncusu "..pc.getname().."")
say("Bana 15 adet mor ot getir.")
say("Elinde benim için mor ot varsa +10 [ENTER]Kritik alacaksin.")
local al = select ("Almak istiyorum.", "Istemiyorum.")
if al == 1 then
if pc.count_item(70254) <= 14 then
say_reward("Elinde yeterli mor ot bulunmuyor.")
say_reward("Bu G??e Kavu?man i?in.")
say_reward("Elinde 15 Adet mor ot Olmal?.")
else
say_reward("Sana +10 Kritik gücü ve +10 Delici ")
say_reward("Veriyorum. Bunun etkisi 1 Yıl sürecek.")
say_reward("Etki Bittigi Zaman Yine Gel.")
pc.setqf("zaman3", get_time()+8765*60)
pc.removeitem(70254, 15)
affect.add_collect(apply.CRITICAL_PCT,10,60*60*24*365*60)
affect.add_collect(apply.PENETRATE_PCT,10,60*60*24*365*60)
end
end
elseif al == 2 then
return
end
end
end
end
end
Son düzenleme:
Kod:quest krt begin state start begin when 20083.chat."+10 kritik" begin if get_time()<=pc.getqf("zaman3") then say_reward("Etkisi Hala Devam Ediyor.") say_reward("1 Yıl henuz dolmamis.") else say_title("Mt2 Bitki Uzmani") say("Merhaba Mt2 Oyuncusu "..pc.getname().."") say("Bana 15 adet mor ot getir.") say("Elinde benim için mor ot varsa +10 [ENTER]Kritik alacaksin.") local al = select ("Almak istiyorum.", "Istemiyorum.") if al == 1 then if pc.count_item(70254) <= 14 then say_reward("Elinde yeterli mor ot bulunmuyor.") say_reward("Bu G??e Kavu?man i?in.") say_reward("Elinde 15 Adet mor ot Olmal?.") else say_reward("Sana +10 Kritik gücü ve +10 Delici ") say_reward("Veriyorum. Bunun etkisi 1 Yıl sürecek.") say_reward("Etki Bittigi Zaman Yine Gel.") pc.setqf("zaman3", get_time()+8765*60) pc.removeitem(70254, 15) affect.add_collect(apply.CRITICAL_PCT,10,60*60*24*365*60) affect.add_collect(apply.PENETRATE_PCT,10,60*60*24*365*60) end end elseif al == 2 then return end end end end end
Teşekkür ederim.
Farklı ve işe yarayacak önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar. Dediğim gibi uygun gördüklerim ile ilgileniyorum. Hepinizin yorumlarını okuyorum merak etmeyin, ilgilenmiyor diye dert yanmayın.
Valla önereceğim sistem yok ama şu bugu engellemek için bir lua yazarsan sevinirim.
Sürekli ctrl+h komutlarıyla binek'e inip binme ile oluşan atın sürekli gidip gelmesi ile oluşan kötü bir görüntü ve hafif bir lag'ı engellemek amacıyla bu komutlara kısıtlama getirisen güzel olur. Mesela attan indikten yada bindikten 5sn sonra tekrar inip binebilsin.
Sürekli ctrl+h komutlarıyla binek'e inip binme ile oluşan atın sürekli gidip gelmesi ile oluşan kötü bir görüntü ve hafif bir lag'ı engellemek amacıyla bu komutlara kısıtlama getirisen güzel olur. Mesela attan indikten yada bindikten 5sn sonra tekrar inip binebilsin.
itemdeki efsunları alıp başka bir iteme aktaran quest örnegin muharebe var elimde 5/5 bunun efsunlarını alıcak sıfırlayacak sonra kılıç'a atıcak efsunları muharebeden aldıgı efsunları örnek![]()
Benim şahsi düşüncem şöyle; Oyuncu 1 level başladı. Sürekli leveli yükseliyor. 1 leveldeyken +9 Kılıç'a efsun dizdi. Fakat 30 levele geldiği zaman tekrardan efsun dizmesi gerekiyor. Örneğin +9 Dolunay Kılıcına. Bununla uğraşması yerine belli bir sınırı olmak kaydıyla veyahut belli başlı silahların bu değiş tokuş işlemine girmesini engelleyerek oyunculara kolaylık sağlanabilir. Ve bu oyuncuların ilgisini çekebilir.
Bir diğer fikrim ise; Mesela küpe'de bu sistemi düşünelim. +9 Abonoz Küpe kullanıyor oyuncu. Fakat bir türlü 5-5 efsun getirememiş. Pazarda herhangi bir küpede Abonoz küpeye uygun 5-5 küpe buldu. Direk o küpeyi alıp Abonoz ile efsun takası yaparak efsun ile uğraşmamış olur. Böylece pazar faaliyetleride artar. Pazarda belli başlı itemlerin değil bütün itemlerin satılması sağlanır.
Bir diğer fikrim ise; Oyuncu karakter değiştirmeyi planlıyor. Savaşçı'dan Sura'ya geçecek. İki karakterinde efsunları aynı olan itemlerde bu takas sistemi ile ikinci kez uğraşmış olmayacak. Direk olarak efsunları takaslayacak veyahut ne tarz bir şey yazıldıysa yapacak. Ve daha önce efsun gelmesi için harcadığı emek boşa gitmeyecek.
Bu üç fikirde bence oyunculara kolaylık sağlayacak ve oyuncuların beğenmesini sağlayacak nedenler. Şahsen ben bu konunun üzerinde duracağım. Ekstradan Python ile güçlendirmeye çalışacağım. Tabi siz benden daha tecrübeli ve daha bilgili olduğunuz için daha kısa sürede ve daha hatasız tamamlarsınız.
Saygılarımla...
Teşekkürler açıklama için.
Bu sisteme belirli bir ayar getirilirse iş görebilir. Yani 1.seviye Kılıç eşyasındaki efsunlar, 65.seviye silahlarına aktarılmamalı. Aksi halde oyunda eşya değil, efsun değerli olur. Bu durum da ticaret dengesini bozar.
Farklı bir sistem de ben söyleyeyim;
Bir NPC olacak ve oraya getirilen "atık" eşyaları toplayarak sana var olan eşya üzerinden 1 adet efsun değiştirme imkanı sunacak. Yani şöyle: 65.seviye Muhabere Kılıç eşyasının üzerinde olan 4 efsundan istediğin bir tanesini seçip değiştirebileceksin. Bunun için senden 10 adet Su Perisi, 10 adet Partizan, 10 adet Kurtuluş Palası ve 1 adette değiştirme izni sağlayan özel bir parşömen gibi bir eşya diyelim, bunları isteyecek. Ya da Dolunay'ın efsununu değiştirmek istiyorsan senden 25 adet Kılıç, 25 adet Giyotin... gibi eşyalar isteyecek. Hem efsunlar oyunda var olan değerini korur hem de satılamayan, çöp olarak görülen eşyalar değer kazanır ve hepsinin bir piyasası, bir kârı olur. Bu şekilde sistem düşünülüp, geliştirilebilir. Ben kaba taslak bir şekilde düşünüp yazdım.
Taha, düşüncen için teşekkür ederim fakat şu an hiçbir sisteme ayıracağım vaktim ve imkânım yok. Eğer boş vaktin varsa senin ilgilenmeni rica edeceğim.
İyi forumlar dilerim.
O zaman sistem şu şekilde en mantıklı olacaktır
belirli level de kalitesiz itemleri tıpkı enerji sistemindeki gibi verip bir parça alınır bu parçalardan yeterli kadar toplayınca mesela 500 adet sağ tık yapıp bunu efsun değiştirme parşömeni haline getirip tekrar sağ tık ile istenilen itemin bir efsunu değiştirilir.
Çok mantıklı bir sistem gibi geldi bana @thenemne0032; kardeşim vaktin yok ise bu aralar biraz boşluğum var bu quest için
Moderatör tarafında düzenlendi: