xranzei 1
xranzei
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Hikaye Ekle

ANKSoft Bilişim'i Nasıl Bilirsiniz ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ummeh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Arkadaşlar ANKSoft'tan 1 GB RAM ' li metin2 sunucusu kiralamayı düşünüyorum.Başlangıç için 1GB yeter diye umuyorum.
ANKSoft'un makineleri ne derece sağlamdır ?
Sunucu ve site(Web Hosting) saldırılara ne derece dayanıklı olur ?
Sunucuda uyku modu,lag,DC gibi sorunlar yaşanabilir mi ?
ANKSoft müşterisi olup sorun yaşayanlar yada memnun kalanlar cevap yazarsa sevinirim.

Verilecek sunucu ve sitenin özellikleri bunlar olacak

07gvV8.png

Günümüzde pek çok firma veya firma görünümlü yerde çocuk diyebileceğimiz yaşta fazla deneyimi olmayan çalışanlar var hatta firma sahibi dediğimiz kişilerde bile bunu görmek mümkün...

Ancak AnkSoft piyasada yüksek hizmet kalitesi sunabilen az sayıda ki firmalardandır. 2 yıldır bildiğim bir firma olmakla beraber kadrosunda "çocuk" tabiri kullanabileceğimiz kişilere rastlamadım.

Cevaplar:
Sağlamlık sorunuz için: Metin2 için kullandıkları ana makine en fazla 2 ay önce yenilendi...
Uyku modu: Bu sorunun asıl kaynağı Server Files ve siz kendi dosyalarınızı kullanacağınızı belirtmişsiniz. Yani sormanız gereksiz...
Lag: Sunucu donanımı açısından lag oluşma ihtimali oldukça düşük ancak Metin2 programlanış şekliyle kararlı bir yazılım olmaması sebebiyle özellikle client (istemci/oyuncu) tabanlı lagların önüne geçmek oldukça zordur. Files ve diğer kullanacağınız sistemlerin optimizasyonu sağlamsa LAG için endişelenmenize gerek yoktur...
Datacenter (verimerkezi): Sunucuları Türkiye'nin önde gelen verimerkezleri arasında olan Radora Verimerkezinde barınmaktadır.

Daha fazla detay isterseniz iletişime geçebilirsiniz... :ka19:

Bu sunucu 400-500 online oyuncuyu nasıl kaldırır merak ettim doğrusu

Olaya her zaman sunucu donanımı ile yaklaşmak gibi bir hata yapıyorsunuz her zaman... Ancak önemli olan Files üzerinde ki fazlalıkları temizleyerek kullanılmayan özelliklerin kaldırılması şeklinde optimizasyon yaparak sistemin kaynak tüketiminin azaltılması sonucu bu belirtilen rakamların bile üzerine çıkmak mümkündür. Şöyle ki;

FreeBSD: Oldukça hafif bir sistemdir CPU, RAM, HDD vb. kaynakları son derece az tüketir ki zaten böyle olmasaydı Sony firması PlayStation serisinde uzun yıllar FreeBSD temellerini kullanmazdı. Bkz. PlayStation4 işletim sistemi OrbisOS, FreeBSD 9.0 temellerinden geliştirilmiştir...

MySQL: Veritabanı konusunda dünyada en çok kullanılan sistemdir, eski sürümlerinde sınırsız kaynak kullanımı ile yüksek performans hedefinde olan MySQL, Oracle tarafından satın alındı ve zamanla kaynak tüketimi konusunda sınırlamalar getirilmeye başlandı... Eğer doğru ayarları ve sınırlamaları yaparsanız MySQL sanki hiç yokmuş gibi hafif bir şekilde çalışabilir....

Server Files: Tüm haritalar, Questler vs. çalışmaya başladığı andan itibaren RAMlere çekilmeye başlar... Her kanal için ayrı bir işlem açıldığını düşünürsek kanal ekledikçe boşa giden RAM miktarının arttığı anlamak fazla uzun sürmez, eğer kullanılmayan her şeyi sistemden kaldırır sadece kullanılan verileri bırakırsanız kaynak tüketiminde ki düşüşü göreceksiniz... Buna ek olarak her online oyuncu için belli miktarda kaynağa ihtiyaç duyulur bu miktar ise yine files içeriğinizin ne kadar dolu olduğuna bağlı olarak değişecektir...

Örn: Vs. sunucularında görevler gereksizdir ancak questleri silmeyiz ve her oyuncu için bu questlere ait veriler tutulur oyuncu başına ~1200 Kb ram olabilecek ram tüketimi tüm bunlar temizlenirse ~700 Kb gibi bir düşüş yapabilir. Başta ciddi görünmeyebilir hesaplandığında ~1.5 kat daha fazla oyuncu alabileceğiniz anlamına gelebilir. 500 online yerine 750 online gibi düşünün üstelik aynı donanımla...
Yukarıda yazdığım kaynak tüketim değerleri tahmini değerler olup henüz denenmemiştir.

Daha fazla detay isterseniz iletişime geçebilirsiniz... :ka19:

Son düzenleme:
AnkSoft, Buyukweb ve dolunay bilişim Bu İşin İleri Gelenlerindendir farak dolunaybilişim ile pek tanışmadım doğrusu sadece tavsiyelerden bildiğim kadarıyla iyiler fakat sorun olacağını sanmam eğer kendi filesini kullanacaksan kücük notlarla oyuncularına açıklama yapmanı tavsiye ederim.

Bir bilişimden alışveriş yapmadan önce alışveriş yapacağınız bilişim firmasını detaylı olarak araştırmanızı tavsiye derim.!

Okadar İyi Biliyorsunuzki Netmarlis Hepsini Şuan İflasa Kadar Sürüklüyor Batu Fiyatlarımız Sabit Diyor AnkSoft Keza 4 gb 150 TL Dünyanın En İyi Datacenterinde Barınıyor Sanki Ne Oldu 130 TL Ye Çekti 2 gb tı 55 TL YE İndirdi Senelerdir Hiçbir Ayda Özel Günde Fiyatları İndirmeyen Şimdi Ne Olduda İndirdi ? Yok Files Yok Bilmem Ney Boş Konuşuyorsun Bu Adamlar Para İçin Bi Taraflarını Satacak Aşşılık Olmuşlar Artık Bu Kadar Bilişim 3 gb 30 TL Derken Bu Enayilere Bakmicaklar Görürsünüz İster Kaliteli Olsun İster Olmasın Fiyatlar Artık 4 GB İçin 50 TL yi Geçmicek Geçiren Bilişim Sahiblerine Güzel Geçirmeler Yapıldı ve Yapılmaya Dewam Edicek Fazla Uzatmak İstemiyorum Allaha Emanetsiniz.

ANKSOFT Ben kendimi bildim bileli var ucuz fiyatlarla biyere varılıcagını sanmıyorum . Anksoft.net in Berke fincancının bu piyasa çok ama çok emegi var ve bu emegin karsılıgı 20-30 Tl ile kıyaslanıcak gibi değildir. Şuan en kaliteli fırma olarak anksoft u tanırım baska söze gerek oldugunu sanmıyorum bi emek varsa karsılıgı olmalıdır.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri