Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!
Yararlı konu teşekkürler devamını bekliyorum![]()
Elimden geldiği kadarı ile devamı gelecektir arkadaşım inşallah
yorum için teşekkürler
konuya hızla devam ediyoruz şuan kendi yazmış olduğum bir questi anlatmak istiyorum farklı ve işe yarayacak bir quest
NOt:questi denemedim sunucum olmadığı için yazma amacım sadece olayı anlata bilmek için belki yazım hatalarım olabilir denemek lazım fakat komutlar doğru olduğu için yazım hatası da yok ise çalışması mümkün
questimiz
Kısa ve öz bir quest geliştirilede bilir ben gösterme amaşlı zamanda kısıtlı iken bu kadar içerik aldım
bakalım olayımız ne imiş
quest duyuru begin
state start begin
when 20090.chat." duyurular " begin
say(" Hangi duyuruyu yapmak istiyorsun ")
local duysel = select (" duyuru" , " duyuru2 ")
buraya kadar standart quest tagları ve konusma penceresi ayrıca secme alanı
if duysel == 1 then
local duy = mysql_query10('SELECT duydum FROM player.duyuru ;')
notice_all ("Sistem:"..duy.."Trol Game")
if duysel ==1 then eğer bir seçilirse verilecek duyuru local duy = mysql_query10('SELECT duydum bu olacaktır
peki bu nedemek
öncelikle mysql de bir tablo lazım bize yeni tabloda id ve duydum ve duydumlo olacak 3 sütünlu yani ben bu komutta duydum seçtiğim için orda ne yazıyo ise onu çekecektir duydum da atıyorum "naber millet" yazıyo ise onu cekecektir peki bu duydumlo ne olacak bu 2 secenek olacak duyuru2 yani anlatacagım
peki bunu hangi DB ve hangi tablodan çekecek FROM player>duyuru tablosundan böyle bir tablo varmı normalde yok bunu siz oluşturacaksınız zaten yukarda demiştim
bilmeyenler için yeni tablo aç 3 sütün oluştur ilk sutun id 2 sutun duydum 3 sutun duydumlo olacak id int 2-3 varchar
notice_all ("sistem:"..duy.."Trol Game") notice all gm gibi konuşma yapar duyuru geçirtir yani neyi gecirtecek
sistem:duyurumuz Trol Game seklin de sistem ve trol game sabit
olayımız bu kadar basit
peki bu questin diğer duyuru questlerinden farkı ne olacak farkı 2 şekilde olacak biz eğer biraz php biliyo isek bu mysql bilgilerimizi aynı şekilde sitemize de atacagız ve orda bir sayfa oluşturacagız duyuru ekle düzenle kaldır şeklinde queste hiç girmeden siteden değiştirdiğimizde questte oto olarak değişmiş olacak
2 inci avantaj ise duyuru questlerinde 3-4 duyuru ile sınırlar idik bunda sınır olamayacak ne kadar ekler isek o kadar olacak
anlamayan olursa yorumda yazsın iyi akşamlar
NOt:questi denemedim sunucum olmadığı için yazma amacım sadece olayı anlata bilmek için belki yazım hatalarım olabilir denemek lazım fakat komutlar doğru olduğu için yazım hatası da yok ise çalışması mümkün
questimiz
PHP:
quest duyuru begin
state start begin
if duysel == 1 then
elseif duysel == 2 then
local duy2 = mysql_query10('SELECT duydumlo FROM player.duyuru;')
notice_all ("Sistem:"..duyu.."Trol Game")
end end end end
bakalım olayımız ne imiş
quest duyuru begin
state start begin
buraya kadar standart quest tagları ve konusma penceresi ayrıca secme alanı
if duysel == 1 then
if duysel ==1 then eğer bir seçilirse verilecek duyuru local duy = mysql_query10('SELECT duydum bu olacaktır
peki bu nedemek
öncelikle mysql de bir tablo lazım bize yeni tabloda id ve duydum ve duydumlo olacak 3 sütünlu yani ben bu komutta duydum seçtiğim için orda ne yazıyo ise onu çekecektir duydum da atıyorum "naber millet" yazıyo ise onu cekecektir peki bu duydumlo ne olacak bu 2 secenek olacak duyuru2 yani anlatacagım
peki bunu hangi DB ve hangi tablodan çekecek FROM player>duyuru tablosundan böyle bir tablo varmı normalde yok bunu siz oluşturacaksınız zaten yukarda demiştim
bilmeyenler için yeni tablo aç 3 sütün oluştur ilk sutun id 2 sutun duydum 3 sutun duydumlo olacak id int 2-3 varchar
notice_all ("sistem:"..duy.."Trol Game") notice all gm gibi konuşma yapar duyuru geçirtir yani neyi gecirtecek
sistem:duyurumuz Trol Game seklin de sistem ve trol game sabit
olayımız bu kadar basit
peki bu questin diğer duyuru questlerinden farkı ne olacak farkı 2 şekilde olacak biz eğer biraz php biliyo isek bu mysql bilgilerimizi aynı şekilde sitemize de atacagız ve orda bir sayfa oluşturacagız duyuru ekle düzenle kaldır şeklinde queste hiç girmeden siteden değiştirdiğimizde questte oto olarak değişmiş olacak
2 inci avantaj ise duyuru questlerinde 3-4 duyuru ile sınırlar idik bunda sınır olamayacak ne kadar ekler isek o kadar olacak
anlamayan olursa yorumda yazsın iyi akşamlar
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)