Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!
merhaba arkadaşlar aşağı yukarı şuan hemen hemen herkez işini görebilecek kadar quest yazabiliyo yazamasa bile çok sayıda quest leri kullana biliyo
peki bu questlerin çoğu sade questler mesela bi yere ışınlama,p verme g verme vsvs.... aralarında birkaç quest varki bu quester yazmasıda zor çalışmasıda..
işte o questlerin nasıl yazıldıgını ve mantıgını anlatmaya calısacagım dılım dondugu kadarı ıle
DERS#2
DERS#3
DERS#4
DERS#5
mesela bir sıralam sistemi questi ni örnek verelim..
kalıp kodlar ile başlıyo 20090 nolu npcmize entegre ediliyo
local rangliste = mysql_query("SELECT * FROM player.player WHERE player.name DESC '[%]%' ORDER BY player.level DESC, player.exp DESC","root","rootpw","player","rootip")
local (php bilenler bilir rangliste ye değişken atanıyor yani mysql_query ( SELECT..... dşe devam eden= rankliste demek istiyo
kafa karıştırmadan şöle bir örnek vereyim mesela bır kutu var KUTU=ördek kututnun içine ördek koydum artık ben kutu yazdıgım anda ördek cıkacak olay bu
mysql_query bu komutu veri tabanı bilen arkadaşlar bilir fakat bilmeyenler için sölüyorum bu bir sorgulama komutudur
mantık olarak ""hadi git zeynep teyzen gile kimler var evlerinde """ der gibi
peki burda bizim mysql_query miz ne iş yapıyo nereye bakıyo tam olarak buraya SELEC FROM player.player yani.... NAVİCAT dan player>player i işaret ediyor buraya bakacak yani oyuncuların oldugu kısma
peki burdan neleri gösterecek bizlere normalde ( * ) bu işaret hepsini kapsar nitelik belirtmedikce ...
WHERE player.name DESC '[%]%' BU nedemek ???? Burda diyorki isminin basında [ ] bunlar var ise gösterme.... eğer DESC yazmasa idi göster demekti
ORDER BY player.level DESC player. exp DESC peki burda ne demek istiyo ????
Diorki sıralamayı lvl i en yüksek olana göre yap player.level.... Eğer lvlleri aynı olan varsa ikinci altarnatif exp oranı en cok olanı sec
NOT: DESC olmasa idi lvl i ve exp i en düşük den başlanacak idi DESC bu işe yarar
BU root rootpw player rootip komutları sonraki konumda acıkalyacagım
,
say_title("Oyun ici Siralama Sistemi : Ilk 15") bunu bılıyosunuz zaten bu bır yazı
say(" Siralama 1. Isim: "..rangliste.name[1].." Level: "..rangliste.level[1].." Exp: "..rangliste.exp[1].." ")
say= konusma demek (siralama 1.isim: )= normal bir yazı
"..rangliste.name[1].." oyuncunun ismini mysql den az once rangliste ye atadıgı sorgulama komutu ile alıyor peki bin tane oyuncu ismi var kimin ismini ??
Level: "..rangliste.level[1].." leveli en yüksek olanın ismini
ve "..rangliste.exp [1].." expi en cok olana göre
bu arada bu komutlarıda bosa yazmıyor burda =rangliste.level dedigi zaman oyuncunu levelinide gösteriyor ekrana basıyor yani aynı sekılde expinide
he şimdi gelelim biraz pratik yapmaya birkaç örnek vereceğim mesela ben bunlardan haric birde oyuncunu sp sini ve hp sini görmek istiyorum o zman ne yapmam gerek ???
kodları yazıoyrum ınceleyın ve yorum kısmına kodda ne yaptıgımı solersınız
evet kodlari ekledim şimdi bu php kodu içerindekilere ne yaptım yorum kısmına yazın ve yanılmayın unutmayın mysql de bir tek nokta bile ölümcül hataya sebeb olur bu yüzden ne yaptım tam anlatın
eğer beğenilir ve yararlı oldugu düşünülür ise sizlere serverime yazdıgım lig sistemi ve oyunda kayit olma gibi questleri anatacagım
sıradaki ders banka sistemi mantıgı ve oyuncuya yang gönderme
takipde kalın
peki bu questlerin çoğu sade questler mesela bi yere ışınlama,p verme g verme vsvs.... aralarında birkaç quest varki bu quester yazmasıda zor çalışmasıda..
işte o questlerin nasıl yazıldıgını ve mantıgını anlatmaya calısacagım dılım dondugu kadarı ıle
DERS#2
DERS#3
DERS#4
DERS#5
PHP:
quest rangliste begin
state start begin
when 20090.chat."Siralama Sistemi" begin
local rangliste = mysql_query("SELECT * FROM player.player WHERE player.name DESC '[%]%' ORDER BY player.level DESC, player.exp DESC","root","rootpw","player","rootip")
say_title("Oyun ici Siralama Sistemi : Ilk 15")
say(" Siralama 1. Isim: "..rangliste.name[1].." Level: "..rangliste.level[1].." Exp: "..rangliste.exp[1].." ")
say(" Siralama 2. Isim: "..rangliste.name[2].." Level: "..rangliste.level[2].." Exp: "..rangliste.exp[2].." ")
say(" Siralama 3. Isim: "..rangliste.name[3].." Level: "..rangliste.level[3].." Exp: "..rangliste.exp[3].." ")
say(" Siralama 4. Isim: "..rangliste.name[4].." Level: "..rangliste.level[4].." Exp: "..rangliste.exp[4].." ")
say(" Siralama 5. Isim: "..rangliste.name[5].." Level: "..rangliste.level[5].." Exp: "..rangliste.exp[5].." ")
say(" Siralama 6. Isim: "..rangliste.name[6].." Level: "..rangliste.level[6].." Exp: "..rangliste.exp[6].." ")
say(" Siralama 7. Isim: "..rangliste.name[7].." Level: "..rangliste.level[7].." Exp: "..rangliste.exp[7].." ")
say(" Siralama 8. Isim: "..rangliste.name[8].." Level: "..rangliste.level[8].." Exp: "..rangliste.exp[8].." ")
say(" Siralama 9. Isim: "..rangliste.name[9].." Level: "..rangliste.level[9].." Exp: "..rangliste.exp[9].." ")
say(" Siralama 10. Isim: "..rangliste.name[10].." Level: "..rangliste.level[10].." Exp: "..rangliste.exp[10].." ")
say(" Siralama 11. Isim: "..rangliste.name[11].." Level: "..rangliste.level[11].." Exp: "..rangliste.exp[11].." ")
say(" Siralama 12. Isim: "..rangliste.name[12].." Level: "..rangliste.level[12].." Exp: "..rangliste.exp[12].." ")
say(" Siralama 13. Isim: "..rangliste.name[13].." Level: "..rangliste.level[13].." Exp: "..rangliste.exp[13].." ")
say(" Siralama 14. Isim: "..rangliste.name[14].." Level: "..rangliste.level[14].." Exp: "..rangliste.exp[14].." ")
say(" Siralama 15. Isim: "..rangliste.name[15].." Level: "..rangliste.level[15].." Exp: "..rangliste.exp[15].." ")
end
end
end
local (php bilenler bilir rangliste ye değişken atanıyor yani mysql_query ( SELECT..... dşe devam eden= rankliste demek istiyo
kafa karıştırmadan şöle bir örnek vereyim mesela bır kutu var KUTU=ördek kututnun içine ördek koydum artık ben kutu yazdıgım anda ördek cıkacak olay bu
mysql_query bu komutu veri tabanı bilen arkadaşlar bilir fakat bilmeyenler için sölüyorum bu bir sorgulama komutudur
mantık olarak ""hadi git zeynep teyzen gile kimler var evlerinde """ der gibi
peki burda bizim mysql_query miz ne iş yapıyo nereye bakıyo tam olarak buraya SELEC FROM player.player yani.... NAVİCAT dan player>player i işaret ediyor buraya bakacak yani oyuncuların oldugu kısma
peki burdan neleri gösterecek bizlere normalde ( * ) bu işaret hepsini kapsar nitelik belirtmedikce ...
WHERE player.name DESC '[%]%' BU nedemek ???? Burda diyorki isminin basında [ ] bunlar var ise gösterme.... eğer DESC yazmasa idi göster demekti
Diorki sıralamayı lvl i en yüksek olana göre yap player.level.... Eğer lvlleri aynı olan varsa ikinci altarnatif exp oranı en cok olanı sec
NOT: DESC olmasa idi lvl i ve exp i en düşük den başlanacak idi DESC bu işe yarar
,
say_title("Oyun ici Siralama Sistemi : Ilk 15") bunu bılıyosunuz zaten bu bır yazı
"..rangliste.name[1].." oyuncunun ismini mysql den az once rangliste ye atadıgı sorgulama komutu ile alıyor peki bin tane oyuncu ismi var kimin ismini ??
Level: "..rangliste.level[1].." leveli en yüksek olanın ismini
ve "..rangliste.exp [1].." expi en cok olana göre bu arada bu komutlarıda bosa yazmıyor burda =rangliste.level dedigi zaman oyuncunu levelinide gösteriyor ekrana basıyor yani aynı sekılde expinide
he şimdi gelelim biraz pratik yapmaya birkaç örnek vereceğim mesela ben bunlardan haric birde oyuncunu sp sini ve hp sini görmek istiyorum o zman ne yapmam gerek ???
kodları yazıoyrum ınceleyın ve yorum kısmına kodda ne yaptıgımı solersınız
PHP:
say(" Siralama 2. Isim: "..rangliste.name[2].." Level: "..rangliste.level[2].." Exp: "..rangliste.exp[2].."sp:"..rangliste.mp.." ")
say(" Siralama 5. Isim: "..rangliste.name[5].." Level: "..rangliste.level[5].." Exp: "..rangliste.exp[5].." hp:"..rangliste.hp.."")
evet kodlari ekledim şimdi bu php kodu içerindekilere ne yaptım yorum kısmına yazın ve yanılmayın unutmayın mysql de bir tek nokta bile ölümcül hataya sebeb olur bu yüzden ne yaptım tam anlatın
eğer beğenilir ve yararlı oldugu düşünülür ise sizlere serverime yazdıgım lig sistemi ve oyunda kayit olma gibi questleri anatacagım
takipde kalın
Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar aşağı yukarı şuan hemen hemen herkez işini görebilecek kadar quest yazabiliyo yazamasa bile çok sayıda quest leri kullana biliyo
PHP:quest rangliste begin state start begin when 20090.chat."Siralama Sistemi" begin local rangliste = mysql_query("SELECT * FROM player.player WHERE player.name DESC '[%]%' ORDER BY player.level DESC, player.exp DESC","root","rootpw","player","rootip") say_title("Oyun ici Siralama Sistemi : Ilk 15") say(" Siralama 1. Isim: "..rangliste.name[1].." Level: "..rangliste.level[1].." Exp: "..rangliste.exp[1].." ") say(" Siralama 2. Isim: "..rangliste.name[2].." Level: "..rangliste.level[2].." Exp: "..rangliste.exp[2].." ") say(" Siralama 3. Isim: "..rangliste.name[3].." Level: "..rangliste.level[3].." Exp: "..rangliste.exp[3].." ") say(" Siralama 4. Isim: "..rangliste.name[4].." Level: "..rangliste.level[4].." Exp: "..rangliste.exp[4].." ") say(" Siralama 5. Isim: "..rangliste.name[5].." Level: "..rangliste.level[5].." Exp: "..rangliste.exp[5].." ") say(" Siralama 6. Isim: "..rangliste.name[6].." Level: "..rangliste.level[6].." Exp: "..rangliste.exp[6].." ") say(" Siralama 7. Isim: "..rangliste.name[7].." Level: "..rangliste.level[7].." Exp: "..rangliste.exp[7].." ") say(" Siralama 8. Isim: "..rangliste.name[8].." Level: "..rangliste.level[8].." Exp: "..rangliste.exp[8].." ") say(" Siralama 9. Isim: "..rangliste.name[9].." Level: "..rangliste.level[9].." Exp: "..rangliste.exp[9].." ") say(" Siralama 10. Isim: "..rangliste.name[10].." Level: "..rangliste.level[10].." Exp: "..rangliste.exp[10].." ") say(" Siralama 11. Isim: "..rangliste.name[11].." Level: "..rangliste.level[11].." Exp: "..rangliste.exp[11].." ") say(" Siralama 12. Isim: "..rangliste.name[12].." Level: "..rangliste.level[12].." Exp: "..rangliste.exp[12].." ") say(" Siralama 13. Isim: "..rangliste.name[13].." Level: "..rangliste.level[13].." Exp: "..rangliste.exp[13].." ") say(" Siralama 14. Isim: "..rangliste.name[14].." Level: "..rangliste.level[14].." Exp: "..rangliste.exp[14].." ") say(" Siralama 15. Isim: "..rangliste.name[15].." Level: "..rangliste.level[15].." Exp: "..rangliste.exp[15].." ") end end end
mantık olarak ""hadi git zeynep teyzen gile kimler var evlerinde """ der gibi![]()
,
Level: "..rangliste.level[1].." leveli en yüksek olanın isminive "..rangliste.exp [1].." expi en cok olana göre
bu arada bu komutlarıda bosa yazmıyor burda =rangliste.level dedigi zaman oyuncunu levelinide gösteriyor ekrana basıyor yani aynı sekılde expinide
kodları yazıoyrum ınceleyın ve yorum kısmına kodda ne yaptıgımı solersınız![]()
PHP:say(" Siralama 2. Isim: "..rangliste.name[2].." Level: "..rangliste.level[2].." Exp: "..rangliste.exp[2].."sp:"..rangliste.mp.." ") say(" Siralama 5. Isim: "..rangliste.name[5].." Level: "..rangliste.level[5].." Exp: "..rangliste.exp[5].." hp:"..rangliste.hp.."")
takipde kalın
bazılar için iyi örnek olmuşsun fakat queste şifrelerini yazarak milete gel serverime gir diyorsun
local host olarak questlerini çalıştır
vaktim var iken bu konuyu biraz daha derinleştirip tam anlamı ile kavratmak istedim
şimdi ne yapmıştık oyuncuları LEVEL lerine göre sıralamıştık ve LEVEL leri aynı olan olursa exp i en çok olanı bir üst sıraya koy dedik ayrıca ek olarak isminde [ ] bu ibara olanı gösterme neden??? evet tahmin ettiginiz gibi bunu GM ler yazar değilmi sıralamada gm nin işi yok
buraya kadar bu sonuçları cıkartamayan varsa konuyu tekrar okusun
peki daha fazla ne yapardik bu sıralamaya :::
toplam oyun süresini= play_time
oyuncunun parası için=gold
Enson ne zman girmiş=last_play
ep si varsa =coins
str dex vb için =st,iq,ht,dx
atın leveli için=horse_level
kestigi bos sayısı için= azrail ise bossazrail dokuz kuyruk ise bossdokuz ateşkralı ise boosalev
bunlar işe yarapabilecekler gerisinin bi anlamı yok mesela karakteir var ninjamı savascımı fakat bu deger sayısal oldugu için bi anlam ifade etmez bu job dur mesela job degeri 5 olan savascıdır diyelim sitede yazmak istese idik şöle yapar olayı kurtarırı ıdık
$neymis=mysql_array {
'5' => 'Erkek savasci' devam ederse araya , koyardık
};
ve ardından
'.$neymis[$rangliste->job].' seklinde yazdıgımız zaman erkek bir savasci ise 5 yerine erkek savasci yazardı
NOT: aslın bunu hic denemedim bi denemek lazım belki questdede olur
bu arada bunu ek bilgi verdi konu ile alakası yok şimdilik
neyse amacımıza aklınızda bir quest oluşturun mesela ben çöle bir sıralam yapmak istiyorum ( sıralama en çok oyunu oynayan lara göre olacak ) adınıda oyun bagımlı listesini göster koyacagım şimdi questi yazıorum şuan itibari ile isteyen kullanada bilir
Evet ne yaptık local listele dedik listele= mysql_query dedik yani listeleye atadık bu komutu ve içeriğini
öncekinde oldugu gibi GM olanları göstermesin die WHERE player.name DESC '[%]%' dedik
Ardindan ORDER BY player.playtime DESC yani siralamayi oyun süresi en çok olana göre yap dedik
biliyosunuz DESC yazmasa idik süresi en az olanlari seçerdi ne işe yarardi vefasiz oyuncular die quest yazardiniz bunu yapardiniz
geldi bunlari ekrana bastirmaya:
say dedik ( siralama 1.isim dedik yani 1'inci kisi dedik "..listele.name[1].." dedik yani listele ye ben ne verdim mysql_query i atadım name de oyuncunun ismi demek sonra oyun süresi dedim ve "..listele.playtime.." ve ") say i kapattim burda listele aynı şekil mysql_query yani sorgulama ve playtime oyun süresi demek tir
not: bu questi denemdim suan aklima geldi suan yazmis olduk calismayada bilir yaizm hatasi fln olabilir ben quest vermiyorum mantıgı anlatıorum :d
evet bitti olayi anladik biraz mantiginiz kullanarak harika questler cıkarta bilirsiniz ..
diger dersimizde hangi oyuncuda hangi item var onu gösterecegim fakat aşırı fazla item oldugu için belirli itemleri sececegiz kafam eser ise şimdi anlata bilirim belki hiç anlatmam bu konunun yararlı oldugunu anlamam baglı yani sizlere yorumlar için teşekkürler
şimdi ne yapmıştık oyuncuları LEVEL lerine göre sıralamıştık ve LEVEL leri aynı olan olursa exp i en çok olanı bir üst sıraya koy dedik ayrıca ek olarak isminde [ ] bu ibara olanı gösterme neden??? evet tahmin ettiginiz gibi bunu GM ler yazar değilmi sıralamada gm nin işi yok
buraya kadar bu sonuçları cıkartamayan varsa konuyu tekrar okusun
peki daha fazla ne yapardik bu sıralamaya :::
toplam oyun süresini= play_time
oyuncunun parası için=gold
Enson ne zman girmiş=last_play
ep si varsa =coins
str dex vb için =st,iq,ht,dx
atın leveli için=horse_level
kestigi bos sayısı için= azrail ise bossazrail dokuz kuyruk ise bossdokuz ateşkralı ise boosalev
bunlar işe yarapabilecekler gerisinin bi anlamı yok mesela karakteir var ninjamı savascımı fakat bu deger sayısal oldugu için bi anlam ifade etmez bu job dur mesela job degeri 5 olan savascıdır diyelim sitede yazmak istese idik şöle yapar olayı kurtarırı ıdık
$neymis=mysql_array {
'5' => 'Erkek savasci' devam ederse araya , koyardık
};
ve ardından
'.$neymis[$rangliste->job].' seklinde yazdıgımız zaman erkek bir savasci ise 5 yerine erkek savasci yazardı
NOT: aslın bunu hic denemedim bi denemek lazım belki questdede olur
bu arada bunu ek bilgi verdi konu ile alakası yok şimdilikneyse amacımıza aklınızda bir quest oluşturun mesela ben çöle bir sıralam yapmak istiyorum ( sıralama en çok oyunu oynayan lara göre olacak ) adınıda oyun bagımlı listesini göster koyacagım şimdi questi yazıorum şuan itibari ile isteyen kullanada bilir
PHP:
quest rangliste begin
state start begin
when 20091.chat."Oyun bagimlilari" begin
local listele = mysql_query("SELECT * FROM player.player WHERE player.name DESC '[%]%' ORDER BY player.playtime DESC","root","rootpw","player","rootip")
say_title("Oyun bağimli listesi top :5")
say(" Siralama 1. Isim: "..listele.name[1].." Oyun suresi: "..listele.playtime[1].." ")
say(" Siralama 2. Isim: "..listele.name[2].." Oyun suresi: "..listele.playtime[2].." ")
say(" Siralama 3. Isim: "..listele.name[3].." Oyun suresi: "..listele.playtime[3].." ")
say(" Siralama 4. Isim: "..listele.name[4].." Oyun suresi: "..listele.playtime[4].." ")
say(" Siralama 5. Isim: "..listele.name[5].." Oyun suresi: "..listele.playtime[5].." ")
end
end
end
Evet ne yaptık local listele dedik listele= mysql_query dedik yani listeleye atadık bu komutu ve içeriğini
öncekinde oldugu gibi GM olanları göstermesin die WHERE player.name DESC '[%]%' dedik
Ardindan ORDER BY player.playtime DESC yani siralamayi oyun süresi en çok olana göre yap dedik
biliyosunuz DESC yazmasa idik süresi en az olanlari seçerdi ne işe yarardi vefasiz oyuncular die quest yazardiniz bunu yapardiniz
geldi bunlari ekrana bastirmaya:
say dedik ( siralama 1.isim dedik yani 1'inci kisi dedik "..listele.name[1].." dedik yani listele ye ben ne verdim mysql_query i atadım name de oyuncunun ismi demek sonra oyun süresi dedim ve "..listele.playtime.." ve ") say i kapattim burda listele aynı şekil mysql_query yani sorgulama ve playtime oyun süresi demek tir
not: bu questi denemdim suan aklima geldi suan yazmis olduk calismayada bilir yaizm hatasi fln olabilir ben quest vermiyorum mantıgı anlatıorum :d
evet bitti olayi anladik biraz mantiginiz kullanarak harika questler cıkarta bilirsiniz ..
diger dersimizde hangi oyuncuda hangi item var onu gösterecegim fakat aşırı fazla item oldugu için belirli itemleri sececegiz kafam eser ise şimdi anlata bilirim belki hiç anlatmam bu konunun yararlı oldugunu anlamam baglı yani sizlere yorumlar için teşekkürler
bazılar için iyi örnek olmuşsun fakat queste şifrelerini yazarak milete gel serverime gir diyorsun
local host olarak questlerini çalıştır
yorum için teşekkürler ne gibi bir şifreyi vermişim ??
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)