Fethi Polat 1
Fethi Polat
Wizard' 1
Wizard'
shrpnl 1
shrpnl
Queinn 1
Queinn
NovaLst 1
NovaLst
InfernoShade 1
InfernoShade
MysticBlade 1
MysticBlade
SolarPhantom 1
SolarPhantom
Riftas 1
Riftas
LunarWraith 1
LunarWraith
DarkHorizon 1
DarkHorizon
SLyFeLLowTR 1
SLyFeLLowTR
Hikaye Ekle

Karzai Üzerindeki Baskı Artıyor

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Aslan57x
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 86

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

ABD, güvenlik anlaşmasının "hemen" imzalanmaması durumunda, Afganistan'daki askerlerini belirlenen tarihten önce çekeceği uyarısında bulundu.
Kabil'e üç günlük bir ziyarette bulunan ABD Başkanı Barack Obama'nın Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai'ye en kısa sürede güvenlik anlaşmasını imzalaması gerektiğini, aksi takdirde Washington'ın Afganistan'daki askerlerini geri çekmek zorunda kalacağını ifade etti.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre Rice, anlaşmanın en kısa sürede imzalanmaması durumunda ABD'nin 2014 yılı sonunda planlanan geri çekilme takvimini öne çekmekten başka çaresi olmadığını söyledi. Anlaşma için Karzai'nin hedeflediği gibi gelecek yıl yapılacak Afganistan devlet başkanlığı seçimlerinin beklenmesinin kabul edilemez olduğu dile getirildi.

Bu açıklamalar üzerine Karzai'nin ek bazı şartlar sunduğu belirtiliyor. Bu şartlar arasında yabancı askerlerin yerleşim yerlerinde operasyonlar yapmaya son vermesi, Guantanamo'da bulunan Afgan tutukluların evlerine dönmesine izin verilmesi, Taliban güçleri ile barış sürecinin başlatılması ve Afganistan'da özgür seçimlerin yapılması bulunuyor.

Afganistan'da devlet başkanlığı seçimleri 2014 yılının nisan ayında yapılacak. İki dönem devlet başkanlığı görevini üstlenen Hamid Karzai seçimlerde bu nedenle aday olamayacak. Karzai anlaşmanın imzalanmasını seçimlerin sonrasına ertelemek ve bir sonraki devlet başkanına devretmek istiyor.

NATO'ya bağlı uluslararası birliklerin Afganistan'daki görevi 2014 yılı sonunda bitiyor. Söz konusu güvenlik anlaşması ise Amerikan birliklerinin Afganistan'da 10 yıl daha kalmasına izin veriyor. Anlaşmanın aynı zamanda NATO'nun misyonunun devamı açısından da temel oluşturması bekleniyor.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst