Fethi Polat 1
Fethi Polat
TuZaKK 1
TuZaKK
xranzei 1
xranzei
Agresifizm 1
Agresifizm
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Can Öcalan 1
Can Öcalan
Hikaye Ekle

Flash Diskten XP Kurma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Venque
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 938

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

Windows xp işletim sistemini flash diskten kurma ihtiyacını yalnızca cd rom sürücümüz arızalı olduğunda ve cd roum sürücümüz olmadığından kullanırız. Bu nedenle sizlere windows xp işletim sistemini flash disk ile nasıl kuracağınızı anlatalım.
Bu konu USB Bellekleri Bootable yapma ile ilgilidir. Anlatilan yöntem ntldr bootable UFD (Usb Flash Disk) yapmak icindir. Özellikle bootable UFD sorunlari olanlar için geliştirilmiştir. Diğer amaçlar icin konunun sonuna bakin.
**Eğer bu programi 2009 Mayıstan once deneyip basarisiz oldu iseniz, program Nisanda epey gelistirildi, bir daha deneyin.
**Program Vista, XP, 64bit, 32bit uyumludur. (Vista 64 de UAC i kapatmak gerekebilir)
*********Aşşağıda wimb in programinda kullanilan yöntem(ler) dışında yeni bir yontem 2009 Nisan-Mayis aylarinda piyasaya dustu. (fbinst ile mbr öteleme/cogaltma yöntemi). wimb sonradan ekleme yaparmi bilemiyorum, Konuyu uzatmamak icin eklenmedi, assagidaki yontem ise yaramaz ise bildirin. Bunun haricinde birde syslinux yontemi var. Buldugunuz bulacaginiz geri kalan hemen hersey (%95) ya bunlarin türevleridir yada wimb in paketinin icinde zaten bulunmakta ve kullanilmaktadir.
Vista ve Sonrasi icin program notu yazinin icinde bulunmaktadir.
A) En kisa anlatim: Bunu indirin, ve kullanin:
B)Resimli anlatim: UFD nizi takin, varsaydim sürücü harfi K: olsunfazla yaziya gerek yok, masaustunuze indirin, cift tiklayin, resimleri takip edin.
U_XP_SET_01.png

U_XP_SET_02.png

U_XP_SET_Makes_USB_01_03.png

U_XP_SET_Makes_USB_01_04.png

U_XP_SET_Makes_USB_01_04_5.png

U_XP_SET_Makes_USB_01_05.png

Vista ve Sonrası için program notu:
Vista ve sonrasini kullananlar eger önceden dosyayı temin etmediler ise şu hata ile karsilasacaklar.
U_XP_SET_Makes_USB_01_05_noxp1.png

Zaten yazildigi gibi bu sorunu altetmek için bir arkadasinizdan dmadmin.exe yi isteyin, ~400KB lık bi dosya

U_XP_SET_Makes_USB_01_05_noxp2.png

ve resimde görüldüğü gibi makebt klasorune koyun, sonra devam.
Vista ve Sonrasi icin program notu-SON:
Formata başlangıç. YES diyelim.

U_XP_SET_Makes_USB_01_08.png

U_XP_SET_Makes_USB_01_09.png

U_XP_SET_Makes_USB_01_10.png

U_XP_SET_Makes_USB_01_11.png

U_XP_SET_Makes_USB_01_12.png

Artik UFD niz NTDLR Bootable oldu (%99)

NASIL TEST EDERIM ?
Hizli bir test proseduru:
i) dosyasinin icinde bulunan ntdetect.com ve ntldr isimli 2 dosyayi UFD nizin icine koyun.
ii) indir içindeki BOOT.INI dosyasini UFD nizin icine koyun.
iii) indir
indir (grub4dos-0.4.4.zip den alinmadir)
dosyalarinin icindeki MENU.lst ve grldr dosyalarini UFD nin icine koyun.
Bilgisayarınızı UFD nizle açmayı deneyin,
karsiniza su ekran geldi ise

UFD niz bootable olmus demektir. Gerisi sizin bileceginiz iş.
NOT: Grub4dos_grldr.rar nin icinde grub4dos un grub4dos-0.4.4.zip versiyonunun grldr dosyasi var. Eğer zaman geçerde ilgilenememişsem daha güncel grldr için indirin.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri