HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
WinPE'yi Sabit Diske Yükleme
Windows Ön Kurulum Ortamı, Windows'u yüklemenin veya kurtarma ve sorun giderme etkinliklerini gerçekleştirmenin hızlı ve güvenilir bir yolunu sağlar. Windows PE'nin en iyi yanlarından biri, bir USB sürücüye, CD'ye, DVD'ye vb. kurulabilmesi ve daha sonra sisteminizin harici bir kaynaktan önyüklenebilmesidir. Bunu başarmak için, Windows PE'yi bir sabit sürücüye (harici kaynak olarak) nasıl kuracağınızı öğrenmeniz gerekir. Bu, bu adım adım kılavuzu takip ederek yapılabilir. Windows PE nedir?
Windows Ön Kurulum Ortamı, ilk olarak Windows tarafından XP ile tanıtılan hafif bir işletim sistemidir. Birincil hedefi MS-DOS tabanlı önyükleme ortamını değiştirmekti. Windows, Ön Kurulum Ortamını tüm işletim sistemlerine dağıttığından beri, birincil işletim sistemini kurmanıza, sistem kurtarma veya sorun giderme etkinliklerini gerçekleştirmenize yardımcı olabilecek özel bir kullanıcı arayüzüne sahiptir. Bunu yapmak için sisteminizi Windows PE'ye sahip sabit sürücüden başlatmanız yeterlidir.Windows PE'yi nasıl edinebilirim?
Windows PE'yi sabit sürücünüze veya başka bir harici üniteye kurmadan önce belirli önkoşulları karşılamanız gerekir. Daha önce kullanıcıların Windows PE'yi yüklemek için Windows geliştirme kiti satın almaları gerekiyordu.Artık kullanıcılar Windows Değerlendirme ve Dağıtım Seti'ni (Windows ADK) Windows değerlendirme dağıtımından ücretsiz olarak indirebilirler . Windows PE'yi bir sabit sürücüye yüklemek için ihtiyaç duyacağınız tüm birincil dağıtım araçlarına ve Windows Önkurulum Ortamına sahiptir.
Buna ek olarak, sisteminizin yeterli RAM'e sahip olduğundan ve sabit diskinizde Windows PE'yi desteklemek için gerekli alanın (512 MB) bulunduğundan emin olmanız gerekir.
WindowsPE'yi yüklemek için şu adımlara bakın:
a) Değerlendirme ve Dağıtım Kitini yükleyin.b) Dağıtım Araçlarını ve Windows Ön Kurulum Ortamını seçin.
Sabit Diskinize Windows PE nasıl kurulur?
Windows Önkurulum Ortamı kaynağını aldıktan sonra aşağıdaki adımları takip ederek ilerleyebilir ve Windows PE kurulumunun nasıl yapılacağını öğrenebilirsiniz.Sürücüyü Kurma
Öncelikle önyüklenebilir bir disk oluşturarak sabit sürücüyü kurmamız gerekiyor. Ayrıca sürücünün bir sektörünü kullanabilir ve önyüklenebilir hale getirebilirsiniz.
Bir sistemi başlatmak için gerekli tüm önyükleme çekirdeklerine sahip olmalıdır. Acil bir durumda, sisteminizi önyüklenebilir diskten kolayca başlatabilirsiniz.
- Windows Önkurulum Ortamı ADK'yı sisteminize yükledikten sonra USB sürücüyü takmanız yeterlidir.
- Şimdi sisteminizi yeniden başlatmanız gerekiyor. Windows'unuzla birlikte önyüklenebilir bir CD almış olmalısınız. Değilse, hızlı bir şekilde önyüklenebilir bir CD yazabilirsiniz.
- Tamamlandığında, sisteminizi kaynak olarak CD'den yeniden başlatmanız gerekir. İşletim sistemini sisteminize yüklemek yerine USB sürücüsünü seçin.
- Sürücünün önceden biçimlendirildiğinden emin olun. Değilse, işlem onu otomatik olarak biçimlendirecektir.
- Bunu tamamladıktan sonra sisteminizi kapatın veya yeniden başlatın.
WinPE'yi yükleme
Sabit sürücüyü kurduktan sonra üzerine Windows PE yüklemeniz gerekir. Bunu yapmak için şu adımları izleyin:
- Sisteminizi yeniden başlattıktan sonra, daha önce takılmadıysa WinPE CD'sini takın.
- Sabit sürücünün konumunu ziyaret edin ve "Madencilik" adında yeni bir klasör oluşturun.
- İşlem tamamlandıktan sonra Windows PE CD'sinin dosya konumunu ziyaret etmeniz gerekir. İçindeki "i386" klasörüne gidin. İşte can alıcı kısım geliyor. İ386 klasöründeki tüm dosyaları seçmeniz ve bunları yeni oluşturduğunuz "Madencilik" klasörüne manuel olarak kopyalamanız gerekir. Sisteminizi WinPE'den başlattıktan sonra bu dosyaları kopyalarsanız, sisteminiz gerekli tüm dosya ve klasörleri içermeyecektir.
- Bu dosyaları kopyaladıktan sonra "ntdetect.com" ve "setupldr.bin" dosyalarını aramalısınız.
- Bu dosyaları seçip sisteminizin kök dizinine kopyalamanız yeterlidir. Daha sonra herhangi bir uzantı kullanmadan "setupldr.bin" dosyasını "ntldr" olarak yeniden adlandırmanız yeterlidir.
Komut dosyası oluşturma
Windows PE'yi sabit sürücünüze tamamen kurmanın son ve en önemli kısmı, komut dosyası oluşturma işlemini içerir. Bunu yapmak için şu adımları izleyin:
- USB sürücüdeki dosya konumunu başlatın ve oluşturduğunuz "Madencilik" klasörünü ziyaret edin. Burada "system32" dosyasını başlatmanız gerekiyor.
- "startnet.cmd" adında bir dosya olacaktır. Bu, sistem için ağ oluşturma, önyükleyici vb. ile ilgili bilgileri içerdiğinden kritik bir dosyadır. Herhangi bir şeyi özelleştirmek için dosyayı düzenleyebilir ve komut dosyalarınızı ekleyebilirsiniz.
- Ayrıca çalıştırılacak başka komut dosyaları da bulabilirsiniz. Komut istemine gidin ve "/?" türündeki dosyaları arayın. Bu, düzenleyebileceğiniz diğer komut dosyalarına erişim sağlayacaktır.
Windows PE Kurulumunu Çalıştırmaya İlişkin İpuçları
Burada Windows PE kurulumuna ilişkin bazı ipuçlarını listeledik:- 64 bit Windows sürümünü yüklemek için 32 bit Windows PE sürümünü kullanabilirsiniz.
- Bilgisayarınız önyükleme yapmıyorsa şu ipuçlarını deneyin ve her adımdan sonra önyükleme yaptığınızdan emin olun:
- Ürün yazılımını en son sürüme güncelleyin
- USB gibi harici bir sürücüyü farklı bir USB bağlantı noktasına ekleyin.
- Bilgisayarınızın önyükleme için kayıt defteri değişikliklerine veya sürücülere ihtiyacı olması durumunda, bu sürücüyü Windows PE resmine ekleyin.
- WindowsPE, dinamik sabit disklere destek sunar, ancak Windows kurulumu desteklemez. Bu, WindowsPE'de oluşturulmuş dinamik bir diske Windows yüklerseniz Windows'ta çalışmayabileceği anlamına gelir.
- WindowsPE yeniden başlatıldığında tüm değişikliklerinizi kaybettiniz. Bu nedenle, başarılı bir kurtarma için profesyonel veri kurtarma aracımızı kullandığınızdan emin olun.
Windows 10 için Neden Windows PE'ye İhtiyaç Duyuyorsunuz?
Windows Ön Kurulum Ortamı sizin için birçok şey yapabilir:- Windows resimlerini toplar ve uygular
- HD'yi kurun ve neredeyse tüm sürümlerin kurulumuna hazırlayın
- Windows'ta gerektiği gibi değişiklikler yapın
- Windows'u harici bir depolama biriminden/ağdan komut dosyaları/uygulamalar aracılığıyla yükleyin
- Grafiksel kullanıcı arayüzü/özel kabuk aracılığıyla görevlerin otomasyonu
- Kurtarma yazılımı kullanarak otomatik kurtarma
- Önyüklenemeyen cihazlardan veri kurtarmada faydalıdır
SSD Üzerinde Windows PR Kurulumu Nasıl Çalıştırılır?
Ön Kurulum Ortamını SSD'nize yüklemek, önyüklenebilir bir DVD veya USB bellek oluşturmak için harika bir alternatif olabilir. Burada Windows PE'nin sanal diske kurulum adımlarını ele alacağız:- Win10ISO resmini indirin.
- \sources\boot.wim adlı dosyayı çıkartın.
- Sanal disk oluşturmak için %windir%\system32\diskpart.exe yapın.
- Şimdi boot.wim resmini sanal diske kullanın.
- Önyükleme menüsüne WindowsPE'yi ekleyin.
- Kullanıcı yerel ayarlarını ve girişini değiştirin.
- Bir süre sonra sistemleriniz yeniden başlatılır. Doğrudan Windows PE'ye geçmenin zamanı geldi.
WinPE Taşınabilir Sabit Sürücüye Nasıl Kurulur?
1. Adım. Bölümü Windows PE için hazırlayın
- Komut istemini açın ve diskpart yazın.
- Enter tuşuna basın ve ardından liste diski yazın.
- Taşınabilir HD'nizin disk numarasını not edin.
- Select disk X yazın (bunu not ettiğiniz disk numarasıyla değiştirin)
- Disk verilerini silmek için clean yazın ve ardından tek bir bölüm oluşturmak için birincil bölüm oluşturun.
- Şimdi, oluşturulan bölümü biçimlendirmek için şu komutları kullanın:
Select partition 1
Active
Format quick fs-fast32
Assign
exit
Her komuttan sonra enter tuşuna bastığınızdan emin olun.
2. Adım. WindowsPE'yi HD'ye kopyalayın
Şimdi WinPE ISO'yu doğrudan taşınabilir sürücüye çıkarmak için 7-zip aracını kullanın. İşte bunun için adımlar:- WinPE ISO resmine sağ tıklayın.
- 7-zip'i seçin ve ardından dosyaları çıkarın.
- Şimdi bir çıkarma yolu ayarlayın ve Tamam'a basın.
3. Adım. Sürücünüzü Önyükleyin
- Şirket istemini aç
- c:\download\bootsect_x86.exe /nt60 D: yazın ve enter düğmesine basın.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)