noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
romegames 1
romegames
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Bvural41 1
Bvural41
NovaLst 1
NovaLst
bikral 1
bikral
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Sonne -- Private Server Hatalar Çözümleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sonne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 100
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

sonne

Developer
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye
TM Üye
Konular
471
Çözüm
1
Online süresi
16h 27m
Reaksiyon Skoru
560
Altın Konu
0
TM Yaşı
17 Yıl 7 Gün
Başarım Puanı
226
MmoLira
209
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Arkadaşlar Artık Bu Bölümle Çok İlgilenicem Msn Üzerinden vb. Destek Var Fakat konuya yorum olarakda destek alıcam ilk önce konumuza yardımlardan başlıcam

1-) Serverim İçin Site Kurucam Hangisini Öneririsiniz ?
Cevap : Server Siteleri Genellikle Db Gerektirir Bunu İçin en iyisi
000webhost.com'dur . Fakat bazı Dosyalarda Db Gerekmemektedir
Server İçin .Tk Domaini İyi Görülebilir Ve yoncu.com Adresinden alabilirsiniz[ücretsizdir]

2-) Server'im Sadece 1 Ch Açmakta Ama Ben Hepsini Açmak İstiyorum Ne Yapmalıyım ?

Cevap : Bu Vericeğim Dosyaları /usr/game Dizinine Atarsanız
ve cd /usr/game
sh start.sh yazarsanız size 4 seçenek sunucaktır kaç Ch açmak istersiniz Diye.
Buyrun Link :

3-) Serverim için FullPack Lazım Nereden Bulabilirim

Cevap : Buyrun FullPack Tüm Yenilikler var Yeni Upload Edildi

4-) #### Adlı Kişinin Filesini İndirdim Fakat Packla Girilcekmiş Ama Pack Benim Kotama Çok Yüksek Ben Nasıl Küçük Bir Pack Yapabilirim

Cevap : Kendi Packınızı Yapmak İstiyorsanız İlk Önce Root.epk Unpack Adlı Programla Editlemeniz Gerekir Daha Sonra Kendi Serverinize Uygun Olmasını İstiyosanız Giriş vb. Resmini Değişmek İsterseniz Locale_tr.epk Dosyasını editleyebilirsiniz ve oyuncularınıza Sunabilirsiniz.

5-)Siteme Buton Koydum Yani Destek Butonu Oy Vermeleri İçin ama Tam Anlamıyorum Nasıl Siteye Atabilirim

Cevap : Aslında Bunu yapmanız İçin Server sitenizin dosyalarıyla biraz oynamanız gerekebilir bunun içinde her dosyanın index ini bilmeniz gerekir yani site açılır açılmaz yapmak istiyorsanız index.html veya .php ye atın istediğiniz bir bölümüne fakat siteye girmez ise girmesi için butona tıkladıgında index2.html veya .php girmesini sağlamalısınız bunun için html kod kullanın ftp dosyalarınıda bu ayara göre değiştirin ki hata olmasın .

6-)Serveri Açıyorum
socket_tcp_bind : tcp_socket: Adress already in usem Hatasıyla Karşılaşıyorum Ne Yapmalıyım

Cevap : Filezilla veya navicatta yaptıgınız değişiklikleri Tam yapmamanızdan kaynaklanmaktadır . Değişiklik Yaptığınızda Yedek Alınız ki Hatalarla karşılaştıgında eski dosyalarınızı atabilesiniz.Yine Hata Düzelmiyorsa Yanlış reboot attıgınızdandır diyeceksinizki yanlış reboot da neymiş yanlış reboot ayarlarınızı kaydettikten sonra biraz bekleyin sh make.sh yapın 1 2dk bekleyin sonra reboot atın bir daha bu hatayla karşılaşmazsınız.

7-)Serverimi Yeni Açtım Daha Hiç Bir Ayarı Yok Sitesi vb. yapmadım üyeliğim de yok nasıl üyelik alabilirim .

Cevap : ve Password yazan yere şifrenizi yazın ve Generate Butonuna Tıklayınız Bir Sürü yazı çıkıcaktır ama sizin için gereken MysqL5 'dir Mysql 5'deki kodu Örneğin size *21804201E5A85DB2FB8A729DDD447ECD58F6263D
böyle kod verebilir ama genellikle bazen küçük harfler çıkıyor içinden onları Büyük yaptıktan sonra Navicat >Account>account + İşaretine Tıklayınız 1.Kutuya İd 2. Kutuya Kodu Yapıştırın ve Aşagıdaki TİK işaretine Tıklayınız oyuna girebilirsiniz..

8-)Serverim Yeni Tabiikide pack gerekli Neler Olması Gerekir Pack'ın İçinde

Cevap : Genellikle Kota Dostu Yapmanızı Öneririm Çünkü Bazı kişiler packın uzun oldugu için serveri indirmek ve girmek istemezler ve sizde user kaybedersiniz bu sorunu ortadan kaldırmak için Pack Klasornda bulunması gerekler :

9-) Sh Make.sh yaparken bazen serverde yapmadıgım değişiklikler yüzünden bazı itemler vb. kayboluyor ve make çekmeden questleri düzenlemek istiyorum ne yapmalıyım

Cevap : Forumdaki astrid adlı arkadaşımız konuyu açmıştır bakarsanız Konu için tıklayınız

10-) Başlangıç Leveli Ayarlamak İstiyorum Ne Yapmalıyım

Cevap : Forumdaki guardi9 Adlı Kardeşimiz Konusuna sizi yönlendiriyim
Tıklayınız

11-)
connect: network is unreachable hatası alıyorum çözümü nedir

Cevap : [Alıntıdır] Konu
Öncelikle yaptıklarımızı sıra sıra inceleyelim:
Microsoft Virtual PC’yi açtık.
New > Next > New Default Settings > Next > Virtual PC ismini yazdık > bitirdik.
Ram Miktarını ayarladık > Diski seçtik > Networking ayarlarını yaptık devam ettik.
1)Virtual PC’ye start verdik
2) Login yazısı geldi
3) (root mcnccçcom) yazdık.
4) Sysinstall > Configure > Network > de0 > (ekrana gelen uyarılara hayır dedik). > Ip adreslerini doğru bir şekilde yazıp tamam dedik. Mcncc# yazısı geldi ve buraya“.etc.rcçd.netıf restart” yazdık virtual pc de /etc/rc.d/netif restartolarak gözüktü.
[enter]a bastık.
Connect:Network is Unreachable
İşte zurnanın zırt dediği yere geldik.
Burda ç.start veren arkadaşlar hatayı alırlar.
Burada yapılması gereken 10-15 saniye kadar bekleyip reset atmaktır.
Action>Reset
Reset atıp tekrar login olduktan sonra küçük bi kontrol için “ifconfig” yazılıp gelen yazılar içerisinde x.x.x.100 şeklinde bir ip adresi aranmalıdır, eğervarsa ç.startkomutunu uygulayabiliriz. Eğer yanlış bir şey yapılmamışsa Connect:Network is Unreachable hatası yerine 8 adet Operation Timed Out yazısı gerekir. Bu durumda artık mc ayarları yapılıp oyun açılabilir.

12-)Connection refused hatası alıyorum çözüm nedir

Cevap : Forumdaki Arkadaşımız Bu Konusunda çözümü söylemektedir Konu İçin Tıklayınız

13-)Questleri Renkli Nasıl Yapabilirim

Bu sorunun cevabı için
kralmert1997 arkadaşıma çok teşekkür ediyorum ..
Adımları sırasıyla takip ederseniz sorunsuz olarak questlere renkli yazılara yazabilirsiniz.

1.)Quest klasöründeki questlib dosyasını notepad ile açın.ve kodları en alta ekleyin.

PHP:
function say_color(color,text)
if color=="blue" then
say(color256(0, 0, 255)..text..color256(196, 196, 196))
elseif color == "green" then
say(color256(0, 255, 0)..text..color256(196, 196, 196))
elseif color == "red" then
say(color256(255, 0, 0)..text..color256(196, 196, 196))
elseif color == "yellow" then
say(color256(255, 255, 0)..text..color256(196, 196, 196))
elseif color == "white" then
say(color256(255, 255, 255)..text..color256(196, 196, 196))
elseif color == "black" then
say(color256(0, 0, 0)..text..color256(196, 196, 196))
elseif color == "cyan" then
say(color256(0, 255, 255)..text..color256(196, 196, 196))
elseif color == "pink" then
say(color256(255, 0, 255)..text..color256(196, 196, 196))
elseif color == "orange" then
say(color256(255, 145, 0)..text..color256(196, 196, 196))
elseif color == "purple" then
say(color256(100, 0, 255)..text..color256(196, 196, 196))
else
say(color256(196, 196, 196)..text..color256(196, 196, 196))
end
end

2.) Yine Quest klasöründeki quest_functions dosyasını notepad ile açın ve kodları ekleyin.

PHP:
say_size
say_color

3.) Reboot ve bitti

Sonra questinizde kullanırken

PHP:
say_color("green","Bu quest yeşil renklidir.")

green yerine renklerin ingilizcesi yazılarak renklendirilir.
quest_functions a bir de say_size ekledik. Bunla da yazının boyutunu ayarlayabilirsiniz.

PHP:
say_size(256, 512)
say_color("black","Bu quest siyahtır ve harfler 256*512 büyüklüğündedir.")

14-) Otomatik Duyuru Yazısı Eklemek İstiyorum nasıl yapıcam..

Cevap : Bu Sorunun cevabı için
kralmert1997 Arkadaşıma Teşekkür ederim.

Serverde Belirli Süreler İçerisinde Otomatik Duyuru Metni YAZMAK.

Öncelikli 2 Ayrı Dosya Oluşturacaksınız. ve isimlerini Şu Şekilde Yapacaksınız.

1: automessage.quest
2: automessage.start

Ardından
automessage.quest
i Açarak İçerisine Şu Kodları Ekleyin

quest automessage begin state start begin when login begin timer("timer1", 900) chat("Turkmmo -kralmert1997") end when timer1.timer begin timer("timer2", 900) chat("Merhaba, Serverimizde Küfür Etmek Hile Kullanmak Adminlere Karşı Gelmek Ban Sebebidir.İyi Oyunlar Dileriz. kralmert1997 ") end when timer2.timer begin timer("timer", 900) chat("Merhaba, Serverimizde Küfür Etmek Hile Kullanmak Adminlere Karşı Gelmek Ban Sebebidir.İyi Oyunlar Dileriz. kralmert1997 ") end end end

ardından
automessage.startı Açarak İçerisine Şu kodları Ekleyin.
timer ( "timer1" , 900 ) chat ( "kralmert1997,(Turkmmo) Oyuna Kayıt Olan Her Oyuncu OYUN KURALLARINI KABUL ETMİŞ SAYILIR.İyi Oyunlar Dileriz." )Ardından

automessage.quest i quest içine
automessage.start ı notarget/Logine
atın ve Serveri Resleyin.

Kodlar İçerisindeki metinleri istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.

15-) Bir Sürü Yönetem Denedim Şu Uyku modu çözümünü ama hiç birisi çalışmadı sizin öneriniz nedir .

Cevap : ByMicro Arkadaşımıızın Yöntemi bende çalıştı serverimde uyku mod vb. olmadı sizde bu konuyu incelerseniz cevabını bulabilirsiniz TIKLAYINIZ.

16-) Bu Dif Diye Birşey Varmış Hiç bir bilgim yok yardımcı olabilirmisiniz ?

Cevap : Aslında bnde öğreneli fazla olmadı öğrenmek için yardım eden
tekir22 Arkadaşıma sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum buyrun konusu DİF EKLEME

Merhaba arkadaslar bugünkü konumuzda size : Game e DİF eklemeyi anlatıcam .

DİF nedir ?

.dif dosyaları vardır bunlar metin2 oyunlarına yeni özellikler getirir ve çoğu yeni 2012-2013 serverfileslarda kullanılır .

DİF Dosyasını Nereden Bulabilirim ?

Bu dosyayı bazı kişiler size .dif olarak uploadlayıp konusunda indirme linklerini verirler . Kendinizde oluşturabilirsiniz

Kendimiz Nasıl Oluşturucaz ?

Size dif verilen konuda bir kod olucak bir .dif kodu örnek olarak ben size vereyim

1 Grupta 15 kişi olmasını sağlamak .

PHP:
00026D73: 08 0F 
00026D79: 08 0F

• Bu .dif kodunu öncelikle kopyalıyorsunuz .
• Sonra kendiniz masaüstüne " yeni metin belgesi " açıyorsunuz
• Bu kodu onun içine yapıştırıyorsunuz
• Farklı kaydet diyoruz .
• Kayıt Türü : kısmını " Tüm Dosyalar " yapıyoruz .
• Dosya Adı : kısmını " grup.dif " yapıyoruz . Ben böyle istedim siz istediğinizi yazabilirsiniz saçma sapan kelimeler bile " sdasada " :P
• Ve masaüstünüze " grup.dif " adlı DİF belgesi oluşmuştur .

DİF oluşturma işlemini yaptık

GAME ' e DİF nasıl aktarılır ?

• Öncelikle alt kısımda verdiğim indirme linkindeki dosyayı indiriniz .
• İndikten sonra masaüstüne çıkartıyoruz .
• Programımızı açıp üst kısımdaki " .dif file " kısmına oluşturduğumuz difi seçiyoruz .
• Alt kısımdaki " File To Apply " kısmındada " game " dosyamızı seçiyoruz .
• Seçtikten sonra programımızdan şu kısımı onaylıyoruz . " Bytes überprüfen " kısmına tik işareti koyuyoruz . ***8730;
• Sonra GO diyelim .
• Sağ Taraftaki boş alanlarda yazılar oluşur .
• Oluşan yazıların En altında - sonunda " FERTİG " yazıyor ise işlem başarılıdır .

Yazılı anlatımı çözemeyen arkadaşlar " Resimli - Videolu " anlatımdan yararlansınlar .

DİF patcher programının " RESİMLİ " kullanımı

f80dj.jpg

DİF eklemek DİF oluşturmak Program Kullanımı " Videolu Anlatım "

Videolu Anlatım

Program VirüsTotal Tarama Sonuçları :

Evet arkadaşlar işlemlerimizin hepsinin sonuna geldik hepinize iyi forumlar .

NOT : GateKeepeR. Başka Forumlardaki ismimdir inanmıyanlar ö.m atabilirler .

Şuanda Aklıma Başka Hata Gelmedi Hatası Olan Bu Konuya Yorum Yapsın Soruyuda cevabıda konuya eklicem ve soru sahibine cevabı ileticem.

İyi forumlar

Son düzenleme:
Kardeşim benim severimde Girişler Kendi Kendine Kapanıyor NORM yazıyor oyundakiler Atılmıyor ama giriş yapılmıyor. Çözümü biliyor musun

oyundakiler atılmıyor derken nasıl yani oyunda duruyolar oyun yine devam ediyo öylemi ¿

Aynen öyle sadece Giriş yapılmıyor putty girip ch açınca giriliyor

​Güncel..

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri