Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!
Merhabalar arkadaşlar.Bugun geleneksel mesir macunu saçma töreni 472.kez yapılacak.Türkiyede ve dünyada hastalıklara iyi gelen bu ilaç her sene yağmur kar (zaten kar yağmıyor
) demeden düzenleniyor.Gelelim mesir macunun tarihine ;
Bugün manisa'da yapılacak festivalinde programı böyledir.
Evet arkadaşlar sıra geldi bir manisa mesir macunu dağıtım mersimine.Onunda videosu ;
Videoya gitmek için resme tıklayınız.
) demeden düzenleniyor.Gelelim mesir macunun tarihine ;Hastalığına çare bulunamayan sultanın yaptırdığı Sultan Camii Medresesinin başına getirilen Merkez Efendi, bitki ve baharat karışımından oluşan bir macun hazırlar. 41 çeşit baharatla karıştırılarak hazırlanan bu macunu yiyerek sağlığına kavuşan Hafsa Sultan, hastalara bu macunun verilmesini ister.
Hafsa Sultan, halktan gelen isteğin artması üzerine kağıtlara sardırılan macunun, Sultan Camiinin kubbe ve minarelerinden saçılmasını buyurur. Halk, her yıl 21 Martta Sultan Camii önünde toplanır ve böylece Manisa Mesir Şenlikleri doğmuş olur.
41 ÇEŞİT BAHARAT
Hoş ve lezzetli kokusu olan mesir macunu, halk arasında iştah açıcı, kan dolaşımını düzenleyici, yorgunluğu giderici, hormonları çalıştırıcı özellikleriyle talep gördü.
Mesir macununun yapımında anason, meyan balı, çivit, çöp çimi, çörekotu, darı, galanga, hardal, havlıcan, Hindistan cevizi, Hindistan çiçeği, hıyarşembe, kakule, karabiber, karanfil, kimyon, kişniş, zaferan, meyan balı, kebabe, karahalil, limon tuzu, udülkahır, iksir şekeri, topalak kökü, mürrüsafi, portakal çiçeği, portakal kabuğu, ravent, raziyane, safran, sakız, kara halile, sarı halile, sinameki, tarçın, topalak, vanilya, zencefil, zerdeçöp ve günbalı kullanılıyor.
Bugün manisa'da yapılacak festivalinde programı böyledir.
10:00 Mesir Sağlık Günleri Buluşmaları Yer : Manisa Belediyesi Kültür Merkezi MEclis Salonu
12:30 Geleneksel Mesir Kortej Yürüyüşü Güzergah: Hükümet Önü Sultan Camii
13:45 Hafsa Sultanın Merkez Efendiye Berat vermesinin temsili töreni ve Geleneksel Mesir Macunu Saçım Töreni
Yer : Sultan Camii
16:30 Briç Turnuvası Ödül Töreni Yer: Manisa Öğretmenevi
17:30 19. Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı Katılım Belgeleri Dağıtım Töreni ve Kapanış Kokteyli Yer : Manisa Belediyesi Fuar Merkezi
Evet arkadaşlar sıra geldi bir manisa mesir macunu dağıtım mersimine.Onunda videosu ;
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.
Videoya gitmek için resme tıklayınız.
UltraVıolet;9624144' Alıntı:hic duymamışım böyle bi festival orda olmak isterdim![]()
Gerçekten güzeldi

çok güzeldi en önlerde katıldım.
Kanka süperdi gerçekti.Eller havaya eller havaya eller şifaya

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)