mannaxxx 1
mannaxxx
Agora Metin2 1
Agora Metin2
[DEV]AB 1
[DEV]AB
Sevdamsın 1
Sevdamsın
TuZaKK 1
TuZaKK
kaptanmikro1 1
kaptanmikro1
farkmt2official 2
farkmt2official
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Bvural41 1
Bvural41
Hikaye Ekle

474'üncü Manisa Mesir Festivali

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 2rado2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 948
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!

mesir_banner.jpg

Pazar Gününün Programı
10.00 - 20.00
Festival Boyu Sanat Etkinlikleri
(Gösteri Ekibi, Halk Dansları, Şehzadeler Mehteri, Yerel Gruplar, Müzik, Sergi, Soğuk Heykel, Tarihi Canlandırmalar Yer: Cumhuriyet Meydanı, Tarzan Meydanı, Bedesten Meydanı, Ağlayan Kaya Amfi Tiyatro, Magnesia AVM

12.00
Mesir Saçımı Hava Gösterisi Atlayış Yeri : Spil Dağı Karlık Terası - Manisa Şehzadeler Kırtık Mevkii

12.45
Geleneksel Mesir Kortej Yürüyüşü Güzergah : Valilik Önü - Sultan Camii

14.00
Hafsa Sultan'ın Merkez Efendi'ye Berat Vermesinin Temsili Töreni ve Geleneksel Mesir Macunu Saçım Töreni Yer : Sultan Camii

Mesir Macununu Tanıyalım;
Mesir macunu, 41 çeşit baharat ve şifalı ottan oluşan bir macun çeşididir. İlk olarak Yavuz Sultan Selim'in eşi Ayşe Hafsa Sultan hastalanınca dönemin ünlü ve başarılı hekimi Merkez Efendi tarafından kullanılmıştır. Daha sonra halk tarafından ilgi görünce halka da dağıtılmaya başlanmış ve dilden dile dolaşan mesir macununun tarifi öğrenilmiş ve insanlar tarafından yapılmıştır.

Mesir Macunu Festivali 2010 Manisa Sol üst: Ayşe Hafsa Sultan'ı canlandıran oyuncu. Sağ üst: Mesir Macunu hazırlanırken. Sol alt: Halk oyunları oynanıyor. Sağ alt: Merkez Efendi'yi canlandıran kişiler.
Mesir macununun genel özellikleri, hoş lezzeti ve kokusudur. Vücuda kuvvet, kalbe ferahlık verir, damağı kuvvetlendirir, dikkati arttirir, siniri yatıştırır, nefes darlığı, başdönmesi, sırt ağrısı, bel ağrısı, siyatik ve romatizmaya iyi gelir, kanı temizler, göğsü yumuşatır, idrar zorluğunu giderir ve iştah açar.

Manisa (il)'da her yıl Mesir Festivali düzenlenir. Merkez Efendi'nin Ayşe Hafsa Sultan'ı mesir macunuyla iyileştirmesi canlandırılır, halk oyunları oynanır ve halka mesir macunu dağıtılır.
Kaynak: Vikipedi

mesir-macunu.jpg

Şimdi ise mesir macunu festivali şarkısı

Son olarak tüm manisa'lıları ve çevre illerde oturan vatandaşlarımızı bu etkinliğe tüm manisa adına davet ediyorum :) İyi eğlenceler :ka19:

Not: Bazı anlamak istemeyen arkadaşlar konunun yerinin burada olmadığını söylüyorlar.Arkadaşlar bu konu 1 günlük konudur bu akşam zaten kaldırılacaktır.Ben burada kendi şehrimin reklamını yapıyorum aynı zamanda forum üyelerimizi bilgilendiriyorum.Lütfen konuyu saptırmayın.Konu ile tüm ilgisiz mesajlar silinecektir.

Son düzenleme:
Güzel bir etkinlik ama pek işe yaramıyor gibi,2013 verilerine göre,14.sıradalar,Türkiye nüfus sıralamasında.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri