Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!
bir türlü çalıştıramadımSeçeneğe tıklıyorum fakat hiç bişe gelmiyor tekrar oyuna dönüyor... ayrıntılı anlatsaydın keşke
konuda herşey gayet açık

Ellerine Sağlık İşe Yarar Bir Paylaşım....
Teşekkürler
Merhaba Arkadaşlar,
Questi geçenlerde kendi server'ım için arıyordum başka bir forumun soru-cevap bölümünde bu questin değişik bir versiyonunu Adem (kralcocuk) kardeşimiz vermişti bana. Bende labirent oyunu questine benzer bir şekilde baştan yazdım bilginiz olsun![]()
Bu sefer sizlere /e komutuyla haritaları açıp kapatmayı göstericem.
Öncelikle questimiz :
PHP:quest harita begin state start begin when xxx.chat."Event Map Giris" begin say_title("Merhaba " .. pc . get_name ( ) .. ".") if game.get_event_flag("event_map") == 0 then wait() say_reward("" .. pc . get_name ( ) .. "") say("Iceri giremezsin girisler kapali.") elseif game.get_event_flag("event_map") == 1 then wait() say_reward("" .. pc . get_name ( ) .. "") say("Event Map Suan Aktif") say("Girmek İstiyormusun?") local s = select("Evet" "Hayir") if s == 1 then say_reward("" .. pc . get_name ( ) .. "") say("Tamam Simdi Seni Isinliyorum.") wait() pc.warp(x,y) end elseif s == 2 then say_reward("" .. pc . get_name ( ) .. "") say("Event Map Girmek Istemiyor musun ?") say("Tercih Senin...") end end end end
Bu Quest Tam Olarak Ne İşe Yarar ? :
Bu quest ile /e event_map 1 yaptığınız zaman xxx kodlu NPC'den map için girişleri açabilirsiniz. /e event_map 0 yaptığınızda NPC'de hala Event Map seçeneği gözükücektir fakat haritaya giremeyecektir.
Nereleri Düzenlemem gerekiyor ? :
Bölümünü gidilecek map'in warp kodlarını yazmanız gerekiyor.PHP:pc.warp(x,y)
xxx Olan bölümü eklemek istediğimiz NPC'nin kodunu yazıyoruz.PHP:xxx.chat
event_map bölümünü istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz. Fakat değiştirdiğiniz bölümü diğer event_map yazan yerlere uygulamanız gerek. Ayrıca değiştirdiğinizde /e komutuda değişecektir. Örneğin event_map yazan yeri harita_giris yaparsanız /e harita_giris 1 ya da 0 şeklinde yazmanız gerekmektedir.PHP:if game.get_event_flag("event_map") == 0 then
Sorunlarınızı konu altına yazarsanız sevinirim.
ThePRNCE :m06:
Dipnot: Bu basit bir questtir. Bazı arkadaşlar eleştirebilir. İsteyen olursa geliştiririz. Map giriş için item isteme gibi şeyler ekleyebilirim.
syntax error : [string "start"]:11: `)' expected near `"Hayir"'
harita.quest:26:Abort (core dumped) hatası alınıyor ? çözüm nedir?
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)