bikral 1
bikral
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Bvural41 1
Bvural41
ShadowFon 1
ShadowFon
mavzermete 1
mavzermete
YazilimMühendisi 1
YazilimMühendisi
Fethi Polat 1
Fethi Polat
InfernoShade 1
InfernoShade
Hikaye Ekle

[Quest]Haritayı /e Komutuyla Açıp Kapatmak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yugi73
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 68
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Merhaba Arkadaşlar,
Questi geçenlerde kendi server'ım için arıyordum başka bir forumun soru-cevap bölümünde bu questin değişik bir versiyonunu Adem (kralcocuk) kardeşimiz vermişti bana. Bende labirent oyunu questine benzer bir şekilde baştan yazdım bilginiz olsun :)

Bu sefer sizlere /e komutuyla haritaları açıp kapatmayı göstericem.
Öncelikle questimiz :

PHP:
quest harita begin    state start begin        when xxx.chat."Event Map Giriş " begin            say_title("Merhaba "..pc.get_name())			if game.get_event_flag("event_map") == 0 then				say_reward(pc.get_name())				say("İçeri giremezsin girişler kapalı.")				return			elseif game.get_event_flag("event_map") == 1 then				say_reward(pc.get_name())				say("Event Map şu an aktif")				say("Girmek İstiyor musun?")				local s = select(locale.yes,locale.no)				if s == 1 then					say_reward(pc.get_name())					say("Tamam şimdi seni ışınlıyorum.")					wait()					pc.warp(x,y)				elseif s == 2 then					say_reward(pc.get_name())					say("Event Map Girmek Istemiyor musun ?")					say("Tercih Senin...")					return				end			end        end    end
end

Bu Quest Tam Olarak Ne İşe Yarar ? :
Bu quest ile /e event_map 1 yaptığınız zaman xxx kodlu NPC'den map için girişleri açabilirsiniz. /e event_map 0 yaptığınızda NPC'de hala Event Map seçeneği gözükücektir fakat haritaya giremeyecektir.

Nereleri Düzenlemem gerekiyor ? :
PHP:
pc.warp(x,y)
Bölümünü gidilecek map'in warp kodlarını yazmanız gerekiyor.
PHP:
xxx.chat
xxx Olan bölümü eklemek istediğimiz NPC'nin kodunu yazıyoruz.
PHP:
if game.get_event_flag("event_map") == 0 then
event_map bölümünü istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz. Fakat değiştirdiğiniz bölümü diğer event_map yazan yerlere uygulamanız gerek. Ayrıca değiştirdiğinizde /e komutuda değişecektir. Örneğin event_map yazan yeri harita_giris yaparsanız /e harita_giris 1 ya da 0 şeklinde yazmanız gerekmektedir.

Sorunlarınızı konu altına yazarsanız sevinirim.

ThePRNCE :m06:

Dipnot: Bu basit bir questtir. Bazı arkadaşlar eleştirebilir. İsteyen olursa geliştiririz. Map giriş için item isteme gibi şeyler ekleyebilirim.

Güncelleme 2016 : Questteki syntax error ve türkçe karakter kullanılabilecek şekilde düzeltildi.

Son düzenleme:

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri