TuZaKK 1
TuZaKK
sermin 1
sermin
berkmenoo 1
berkmenoo
mannaxxx 1
mannaxxx
Agora Metin2 1
Agora Metin2
[DEV]AB 1
[DEV]AB
kaptanmikro1 1
kaptanmikro1
Hikaye Ekle

USB Autorun'u iptal etmek

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan JooM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 243

Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!

USB ile bulaşan virüslerin büyük bir bölümü Autorun(Otomatik Başlama) özelliğine sahiptir. Bu şekilde başlayan dosyalar Autorun.inf de okur ve *.exe uzantısına sahip dosyaları çalıştırarak bilgisayar'a virüs bulaştırır. Peki bu virüslerden en yaygınları hangilerimi, explorer.exe hatası verenler, gizli dosyaları göstermeyenler ve görev yöneticisi'ni etkisiz klanlar.

utorun özelliğine sahip yani USB belleği taktığınızda Otomatik olarak başlama özelliğine sahip viruslerin bulaşmamasını sağlamak amacıyla öncelikle USB belleğinizi taktığınızda Otomatik olarak başlamasını engellememiz gerekir. Bunu yapmak için gpedit.msc ile başlayan bazı korunma yöntemleride vardır fakat bu özellik Windows XP Home Edition ve Windows Vista Home Basic / Premium Edition işletim sistemlerinde kullanılamayacağı için en kolay yöntemi sizlerle paylaşıyorum.
Bunu yapabilmek için;
Başlat > Çalıştırı açıyor ve Regedit.exe yazıp entera basıyoruz.

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\ CurrentVersion\Policies\Explorer

kısmına geliyoruz

NoDriveTypeAutoRun

anahtarına sağ tıklatıp değiştir diyoruz ve açılan ekrandaki ” ff ” yazısını ” df ” olarak değiştiriyoruz.
Bilgisayarınızı kapatıp yeniden açtığınızda ayarlar aktif hale gelecektir.
Autorun.inf virusu için başka bir püf nokta ise USB Bellek yada Memory taktığınızda ” Shift ” tuşuna basılı tutuyorsunuz. Otomatik olarak başlama özelliği geçiçi olarak disable edilmiş olur.
Bilmediğiniz bir USB bellek takıyorsanız Antivirus ile tarama yapmadan kullanmamaya özen gösterin çünkü şu aralar neredeyse virus olmayan USB Bellek yok gibi.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst