noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
farkmt2official 1
farkmt2official
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
Bvural41 1
Bvural41
berzahx 1
berzahx
mavzermete 1
mavzermete
Hikaye Ekle

Vücud Geliştirme ..?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan misSoLiDeR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

Arkadaslar Ben 15 Yaşındayım..

Yaklaşık 1.65 Boyum ve Kilom 55-60 Arası ..!

4 Ayı Geçik Spor Yapıyorum :)

Spordan Kastım ..

Spor Programım ..:

Sabah .:

10-20-30 Felan Şınav Çekiyorum..
10-20-30 Yavaş Şekilde Yarı Mekik :)

Akşamda Yatmadan Önce Aynısı Yapıyorum..

Okul'dan Dolayı Bady'e Gidemiyorum..
Evde Yapılabilecek İmkanlarla Göğüs Kası - KOL VE - Baklava Kaslarını Nasıl Yapabilirim..!

En Çok Reaksiyon Alan Mesajlar

2008'den itibaren bu spor ile uğraştığımdan dolayı size temel tavsiyeleri vermek istiyorum.

Öncelikle boyunuz kısa değil kesinlikle, normal şartlarda boyunuz var. Vücut geliştirme döneminde vücudun kötü durmaması için hafif ağırlıklar(2 kg) kaldırarak sık bir vücuda sahip olabilirsiniz. Kesinlikle ''az ağırlık, sık set'' felsefesine göre ilerlemenizi öneririm.

Fit görünümlü bir vücut için omuz çalışmanızı öneriyorum. Omuz ve mekik hareketlerine ağırlık vermeniz sizi daha fit görünümlü kılacaktır. Özellikle bel inceltme hareketleri bu görünümün daha iyi olmasını sağlayacaktır. Bel inceltmeden kastım; 2-3 kg ağırlığındaki dumbleler ile yana eğilme hareketleri yapmanız.

Kol kasına gelecek olursak, evde çok rahat dumbleler ile kol kası yapabilirsiniz. Örneğin haftanın bir günü sadece kol kasına ve mekik çekmeye ayırın. 10 set kol çalışın, her sette 50 defa aynı hareketi uygulayın(gün içerisinde). Bu hareketlerin size çok faydası olacağına eminim.

Dipnot: Tatil zamanlarında kesinlikle salona yazılmanızı ve oradaki eğitmenlerin size bir program yapmasını öneriyorum. Bu şekilde daha verimli idmanlar yapıp daha sağlıklı bir şekilde gelişeceksiniz, iyi forumlar dilerim :)
2008'den itibaren bu spor ile uğraştığımdan dolayı size temel tavsiyeleri vermek istiyorum.

Öncelikle boyunuz kısa değil kesinlikle, normal şartlarda boyunuz var. Vücut geliştirme döneminde vücudun kötü durmaması için hafif ağırlıklar(2 kg) kaldırarak sık bir vücuda sahip olabilirsiniz. Kesinlikle ''az ağırlık, sık set'' felsefesine göre ilerlemenizi öneririm.

Fit görünümlü bir vücut için omuz çalışmanızı öneriyorum. Omuz ve mekik hareketlerine ağırlık vermeniz sizi daha fit görünümlü kılacaktır. Özellikle bel inceltme hareketleri bu görünümün daha iyi olmasını sağlayacaktır. Bel inceltmeden kastım; 2-3 kg ağırlığındaki dumbleler ile yana eğilme hareketleri yapmanız.

Kol kasına gelecek olursak, evde çok rahat dumbleler ile kol kası yapabilirsiniz. Örneğin haftanın bir günü sadece kol kasına ve mekik çekmeye ayırın. 10 set kol çalışın, her sette 50 defa aynı hareketi uygulayın(gün içerisinde). Bu hareketlerin size çok faydası olacağına eminim.

Dipnot: Tatil zamanlarında kesinlikle salona yazılmanızı ve oradaki eğitmenlerin size bir program yapmasını öneriyorum. Bu şekilde daha verimli idmanlar yapıp daha sağlıklı bir şekilde gelişeceksiniz, iyi forumlar dilerim :)

Son düzenleme:
Biraz yağlanman lazım dostum. Yağsız istediğin kadar çalış kas olmaz. Kas olması için yağ olması lazım. Sana obez olana kadar ye demiyorum. Bir basketbolcu ve budy buldingci olarak söylüyorum. Biraz yağlı yiyecekler ye yağlanmaya başladığın zaman Çağatay'ın da dediği gibi düşük ağırlıklarla sık sık çalış.

Beslenme olarak da protein ağırlıklı beslen. Başlıca protein içeren yiyecekler şunlardır.
Yumurtanın beyazı.
Tavuk göğüsü
Kaşar peyniri.
Bazı baklagiller
...

Başlangıç olarak sabahları güzel bir kahvaltı yap arkasına 2x5 kg dumbell'larla 20 biceps 20 triceps çalış. Ek olarak yarım mekik çek 30 - 35 tane. Bu şekilde devam et. Daha detaylı bilgi istersen özel mesaj at yardımcı olurum

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri