[DEV]AB 1
[DEV]AB
Sevdamsın 1
Sevdamsın
TuZaKK 1
TuZaKK
kaptanmikro1 1
kaptanmikro1
farkmt2official 2
farkmt2official
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Bvural41 1
Bvural41
Hikaye Ekle

Serious Sam The First Encounter HD (PC)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan TurkJojks
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 537

Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!

Herhalde fps oyunlarından hoşlanıpta Serious Sam ismini duymayan oyun sever yoktur. 2000`li senelere damgasını vuran bu yapım, şimdi HD versiyonuyla karşımızda. Yüksek çözünürlükle, geliştirilmiş grafikleri ve detaylı karakter tasarımları ile Serious Sam bir kez daha bilgisayarlarımıza konuk oluyor. Bizde CyberOyun ailesi olarak fps tarihinde önemli bir yere sahip olan bu oyunu görmezden gelmedik ve eski günlerin hatırına, yeni bir görünüme bürünmüş olan bu eski dostumuz için bir inceleme yapmaya karar verdik. Şimdi gelin bakalım eski Sam ile, yeni Sam arasında ne gibi değişiklikler var. Buna beraber bir göz atalım.

Sam`i HD Kafese Koymuşlar, Yinede Ortalığı Kana Bulayacağım Demiş =)

Öncelikle oyunumuzun hikâyesine bir göz atalım. Şunu belirtmek isterim ki, oyunun HD olarak portlanması görsellik haricinde oyuna hiçbir yenilik getirmemiş. Sanırım oyun yapımcıları Serious Sam`in orijinalliğini bozmak istememişler. Neyse, biz oyunumuza dönelim. Serious Sam 2100`lü yıllarda, bir takım yaratığın dünyayı istila etmesini konu alıyor. Bu istilanın ucu ise, milattan önce 1400`lü yıllarda Mısır`da bazı olaylara dayanmaktadır. Bu yüzden dünyayı kurtaracak tek insan olan Serious Sam`i bir zaman makinesi aracılığı ile milattan önce 1400`lü yıllardaki Mısır`a yolluyorlar. Zaten Mısır`a iniş yapar yapmazda kontrol bizim elimize geçiyor ve önümüze ne gelirse vurup parçalamaya çalışıyoruz. Dediğim gibi Serious Sam`de değişen tek şey görsellik. Yani oyun yine bildiğiniz aynı oyun. Tek amacımız önümüze gelen düşmanlarımızı vurmak. Zaten Serious Sam salt aksiyon üzerine kurulmuş bir oyun. Bir defa oyunu oynamaya başladınız mı, durmadan birileriyle çatışmak durumunda kalıyorsunuz. Düşmanlarınız öyle teker tekerde gelmiyorlar. Bir saldırmaya başladılar mı ardı arkası kesilmiyor. Sonra hepsini temizlediniz mi, ufak bir mola veriyor ve alandaki cephane ve sağlıkları, materyalleri topluyorsunuz. Ardından yolunuza devam etmek için iki adım atıyorsunuz ve haydaaa yine yüzlerce yaratık üzerinize doğru koşmaya başlıyor. Eğer böyle durmadan çatışmayı etrafı kana bulamayı seviyorsanız Serious Sam`den sıkılmazsınız. Fakat arada hafif bulmaca, oyunu dek tüzelikten kurtaracak bir detay arıyorsanız bunu Serious Sam`de bulamazsınız. Doğrusunu söylemek gerekirse ben oyunu yarım saat oynadım ve midem bulandı =(. Neden diye soracak olursanız, sağınızdan, solunuzdan, dört bir yanınızdan sürekli düşmanlar geliyor. Oraya dön, buraya dön, insanın başı dönüyor bir noktadan sonra. Bu da haliyle bende biraz mide bulantısı meydana getirdi. Fakat yanlış anlaşılmasın. Ben bunu oyunu eleştirmek için söylemedim ama mutlaka benim gibi hissedenlerde çıkacaktır.
Konumuzu fazla dağıtmadan oyunumuzu anlatmaya devam edelim. Serious Sam`de yanımızda 8 adet silah taşıyabiliyoruz. Bu 8 adet silahı ikili olarak taşıma opsiyonumuzda olduğundan yanımızda 16 adet silah taşıyabiliyoruz diyebilirim. Bu nasıl oluyor derseniz, mesela bir pompalı alıyorsunuz, sonra bir pompalı daha aldığınızda, isterseniz tek pompalı, isterseniz çift pompalıyla ilerleyebiliyorsunuz. Genelde oyundaki yaratıklar tek pompalı vuruşuyla parçalara ayrıldığından ikilisine pek gerek kalmıyor zaten. Gerçi oyunda mermi sıkıntısı çekmediğimiz için, bu tamamen sizin zevkinize kalmış bir durum oluyor. İster tek silah kullanın, ister çift. Serious Sam`de klasik silahların yanı sıra, gerçek dışı silahlarda bulunuyor. Oyunda ilerledikçe karşınıza hasar gücü daha yüksek olan silahlar çıkıyor. Oyunda şarjör değiştirme gibi bir sorunumuzda yok. Ben genel olarak pompalı tüfekle ilerledim fakat Sam`in hiç mermi değiştirdiğini falan fark etmedim.
Oyundaki yaratıkların yapay zekâsından da biraz bahsetmem gerekirse, tek yaptıkları şey size saldırmak diyebilirim. Öyle kaçıp siper alma, köşeye saklanıp ateş etme gibi mucizevî, zeka ürünü şeyleri bu oyundan beklemeyin. Zaten düşmanlarınız o kadar zeki olsa oyunu bitirmeniz bir ömür sürerdi. Çünkü yukarıda bahsettiğim gibi, bir saldırmaya başladılar mı ardı arkası kesilmiyor. Dediğim gibi, salt aksiyon severim diyorsanız, Serious Sam size göre bir yapım.

Genel Yorum

Bir klasik olmasından ötürü Serious Sam`in birçok kusuru görmezden gelinebilir. Oyunun tek öveceğim yanı ise geliştirilen grafikleri. Eski Sam ile, HD Sam arasında görsellik olarak dağlar kadar fark var diyebilirim. Sularda artık kendi yansımamızı bile görebiliyoruz. Gerisini siz düşünün artık. Uzun lafın kısası, etrafı kana bulayıp, durmadan sağa sola ateş etmek istiyorsanız Serious Sam`i size tavsiye ederim. Fakat mideniz benim gibi hassassa, uzak durun derim =) Unutmayın… Herkes oyun oynar!

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri