- Konular
- 3,241
- Online süresi
- 4g 6641s
- Reaksiyon Skoru
- 1,893
- Altın Konu
- 3
- Başarım Puanı
- 429
- TM Yaşı
- 16 Yıl 12 Gün
- MmoLira
- 1,623
- DevLira
- 0
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Grim Fandango
Manuel Calaverayı hatırladınız mı? Bir zamanlar LucasArts bünyesinde çalışan Tim Schafer tarafından kaleme alınan bir hikayeydi Mannynin hikayesi ve temelini Aztek uygarlığının ölümden sonraki yaşam inanışından alıyordu. "Ölüm Departmanı" adındaki bir seyahat acentesinde, ölen insanları dört yıllık huzur yolculuğuna çıkaran lüks seyahat paketlerini pazarlamakla görevliydi Manny. (Aklıma geldikçe hala gülüyorum.) Tam da şirketin birinci sınıf zengin müşterilerine gözünü dikmişken kendini gizli bir örgütünün pis işlerinin içerisinde buluverdi. Bundan sonrasındaysa Mannyyi dört yıllık tuhaf ve komik bir macera bekleyecekti.
Monkey Island
Manuel Calaverayı hatırladınız mı? Bir zamanlar LucasArts bünyesinde çalışan Tim Schafer tarafından kaleme alınan bir hikayeydi Mannynin hikayesi ve temelini Aztek uygarlığının ölümden sonraki yaşam inanışından alıyordu. "Ölüm Departmanı" adındaki bir seyahat acentesinde, ölen insanları dört yıllık huzur yolculuğuna çıkaran lüks seyahat paketlerini pazarlamakla görevliydi Manny. (Aklıma geldikçe hala gülüyorum.) Tam da şirketin birinci sınıf zengin müşterilerine gözünü dikmişken kendini gizli bir örgütünün pis işlerinin içerisinde buluverdi. Bundan sonrasındaysa Mannyyi dört yıllık tuhaf ve komik bir macera bekleyecekti.
World of Warcraft
İtiraf edin, bu oyunu bu listede görmeyi beklemiyordunuz. Açıkçası bunu ben de beklemiyordum ama WoWun destansı hikayesini es geçemezdim. Aslında bu oyunu ünlü yapan şey hikayesi değil ama işin içinde öyle bir hikaye var ki bütün detayları bir arada toparlamak yürek ister. Titanların Azerotha hayat vermesiyle başladı her şey. Her başlangıç gibi Azerothun başlangıcı da güzeldi ama ırklar arasındaki çıkar mücadelelerinden, anlaşmazlıklardan ve olaylara müdahale eden ilahi güçlerden sonra ikiye bölündü Azeroth. İkiye bölünen sadece Azeroth olmadı, burada yaşayan ırklar da ikiye bölündü. Böylece Horde ve Alliance arasındaki amansız mücadele başladı ve halen de devam etmekte.
Silent Hill
Bir gün elinize Seni orada bekliyorum! yazan bir mektup geçerse veya arabanız olmadık bir yerde arıza yaparsa korkun; çünkü yolunuz Silent Hilla çıkacaktır mutlaka. Nicelerinin yolu düştü o lanet yere. Sayısız korkular ve dramatik hikayeler geçti o Silent Hill yazılı tabelanın arkasındaki sınırlarda. Harry Mason, karanlığa gömülmüş sis tabakasının verdiği huzursuzlukla kızı Cherylı arıyordu Silent Hill sokaklarında. Ardından James Sunderland, yıllar önce kaybettiği karısından gelen bir mektubun izini sürerek düştü o karanlık tuzağa. Sırada Heather Mason, Henry Townshend ve Alex Shepherd vardı ve biz her Silent Hill hikayesiyle bir kat daha huzursuz olacağımızı biliyorduk artık.
Fallout
Yandaşı olan birçok RPG klasiği gibi Fallout serisi de bizi bambaşka bir dünyaya taşıdı. 2077 yılında meydana gelen ve dünya yaşamının sonunu getiren nükleer savaş sonrasında yaşananları temel alıyordu Falloutun hikayesi. Bu büyük savaştan sonra insanlar "Vault" adlı yeraltı sığınaklarında yaşamak zorunda kaldılar. İlk Fallout macerası da işte bu sığınaklardan birisinde, Vault 13te başladı ve bu sığınağın su ihtiyacını karşılamak için Water Chipi aramaya çıktık. İkinci Fallout macerası, bu hikayenin 80 yıl sonrasına taşıdı bizi. Arroyo köyündeki kıtlığa son vermek için "GECK" adlı bir cihazın peşine düştük bu sefer. Serinin son oyunu olan Fallout 3 ise uzun bir aradan sonra öyle bir dönüş yaptı ki...
Prince of Persia
Çok uzun zaman önce başladı Princein hikayesi. 60 dakikalık bir zaman diliminde biricik prensesimizi kötü kalpli Jaffarın elinden kurtarmaya çalıştık o hikayede. Bu hikayenin arkasından bir oyun daha geldi ama Princein hikayesi böyle son bulmayacaktı. Olayın içine kum taneleriyle birlikte zamanın esrarengiz yüzü ve Doğu dünyasının fantastik efsaneleri girdi. Azad ülkesinin kralı Maharajah, zamanı kontrol altına alabilen Sands of Timeı Island of Timedan alarak ülkesine getirdi. Princein babası Shahramanın Azadı fethetmesinden sonra gelişen olaylar, Sands of Timeın kötü yüzünü ortaya çıkardı. Bundan sonrasındaysa Prince, kendi elleriyle bozduğu zamanı tekrar kontrol altına almaya çalışacak, süregelen her aşamada daha büyük bir belaya bulaşacaktı.
Max Payne
Gözlerinizin yaşarmasına ramak kaldı, biliyorum. Evet... Karşınızda şu anda duran, kanıyla ve canıyla Max Paynein ta kendisi. Bu adamın hüzünlü bir hikayesi vardır sizin de bildiğiniz gibi. Pembe çerçeveli yaşantısını bir anda kabusa çeviren bir olaydan, yani karısının ve kızının hunharca katledilmesinden sonra psikopata bağlamıştır. Klasik bir hikaye gibi görünse de bir oyunun film tadında olabileceğini ilk kez gözler önüne serenlerden oldu Max Paynein hikayesi. Bunun öncesinde sadece klasik aksiyon filmlerinde, hatta direkt olarak Türk filmlerinde görürdük böylesi hikayeleri ki hala görüyoruz. Belki de bu yüzden, bizim duygularımıza bu derece yakın olduğu için çok sevdik Max Paynei. Ve neyse ki Duke Nukem serisinin yalan olan devam hikayesi, Max Payne serisinin başına gelmedi. Max Payne 3 yola çokta çıktı ve sabrımızı zorlamaya başladı bile.
God of War
Ölüme meydan okumak, tanrılara kafa tutmak, kesmek, biçmek, doğramak... Oyun dünyasının en psikopat karakteri olan Kratosun vasıflarıdır bunlar. Üstelik kendisi kadar psikopat olan bir hikayenin de baş karakteridir. Bir zamanlar Sparta ordusunun komutanı olan Kratos, savaş tanrısı Aresi devirerek onun yerine geçer. Olymposta yaşanan entrikalar sonucunda Kratostan tanrısal güçleri alınır. Böylece gözüne Zeusu kestirir Kratos ve her şeyin sonunda Zeus, Kratosun elinden kıl payı kurtulur. En nihayetinde ortama dahil olan Titanlar, Kratosla birleşerek Olymposa saldırırlar. Şimdi bana söyleyin; bugüne kadar bu hikayeden daha uçuk başka bir hikayeye rastladınız mı?
Tom Clancy's Splinter Cell
Splinter Cell serisini bu listeye dahil edip etmeme konusunda kararsızdım aslına bakarsanız. Lakin Bunu yapmazsam Sam Fisherın hakkını yemiş olacaktım. Klasik bir ajan hikayesini konu alıyordu Spinter Cell serisi; hatta klişe diyesim geliyor ama dilim varmıyor. Ancak bu klasik yapı, dört oyunluk seri boyunca giderek kalıplarının dışına çıkıp kalitesini her aşamada yükseltmeyi de bildi. Öyle ki Tom Clancy's Splinter Cell: Convictionda olaylar tamamen çığırından çıktı. Kızının ölümünün bir kaza sonucu olmadığını öğrendi Sam Fisher ve bütün kariyerini geride bırakarak bu cinayetin sorumlularının peşine düştü. Kısacası Splinter Cell hikayesinin klasik sınırları, bu oyunla birlikte hiç olmadığı kadar genişledi.
Uncharted
Ünlü denizci ve kaşif Sir Francis Drakein kanını taşır Nathan Drake. Böyle bir soydan gelmenin beraberinde getirdiği avantajların da farkındadır. Dedesi gibi gizemlerin peşinden koşmaya bayılır. Evet, Indiana Jonesu fazlasıyla hatırlatıyordu bize Uncharted serisinin hikayesi ama hikayenin işlenişi, karakterler ve daha fazlasıyla kalitesini farklı bir tatla sunmayı da bildi. Serinin ilk oyununda Nathan Drakein El Doradoyu arayışına tanık olduk ve haddinden fazla eğlendik. İkinci oyundaysa Marco Polonun 700 yıl önce izini sürdüğü bir gizemi ondan devraldık. Özellikle bu ikinci hikaye, ilk oyunun başarısını tam anlamıyla ikiye katladı. Üstelik bu güzide hikayenin yazarı Amy Hennig de Writers Guild of America platformunda en iyi oyun yazarı ilan edildi.