mavzermete 1
mavzermete
Hikaye Ekle

İnternet-Dowland Hızını Artırmak

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan caro
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 869

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Herkese merhabalar..
Konu başlıkta da belirtildiği gibi download hızını artırmanın çeşitli yolları ile ilgili.
%20 internet hızı artışı
Windows XP professional %80 internet hısını kullanmanısa isin veriyor geri kalan internet hısınısın %20 sini kullanmak için;
Başlat>çalıştır>gpedit.msc>bilgisayar yapılandırıcısı >yönetim şablonları >ağ >Qus paket zamanlayıcısı >ayarlanabilen bant genişliğini sınırla >etkin >bant genişlik sınırı = 0 >uygula >tamam -dır işte bu kadar.

İnternet-Download hızınız %20 arttı.

















Rezerve Bant Genişliğinin Serbest Bırakılması
Windows XP, ağ aktarım hızının standart olarak yüzde onunu özel işlemler için reserve eder.Söz konusu sınırlandırmayı kaldırmak için Başlat>Çalıştır 'a gpedit.msc yazın.Karşınıza gelen ekranda Bilgisayar Yapılandırması altında bulunan Yönetim Şablonları > Ağ > QoS Paket Zamanlayıcı dizinini etkinleştirin. Buradaki Ayrılabilir bant genişliğini sınırla kaydına çift tıklayın ve ayarını Devre Dışı olarak değiştirin.

-İnternet-download hızınız da %10 luk bir artış yaşanacaktır.


--XP nin Firewall Özelliğini Kapatmak--
-Bu özellik o kadar büyük bir koruma sağlamamakla internet bağlantısının hızınıda büyük oranda düşürür.
-Bunu kapatmak için; Start-Connect to-Show All Connection (Başlat-Bağlan- Bütün Bağlantıları Göster) bölümüne girin.
-Firewall koruması olan bağlantılar üzerinde bir kilit işareti görürsünüz.Bu bağlantıya sağ tıklayın ve Properties (özellikler) sekmesine girin. -Daha sonra Advanced (Gelişmiş) sekmesine girin.
-Internet Connection Firewall aktif halden çıkarın.

İDA(İNTERNET DOWNLOAD ACCELERATOR)
Bu programda indirme hızınızı %500 artırma amaçlı yapılmıştır.
Her zaman bu kadar büyük bir artış yaşanmayabilir.
Benim indirme hızım(kb/s) 25-30 arası iken şu an 106 kb/s.


Program 30 gün boyunca ücretsiz.
Kullanmak basit.İnternet Explorer kullanıyorsanız indireceğiniz dosyaya tıklayıp birlikte açı seçip İ.D.A'yı şeçin.
İ.D.A indirmeye başlıyor.
Bazen hızı düşük olabiliyor.Programla alakası yok.ADSL hızınızla ilgili.

-Mozzilla Firefox' ta; İndirme işlemine sağ tıklayıp URL'yi kopyalıyoruz (Bu sırada İ.D.A aktif olmalı.) ve İ.D.A seçenek veriyor.
İndirmeye başla deyip bitiriyoruz.






-Bu programı çoğunuzun bildiğini tahmin ediyorum:

FLASHGET

-Flashget'te de download hızını %500 artırma amaçlanmış fakat başarılı olduğu pek söylenemez.
-Bir artış oluyor fakat İ.D.A'da ki kadar olduğu söylenemez.
Linkler:






Program indirmeye çalıştığınızda İ.D.A'da Flashget'te seçenek sunar.İstediğinizi seçebilirsiniz.
-İ.D.A'yı tavsiye ederim.

Alıntı
 
Son düzenleme:

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst