Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
xranzei 1
xranzei
mavzermete 1
mavzermete
Hikaye Ekle

Patlarlarsa dünya sarsılacak!

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan erhanabay36
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 611

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Dünyanın dört bir yanındaki yanardağlar canlanıyor.

Bu hafta içinde dünyanın en büyük süper volkanı Yellowstone`daki lav seviyesinin tarihindeki en yüksek noktaya ulaştığı açıklanmış, yanardağın faaliyete geçmesi halinde ABD`nin üçte ikisini yaşanamaz hale getirebileceği belirtilmişti. Yellowstone`un ardından, iki yeni korkutucu gelişme Endonezya ve Japonya`da yaşandı. Endonezya`daki Bromo ve Japonya`daki Şinmoedake yanardağları faaliyete geçerken, iki ülkede alarm durumuna geçildi.

Dünya yeniden aktif hale gelen yanardağların tehdidini yaşıyor. ABD, patlaması halinde çok büyük bir felakete yol açacak Yellowstone Yanardağı`nda lav seviyesinin tarihin en yüksek noktasına çıktığını belirtti.

Yanardağı, en son 640 bin yıl önce patladığı için, tekrar faaliyete geçmesi halinde ne kadar büyük bir felakete yol açacağı kesin olarak bilinmiyor. Ancak, uzmanlar böyle bir durumda Yellowstone`un, geçtiğimiz yıl bahar döneminde Avrupa'da hayatı felç eden Eyjafjallajökull yanardağının neden olduğu etkinin binlerce katını ortaya koyabileceğini belirtiyor.

ASYA`DA YANARDAĞ PANİĞİ

Bu açıklamanın sadece iki gün sonrasında, Endonezya`da faaliyete geçen Bromo Yanardağı, ülkede hayatı neredeyse felç etmiş durumda. Ülkenin doğusundaki Java Adası`nda bulunan yanardağın duman püskürtmeye başlaması yüzünden, tatil cenneti Bali Adası`na tüm uçuşlar iptal edildi.

Yetkililer, yanardağından çıkan dumanların yaklaşık altı bin metreye yükseldiğini ve rüzgarın, dumanı güneydoğuya yönlendirdiğini belirtti.

Endonezya'da, Kasım ayında Merapi Yanardağı`nın aktif hale geçmesi yüzünden yaşanan felakette, 138 kişi ölmüştü.

JAPONYA`DA NASİBİNİ ALDI

Bromo Yanardağı`nın faaliyete geçtiği aynı gün, Japonya`nın Miyazaki bölgesindeki Şinmoedake Yanardağı lav püskürtmeye başladı.

Kyuşu Adası`ndaki yanardağın duman ve lav püskürtmeye başlaması üzere, bölgede alarm durumuna geçilirken, yanardağın yakınlarındaki yerleşim bölgelerinde yaşayan insanlar güvenli yerlere tahliye ediliyor.

Yanardağın püskürttüğü lav ve duman yüzünden, Japonya'nın güneybatısında hava ve demiryolu trafiğinin durdu.

Polis, 1421 metre yüksekliğindeki yanardağın, şu ana kadar herhangi bir can kaybına neden olmadığını açıkladı.

İnş PatLamaz :D

İyi ForumLar ArkadaşLar.
 
patlarsa amerika patlar dünya bir pislikten daha kurtulur masum insanlar gider ama bir kaç düşman edinmeden dost kazanamayacağın gibi birkaç insan(Lafın Gelişi) kaybetmeden Savaşı Kazanamazsın
 
patlarsa amerika patlar dünya bir pislikten daha kurtulur masum insanlar gider ama bir kaç düşman edinmeden dost kazanamayacağın gibi birkaç insan(Lafın Gelişi) kaybetmeden Savaşı Kazanamazsın

Tamamda Ama burda bütün dünya sarsılacak diyorz arkadaşm ;)
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst