kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
romegames 1
romegames
Bvural41 1
Bvural41
Best Studio 1
Best Studio
BlackFullMoon 1
BlackFullMoon
NovaLst 1
NovaLst
SLyFeLLowTR 1
SLyFeLLowTR
xranzei 1
xranzei
InfernoShade 1
InfernoShade
shrpnl 1
shrpnl
D 1
delimuratt
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Yeeteerrrrr Bogdan Tanjevic

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan [ORmanC-ı-*
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 280

[ORmanC-ı-*

Level 10
TM Üye
Üye
Konular
1,288
Reaksiyon Skoru
301
Altın Konu
0
TM Yaşı
16 Yıl 9 Ay 21 Gün
Başarım Puanı
205
MmoLira
-159
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Evet bir kabus avrupa şampiyonasını`da geride bıraktık. Sonuç turnuva öncesi en büyük favori olarak gösterilen İspanya oldu.Çok fazla bir şey söylemey gerek İspanya adına, onlar avrupanın en iyisi durumundalar. Asıl bizi ilgilendiren kısıma gelelim biz de turnuvanın favorilerindendik ama Türkiye sınırları içinde. Gerçeği söylemek gerekirse bu kadarını bile beklemiyordum, lakin burada önemli nokta özellikle ilk turda rakiplerimiz vasatın altında olunca ve Litvanya takımınında 2. beşi ile turnuvaya katılmış olması bizi ilk turda öne çıkardı normal olarak. Bu ilk turu aslında avrupa şampiyonası eleme gruplarına çok benzettim ordaki rakiplerinde zayıf oluşu ile yine bizi ön plana çıkarmışlardı, şampiyonadaki eleme grubunu da bunun devamı olarak nitelendirebiliriz.
2.turda ise kimin ne olduğu meydana çıkacağı yerdi, işte benim en çok şaşırdığım yer de burası sadece Slovenia`ya ya kaybettik ve finalist olan İspanya ve Serbia`yı yenmiş olmamız artık şans mı desem aşırı konsantre oluşumuz mu orası tam bir muamma?
Çünkü bu galibiyetler sonrası inanılmaz kötü basketbol oynayışımız benim aklıma başka bir şey getirmiyo.
Bu noktada oluşumuz beni bir türk insanı olarak gerçekten çok fazlasıyla üzüyor, bunu her zaman söyledim ve söylemeye de devam edicem. Elimizdeki değerleri kullanamıyan bir sırp koça emanet ediliyoruz o da resmen bizi gasp edercesine mazlum bırakıyo.
Bunu elli kere söyledim, dilimde tüy kalmadı adeta Mehmet Okur gibi bir değer, Serkan Erdoğan gibi şutör, hakları her sene yenilen Tutku Açık, Hakan Köseoğlu gibi oyuncuları değerlendirmeye almayan bir koçla yıllardır adeta çekiyoruz. Her ne kadar milli takım oyuncusu olsa dahi Bekir ne yaptı ya da niye kadroya aldı, koskoca 7-8 maçta hiçbir varlık gösteremeyen sadece 1 maç iyi oynayan Semih Erden ne yaptı, bende çıksam 1 maç denk getiririm(bir milli takım oyuncusu 4dakikada 5 faul alamaz kardeşim),
Rezillikler bitmiyo devam ediyo sıra geldi Barış Hersek`e Allah aşkına biri çıkıp söylesi Barış`ı Türkiye`de bir takım ilk beşine alıp oynatırmı? Burada kesinlikle suçlu Barış değil, onu oynatan Za,ya adam resmen basketbolu yeni oynayan çaylağın da çaylağı görüntüsü veren Barış`ı bu milli takıma nasıl alırsın, bu Türkiye`deki bütün oyunculara karşı yapılan büyük saygısızlıktır.
Türkiye`de oyuncuların artık milli takımda oynama prensibi bu seçimlerle yok olmuştur maaşsef, bu bizim oyuncularımızn kendini geliştirememesine neden olmaya başlamıştır, belli oyuncular seçilmeye devam ettikçe bu böyle devam edecektir.
Gelelim kilit maç olan Yunanistan maçına;
Yunanlılar turuvaya belkide tarihlerin en zayıf kadroları ile geldiğini artık duymayan kalmamıştır, direk ilk beşte oynayacak 3-4 oyuncudan yoksunlardı bu bir.
Oyuna gelelim bu takımın en önemli oyuncusu guard Spanoulis olduğunu bilmekteyiz, ama bunu bizim oyuncularımız ve koçumuz galiba bilmiyo, gerçekten bu kadar açık seçik olan yunan takımının en güçlü oyuncusuna hiçbir önlem ne ikili sıkıştırma, ne ön alanada press hiçbir şey yapmadık resmen gel bize sayıları at diye davetye çıkardık.
Daha sonra oyunun en çok konuşulan bölümüne gelelim meşhur hakem BAHENEMİZE. Maç sonunda inanamadım bir hakem hatası var ya da yok, mağlubiyetin sorumlusu bu kadara hakeme bağlanamaz bu sadece bizim ülkemizde oluyo ne yazık ki!
4 saniye niye verilmiş verilmese maçı alırmışız da daha neler neler söyledik,
iyi güzel de o 4 saniye verildi, çık o zaman o haksız kararı hakemlerin yüzünü kızartıcak şekilde mücadele ederek göster,
biz ne yaptık pozisyon aynen şöyle 4 saniye var yandan başlıyolar Spanoulis topu sokuyo ve tekrar alıyo ve üçlüğü sokuyo, işin kötüsü 3 metre önünde kimse yok böyle mi müdafa yapıyoruz.Oyunun en kritik olan son 3 dakikası ve uzatma dakikalarında bizim meşhur koçumuz bu dakikaları bizi Yunanlılara karşı en üstün olduğumuz bölge olan uzunlarımızı oynatmayarak adeta aciz duruma düşürdü tabiri caizse, ya bir tane uzunumuz olsa onlarda hemen bekle gör taktiği ile oynayarak hemen bir uzun olıcaktı, aynı zamanda iki önemli uzunlarından birinin 4 faullü bir diğerinin 5 faul ile oyun dışı olduğu bir ortamda ve oyunumuzun artık perde ve üçlük düzeni geçtiği bir düzende uzun almayaı düşünmeyerek koç maçın hakeminden de daha büyük hatasını yaptı ve lakin bizler koçun bu hatasından ziyade hakemden konuşuyoruz. Biz ne zaman ilerleriz diye sorarsanız bu kritik dakikalardaki oyuncu tercihlerini ve meşhur 4 saniyelik olan pozisyondaki savunmayı ne zaman tartışırız o zaman büyürüz, onun haricinde yerimizde saymaya hatta daha da geri gitmeye devam ederiz.
Yunan maçından sonraki kaybedilen maçlara hiçbir yorum yapmıyorum, olağan moral bozukluğundan ve yorgunluktan kaynaklanan mağlubiyetler oldu, artı maç saatlerinin ve günlerinin düzensizliğininde etkisi bir hayli oldu.
Turnuvayı geçmiş senelerdeki gibi hüsran bir şeklide kapattık, işin vahim durumu ülkede bir gündem yaratılıp milli takım antrenörü tartışılmıyo bu da bizlerin ne kadar herşeyi kabullemiş olmasını gösteriyo. Tanjevic buralarda olalı o kadar fazla oldu ki emin olun bir türk antrenöre bu kadar kötü bir turnuva sonunda gönderilirken yabancı bir koç olunca 4-5 turnuva heba edilebiliyo.
Ama federasyon başkanı şunu unutmasın kaldı 1 senesi sadace koça demiyorum onun ekülüsü olan federasyon başkanına da söylüyorum, artık geri dönüşü olamayan yolun başlangıcı başladı ya hemen ciddi bir kararla bu koçtan kurtuluruz ve elimizdeki önemli değerlere yönelirizi aksi halde sonunuz ap-açık ortada duruyo kol kola gidersiniz.
Karar senin başkan.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri