InfernoShade 1
InfernoShade
Psych0SoociaL 1
Psych0SoociaL
onur akbaş 1
onur akbaş
noisiv 1
noisiv
xranzei 1
xranzei
Bvural41 1
Bvural41
D 1
delimuratt
ShadowFon 1
ShadowFon
shrpnl 1
shrpnl
DEVLOPER 1
DEVLOPER
Manwe Work 1
Manwe Work
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Hikaye Ekle

Malkoçoğlu

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rney
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 169

Rney

Level 16
TM Üye
Katılım
23 Tem 2010
Konular
2,296
Mesajlar
10,809
Online süresi
53m 3s
Reaksiyon Skoru
628
Altın Konu
1
TM Yaşı
15 Yıl 11 Ay 2 Gün
Başarım Puanı
336
MmoLira
-503
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

MALKOÇOĞLU
Türk Tarih Kurumu`nun ‘Yurtdışındaki Türk Kültür Varlıkları Envanteri Projesi` ünlü akıncı ailesi Malkoçoğulları`nın atası Malkoç Bey`in türbesini Bulgaristan`ın Bourya Köyü`nde gün yüzüne çıkardı. Çalışmayı Gazi Üniversitesi`nden Yrd. Doç. Dr. Mehmet İbrahimgil başkanlığında Sanat Tarihçisi Neval Konuk ve Mimar Mehmet Emin Yılmaz ile Bulgar bilim adamı Prof. Dr. Lubomir Mikov yürüttü.

Niğbolu gazisi

Yıldırım Bayezid, Fatih Sultan Mehmed, Sultan II. Bayezid ve Yavuz Sultan Selim zamanlarında önemli hizmet ve kahramanlıkları görülen bu ailenin atası Malkoç Bey, 25 Eylül 1396 tarihinde Niğbolu Meydan Muharebesi`nde Türk cephesinin sol kanadında görev almış ve savaşın kazanılmasında önemli katkı sağlamıştı.

Türkler yaşıyor

Sanat Tarihçisi Neval Konuk, türbenin bulunduğu yerle ilgili çalışmasında da ilginç sonuçlara ulaştı. Buna göre, türbenin bulunduğu Gabrova ilinin Dryanovo İlçesi`ne bağlı Bourya Köyü, Malkoçova`ydı. İlçe merkeziyle Selvi (Selviova) kenti arasında kurulan Bourya (Malkoçova) Köyü, bugün de halkının çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu bir köy.
 
Tesekkürler..
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst