farkmt2official 1
farkmt2official
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
BlackFullMoon 1
BlackFullMoon
Hikaye Ekle

Marsta yaŞam İzİ bulundu

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan TheLucider
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 198

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

MARS`TA YAŞAM İZİ BULUNDU

NASA, Mars`ın yüzeyinden alınan örneklerde, yaşamın temelini oluşturan karbon zengini organik maddeler bulunduğunu saptadı.

jvv6m6mars_yuzeyi.jpg


İki yıl önce Phoenix uzay aracının getirdiği parçalarda klor içeren perklorat kimyasalı keşfedilince ABD Havacılık ve Uzay Dairesi`nde (NASA) konuyla ilgili incelemelere yeniden başlandı. Yapılan araştırmalarda, Mars örnekleri Şili`deki Atakama Çölü`nden alınan maddelerle karşılaştırdı. Çöl örnekleri, perkloratla ısıtılınca ortaya çıkan gazların, Viking uzay aracı gezegene indiği zaman oluşan gazlarla aynı olduğu belirlendi. Çalışmayı yürüten Rafael Navarro-Gonz·lez, “Sonuçlar organik maddenin yanı sıra Mars yüzeyinde perklorat da olduğunu gösteriyor“ dedi.


Kaliforniya`daki NASA Ames Araştırma Merkezi`nden Chris McKay ise, “Bulgular, Mars`ta hayat olup olmadığı sorusuna bir kesin bir yanıt vermiyor. Ancak bu soruyu çözecek yöntem arayışımızda büyük değişiklik yarattı“ dedi. Mars`ta bulunduğu belirlenen organik moleküllerin gezegene meteorlar tarafından getirilip getirilmediği ise henüz bilinmiyor. Mars`a 1976 yılında giden Viking uzay aracının getirdiği örnekleri inceleyen uzmanlar, bu örneklerde organik maddeye rastlamamıştı.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst