shrpnl 1
shrpnl
Queinn 1
Queinn
NovaLst 1
NovaLst
InfernoShade 1
InfernoShade
MysticBlade 1
MysticBlade
SolarPhantom 1
SolarPhantom
Riftas 1
Riftas
LunarWraith 1
LunarWraith
DarkHorizon 1
DarkHorizon
SLyFeLLowTR 1
SLyFeLLowTR
Scarlet 1
Scarlet
dogusarikaya 1
dogusarikaya
Hikaye Ekle

2012

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Stanley
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 820

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

178427937m.jpg

Maya takviminde 2012 de kıyamet kopacağı yazıyor. Uydurma değil yani bi belgeye dayanarak söylemişler mayalar. Ama doğruluk payının olmadığını düşünüyorum.

Arkadaşlar konuyu yeniden güncele taşıyorum, çünkü olay yeniden gündemde...

Ben biraz araştırdım: Kıyametin Cuma günü olacağını söyleyenler ve buna inanamayan bir çok kişi var. Kitabımız Kuran-i Kerim'e göre bu Doğru arkadaşlar. Kıyamet Cuma günü kopacak.

21 Aralık 2012 Mayalıların verdiği tarih... Mayalıların döneminde pazartesi salı gibi günler yoktu(Öyle isimlendirilmiyorlardı). Cuma günü kıyamet kopacak demiştir; 21 Aralık 2012 Cuma Gününe Denk Gelmekte...

Biliyorsunuz Kıyamet alametleri kendi içinde 2 ye ayrılır: Büyük alametler, Küçük alametler.
-Küçük alametler yavaş yavaş gerçekleşiyor:
a) İnsanların bina yapmakta birbiriyle yarışmaları (Buhârî, Fiten, 25; bk. Tecrid-i Sarih Terc; 1/58).
b) İnsanların ölümü temenni etmeleri (Buharî, Fifen, 25; Müslim, Fiten, 53-54)
c) Câriyenin efendisini doğurması (Müslim, İmân, 1).
d) Hicaz'da bir ateşin çıkarak Busra'da (Şam yakınlarında bir yer) develerin ayaklarını aydınlatması (Buhârî, Fiten, 24; Müslim, Fiten, 42).
e) Fırat nehrinin sularının çekilerek, nehir yatağından altın çıkması (Müslim, Filen, 29-31).
f) İkisi de hak iddiasında bulunan iki büyük İslâm ordusunun birbiriyle savaşması (Buhârı, Fiten, 25; Müslim, Fiten, 17).
g) İslâmî ilimlerin ortadan kalkması, cehaletin artması (Buhârî, Fiten, 4).
h) Depremlerin çoğalması (Buhârî, Fiten, 25).
ı) Zamanın yaklaşması, gece ile gündüzün eşit olması (Buhârî, Fiten, 25).
i) Cinâyetlerin çoğalması, fitnelerin zuhur etmesi (Buhârî, Fiten, 4; Müslim, Fiten, 18).
j) Yahudilerle Müslümanların savaşmaları, Müslümanların Yahudileri öldürmesi (Tecrid-i Sarih Tercümesi, VIII, 341; Müslim, Fiten, 79-82).
k) Zinanın açıkça işlenmesi, içki tüketiminin artması, kadınların çoğalıp erkeklerin azalması (el-Ali en-Nâsif Tac, 5/335).
l) Kahtân'dan bir kişinin çıkarak, insanları asâsı ile sevketmesi Buhârî, Fiten, 23).

Mayalılar bu teorilerini 3600 milyar yılda bir dünyadan teğet geçmekte olan bir gezegenin dünyaya çarpacağına dayandırmışlar. Fakat Kitapteki tek Büyük Kıyamet Alameti şöyle diyor: "Kıyamet Kapıya Dayanacak, Ay Ortadan İkiye Ayrılacak".
-Bu mayalıların iddia ettikleri gezegen dünyanın önünden geçen herhangi bir gök cismine çarpması sonucu (bu cisim ay da olabilir) 2 gök cisminin de parçalanmasına ve bu parçalanmanın dünyayı kötü etkileyebileceğine dair kanıtlar mevcut.

Tamam ben inanmıyorum. Muhtemelen sizde diyeceksiniz: "Allah(c.c)'den başka hiç kimse kıyameti tahmin edemez". Ama aranızda farklı görüşleri olanlarında bulunduğunu seziyorum. Lütfen paylaştığım yazıyı da göz önüne alarak düşüncelerinizi paylaşın.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri