[DEV]AB 1
[DEV]AB
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
mavzermete 1
mavzermete
Bodyguardd 1
Bodyguardd
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle

Ali Nihat Gökyiğit

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan BoreaL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 236
Nihat Gökyiğit, 23 Şubat 1925`te Artvin`de dünyaya geldi. Ailesi, Artvin`in Gögitoğulları adıyla anılan köklü sülalelerinden birine mensuptu. Babası Ahmet Hamdi Bey, kardeşiyle birlikte babasından devraldığı manifatura dükkanını işleten küçük bir tüccardı. Dükkan`da satılan mallar İstanbul`dan, Nihat Gökyiğit`in“zorluklar içinde yetişmiş muazzam bir girişimci“ olarak tanımladığı dedesinden geliyordu.

Nihat Gökyiğit, 15 yaşına kadar çocukluk yıllarının geçtiği Artvin`i “geniş arsalı, yeşillikler içindeki evlerin bahçelerinde çiçekler arasında kelebeklerin uçtuğu, geceleri çocukların ateşböceklerini kovaladığı bir masal kenti“ olarak tanımlıyor.

İlkokulu ve ortaokulu bitiren Nihat Gökyiğit`in, artık çocukluğunun kenti Artvin`den ayrılması gerekiyordu. Çünkü o dönem Artvin`de iki ilkokul ve bir ortaokul dışında başka bir okul bulunmuyordu. Babası, yabancı dil öğrenebilmesi için onu, yakın şehirlerdeki liseler yerine, İstanbul`a Robert Kolej`e göndermeye karar verdi.

Robert Kolej`de geçirdiğim 6 yıllık eğitim sürecinde özgüven geliştirme, sorumluluk alma ve sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılmaya verilen önemi hep hissediyordum. Talebenin kolejdeki kulüp, birlik ve derneklere katılarak bu faaliyetlerde yer alması teşvik ediliyordu.

Bu grupların her biri için bir öğretim görevlisi kendini fazla belli etmeden yardımcı, yol gösterici olurdu. Bu derslerin bir kaçına katılmak derslerin ihmaline yol açar mıydı? Hayır!
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst