Merhaba arkadaşlar,
Kendi geliştirdiğim Metin2 botunda karşılaştığım redbar (kırmızı bar) sorununun nedenlerini anlamaya çalışıyorum. Konuya hâkim veya benzer sorunları yaşamış arkadaşlarla bu başlık altında bilgi alışverişi yapmak istiyorum.
Piyasadaki bazı botlarda aynı kullanım koşullarında bu sorunla karşılaşmazken kendi botumda redbar alıyorum. Ancak bunun sebebini kesin olarak belirleyebilmiş değilim. Özellikle şu konularda görüşlerinizi merak ediyorum:
Ayrıca, aynı kırmızı bar mesajının farklı nedenlerle ortaya çıkıp çıkmadığını da merak ediyorum. Giriş sırasında yaşanan bir sorunla oyun içinde bir süre sonra oluşan sorunu ayrı değerlendirmek gerekiyor olabilir.
Benzer bir durum yaşayıp belirli bir değişiklikten sonra sorunu gideren arkadaşlar varsa; sorunun hangi aşamada oluştuğunu, kaç istemci kullandıklarını ve hangi değişikliğin sonuç verdiğini paylaşabilirler mi?
Amacım, tahminlerle doğrulanmış gözlemleri ayırarak sorunun kaynağını daha iyi anlamak. Konu tartışmaya açık; katkıda bulunan herkese şimdiden teşekkürler.
Kendi geliştirdiğim Metin2 botunda karşılaştığım redbar (kırmızı bar) sorununun nedenlerini anlamaya çalışıyorum. Konuya hâkim veya benzer sorunları yaşamış arkadaşlarla bu başlık altında bilgi alışverişi yapmak istiyorum.
Piyasadaki bazı botlarda aynı kullanım koşullarında bu sorunla karşılaşmazken kendi botumda redbar alıyorum. Ancak bunun sebebini kesin olarak belirleyebilmiş değilim. Özellikle şu konularda görüşlerinizi merak ediyorum:
- Metin2 ve Gameforge client: Redbar, oyun içindeki işlemlerden mi, yoksa giriş, oturum yönetimi ve hesap değiştirme süreçlerinden mi kaynaklanabiliyor?
- Sunucu tarafındaki kontroller: İşlem sıklığı, hareket ve konum tutarsızlıkları veya gönderilen paketlerin sırası ve zamanlaması etkili olabilir mi?
- CheatBlocker: Redbar ile doğrudan bir bağlantısı olduğuna dair doğrulanmış bir bilgi ya da gözlem var mı?
- Hook ve DLL yükleme yöntemleri: Kullanılan yöntemin etkisi olabilir mi? Yoksa asıl belirleyici, hook içindeki işlemler ve bunların oyunun normal işleyişine etkisi mi?
- Kodlama hataları: Yanlış adreslere yapılan çağrılar, aynı işlemin tekrar tetiklenmesi, thread çakışmaları veya gereksiz yoğun işlemler bu soruna yol açabilir mi?
- IP ve hesap kullanımı: Aynı IP üzerinden çok sayıda istemci açmak, sık giriş denemek veya sürekli yeniden bağlanmak etkili olabilir mi?
Ayrıca, aynı kırmızı bar mesajının farklı nedenlerle ortaya çıkıp çıkmadığını da merak ediyorum. Giriş sırasında yaşanan bir sorunla oyun içinde bir süre sonra oluşan sorunu ayrı değerlendirmek gerekiyor olabilir.
Benzer bir durum yaşayıp belirli bir değişiklikten sonra sorunu gideren arkadaşlar varsa; sorunun hangi aşamada oluştuğunu, kaç istemci kullandıklarını ve hangi değişikliğin sonuç verdiğini paylaşabilirler mi?
Amacım, tahminlerle doğrulanmış gözlemleri ayırarak sorunun kaynağını daha iyi anlamak. Konu tartışmaya açık; katkıda bulunan herkese şimdiden teşekkürler.
Hunt2 ile 100 lerce kez client açıp kapatıyorum redban yemiyor.
Çok fazla dll inject ediyorum python kodları çalıştırıyorum yine redban yemiyor. .
Çok fazla dll inject ediyorum python kodları çalıştırıyorum yine redban yemiyor. .
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.
bu repoyu kullanıp metin2 için çalışır hale getirdim ama 7-8 giriş denemesinde buda redban yediriyor.Hunt2 açıkken redban yok doğru çünkü clientte bir adrese veya windows soketlerinde bir yere mudahele edip detect edilen logun sunucuya ulaşmasını engelliyorlar yada Tespit eden fonksiyona kanca atıyorlar.Hunt2 ile 100 lerce kez client açıp kapatıyorum redban yemiyor.
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.bu repoyu kullanıp metin2 için çalışır hale getirdim ama 7-8 giriş denemesinde buda redban yediriyor.
RWX Search & EnumWindows & HiddenThreads & Handles & System Search & Thread & Tick bunları analiz edebilirsin .bin dosyasın da eğer aktif olarak kullanılıyorsa(kontrol ediyorsa) patch yaparak devre dışı bırak böylelikle sunucu tarafına herhangi bir log gitmez eğer Api (İsim) kısmı xor döngüsü (sifreli) ise nop atarak orjinal hale getirebilirsin (Örnek: WinVerifyTrust, ntdll.dll, NtQuerySystemInformation , NtQueryInformationThread)
Son düzenleme:
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)