Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
mavzermete 1
mavzermete
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Bodyguardd 1
Bodyguardd
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle

Cevaplanmadı Performans testleri hk.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan loyit120
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 50
Sunucularda yük testlerini nasıl yapıyorsunuz? network yapısını tamamen asio ile güncelledim. Packet sistemini komple yeniledim. Fakat tek başıma yaptığım testlerde bir problem çıkmıyor fuzz ve soak testleride temiz. Fakat bunu çoklu oyuncu ortamında test etmek için erken. Bir çok pvp server sahiplerinde bulunan bot oyuncular ile mi gerçekleştiriyorsunuz yoksa daha farklı yük testleri var mı ?

Genelde Stress Testi adı altında Bot oyuncu ile yapılırdı ama sizin durumunuz biraz farklı network oldugu için mutlaka reel bir beta serverde test etmeniz gerekebilir.
anlık 4K bağlantı testi vs yaptım 20dk boyunca bağlı kalacak sonra bitirecek biçimde bir bellek sızıntısı ve ya bağlantı çökmesi yaşamadım. Ama işte bağlantıdan sonrası oyun içi durumlar vs için tek benim test etmem yetersiz geliyor. Bu yüzden sizin söylediğiniz testi canlı bir sunucuda bot oyuncular ile yaparım daha da netleşmezse tam anlamıyla filesi bitirip bütün testleri için beta oyun açılabilir

Sunucularda yük testlerini nasıl yapıyorsunuz? network yapısını tamamen asio ile güncelledim. Packet sistemini komple yeniledim. Fakat tek başıma yaptığım testlerde bir problem çıkmıyor fuzz ve soak testleride temiz. Fakat bunu çoklu oyuncu ortamında test etmek için erken. Bir çok pvp server sahiplerinde bulunan bot oyuncular ile mi gerçekleştiriyorsunuz yoksa daha farklı yük testleri var mı ?

Hocam yanlış anlamayında bu soruların cevabını bilmeden hiç anlamadığınız bir değişikliği neden oyunda yapma ihtiyacı hissettiniz?

Sorunuz cevabı ise proxy + renderless terminal clientlar spawnlayıp bunlarla oyundaki belli başlı hareketleri yaptırmak. Proxy kullanmazsanız yalnızca tek ip'de yapılan değişikliği görürsünüz. Ayrıca localhostta test yapıyorsanız anlamsız olur çünkü iletişim makine içerisinde kalır, bir vds kiralayıp oraya kurulum yapıp sonrasında dediğim şekilde proxyler üzerinden N adet client bağlayıp durumu izlemeniz gerekmekte

Hocam yanlış anlamayında bu soruların cevabını bilmeden hiç anlamadığınız bir değişikliği neden oyunda yapma ihtiyacı hissettiniz?

Sorunuz cevabı ise proxy + renderless terminal clientlar spawnlayıp bunlarla oyundaki belli başlı hareketleri yaptırmak. Proxy kullanmazsanız yalnızca tek ip'de yapılan değişikliği görürsünüz. Ayrıca localhostta test yapıyorsanız anlamsız olur çünkü iletişim makine içerisinde kalır, bir vds kiralayıp oraya kurulum yapıp sonrasında dediğim şekilde proxyler üzerinden N adet client bağlayıp durumu izlemeniz gerekmekte
Tamamen modern bir yapı için çıktığım bu yolda tamamen sınırları zorlamak gibi bir yapıya dönüştü. Bildiğimin dışında bir şeyleri öğrenerek deneyerek test ederek ilerliyorum. Her testi en kapsamlı haliyle test ediyorum. Geliştirmelerimi local ortamda yapsamda her bir sürümde vds ortama aktarım sağlayıp genel bir test yapıyorum. Şuan tam anlamıyla test aşamasındayım. sadece çoklu oyuncu testi yapacak kadar çevrem yok bunu başka ne tür yollarla yapmam gerekiyor diye fikir edinmeye çalışıyorum. En son adım olarak tamamen vslik basit bir server açıp bütün durumu takip etmeyi planlıyorum. Ayrıca yanıtınız için teşekkür ederim

Son düzenleme:

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri