noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Bodyguardd 1
Bodyguardd
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
[DEV]AB 1
[DEV]AB
R 1
Roksam
mavzermete 1
mavzermete
Hikaye Ekle

Manor Lords İnceleme

Manor Lords İnceleme

Manor Lords, büyük ölçüde tek bir geliştiricinin elinden çıkan, orta çağda geçen bir şehir kurma ve strateji oyunudur. Küçük bir köyü sıfırdan kurup büyük bir kasabaya dönüştürüyor, bir yandan da bölgemizi düşmanlara karşı savunuyoruz. Gerçekçi 14. yüzyıl atmosferi ve dönemin mimarisine gösterilen özen, oyunu ilk bakışta öne çıkarıyor.

En çok dikkat çeken şey, şehrin ızgara düzeni olmadan doğal biçimde büyümesi. Yolları ve evleri arazinin şekline göre yerleştiriyor, kasabamızın organik bir şekilde şekillenmesini izliyoruz.

1.jpg

Beni en çok etkileyen şey, üretim zincirlerinin gerçekçiliği oldu. Oduncudan demirciye, tarladan pazara kadar her şey birbirine bağlı; bir kaynağı yönetmek, tüm zinciri düşünmeyi gerektiriyor. Mevsimler değiştikçe halkın ihtiyaçları da değişiyor, kışa hazırlıksız yakalanmak köyü zora sokabiliyor. Halkın memnuniyetini gözetmek, vergileri dengelemek ve komşu lordlarla toprak anlaşmazlıklarını yönetmek de bir yönetici olduğumuzu sürekli hatırlatıyor. Zaman zaman çıkan savaşlarda ise birliklerimizi bizzat sahaya sürüp taktiksel muharebeler veriyoruz; bu da yönetim ile aksiyonu güzelce dengeliyor.

2.jpg

Şunu da belirtmeli: oyun henüz erken erişimde, bu yüzden içerik sınırlı ve özellikle savaş tarafı zamanla derinleşmeyi bekliyor. Buna rağmen etkileyici atmosferi, gerçekçi ekonomisi ve huzurlu kurma temposuyla Manor Lords, şehir kurma severler için şimdiden güçlü bir yapım. Tek bir geliştiricinin bu ölçekte bir oyunu ortaya koyması başlı başına takdire değer; sabırlı strateji oyuncularına gönül rahatlığıyla önerebilirim.

İyi Forumlar.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri