farkmt2official 1
farkmt2official
mannaxxx 1
mannaxxx
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Best Studio 1
Best Studio
TuZaKK 1
TuZaKK
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Bvural41 1
Bvural41
kaptanmikro1 1
kaptanmikro1
Hikaye Ekle

Loading süre kısma

Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!

İlk girişte süreyi kısmaz lakin oyuna tamamen giriş yaptıgınız taktirde 1 saniyeye kadar düşer loading süresi
Kısaca

• İlk giriş: karakter seç → loading ekranı → map load (__LoadMap / Warp) da aynı loader’ı kullanır
  • Oyun içi ışınlanma: harita değişince yine aynı terrain/area loader çalışır
Yani ikisinde de yapay Sleep gecikmesi kalktı.

Fark: İlk girişte ek olarak ırk/efekt/ses/NPC yüklemesi var; o yüzden ilk açılış yine ışınlanmadan biraz uzun sürebilir. En büyük kazanım genelde harita değişimli ışınlanmalarda görülür.

Kod:
1) EterLib/ResourceManager.cpp
Bul:

int g_iLoadingDelayTime = 20;
Değiştir:

int g_iLoadingDelayTime = 1;
Etki: Config yoksa varsayılan yapay loading gecikmesi 20 ms → 1 ms.

2) client/metin2.cfg
Bul:

PRE_LOADING_DELAY_TIME        20
Değiştir:

PRE_LOADING_DELAY_TIME        1
Etki: Oyuncunun cfg’sinden okunan delay. Eski 20, harita yüklerken onlarca kez birikip loading’i şişiriyordu.

3) GameLib/AreaLoaderThread.cpp — ProcessArea sonu
Bul:

m_AreaCompleteMutex.Lock();
    m_pAreaCompleteDeque.push_back(pArea);
    m_AreaCompleteMutex.Unlock();
    Sleep(g_iLoadingDelayTime);
}
Değiştir:

m_AreaCompleteMutex.Lock();
    m_pAreaCompleteDeque.push_back(pArea);
    m_AreaCompleteMutex.Unlock();
}
Etki: Her area parçası sonrası gereksiz Sleep kalkar.

4) GameLib/AreaLoaderThread.cpp — ProcessTerrain
Bul: Terrain yüklerken aradaki tüm şunlar:

(Su, height, attr, tile, shadow, minimap, calculate vb. her adımdan sonra — yaklaşık 10 adet)

Değiştir: Bu ara Sleep satırlarını komple sil. Dosya yükleme çağrıları arka arkaya kalsın:

pTerrain->LoadWaterMap(szWaterMapName);
pTerrain->LoadHeightMap(szRawHeightFieldname);
pTerrain->LoadAttrMap(szAttrMapName);
pTerrain->RAW_LoadTileMap(szSplatName, true);
pTerrain->LoadShadowTexture(szShadowTexName);
pTerrain->LoadShadowMap(szShadowMapName);
pTerrain->LoadMiniMapTexture(szMiniMapTexName);
pTerrain->SetName(c_rstrAreaName.c_str());
pTerrain->CalculateTerrainPatch();
pTerrain->SetReady();
// ... complete deque push ...
// sonda da Sleep olmasın
Etki: En büyük kazanç burası. Bir tile için ~10×20 ms = 200 ms; büyük map’te 5–10 tile → birkaç saniye yapay bekleme gider.

5) EterLib/FileLoaderThread.cpp
Bul:

m_CompleteMutex.Lock();
    m_pCompleteDeque.push_back(pData);
    m_CompleteMutex.Unlock();
}
Değiştir:

m_CompleteMutex.Lock();
    m_pCompleteDeque.push_back(pData);
    m_CompleteMutex.Unlock();
}
Etki: Her dosya sonrası yapay beklemeyi kaldırır.

Özet etki
Önce    Sonra
Tile başına ~200 ms + dosya başına Sleep
Anlık yükleme (gerçek I/O kadar)
Warp / ilk giriş şişiyor
Daha kısa loading
Özellikle harita değişimli ışınlanma yavaş
Belirgin hızlanma
Notlar

c_Reference_Decrease_Wait_Time = 30000 → 10 yapma; loading kısaltmaz, memory thrash riski var.
//break; ResourceManager’da çoğu pack’te zaten yorumlu.
Client rebuild + cfg güncellemesi gerekir.
HDD/çok ağır pack’te loading yine biraz sürebilir; o gerçek yükleme, yapay Sleep değil.

En Çok Reaksiyon Alan Mesajlar

Kendini bu kadar önemli ve dokunulmaz biri sanman gerçekten komik. :D Ben isimlerden ya da egolardan değil, samimiyetten etkileniyorum.

Bana cevap vermeye devam etmenin tek sebebi konuyu kendine yedirememiş olman. Sürekli aynı kişiyi hedef alıp duruyorsun ama forumda bugüne kadar yaşanan onlarca dolandırıcılık olayında çıkıp "burada bu adam haksız yada yan carı bu" dediğin tek bir mesajını görmedim.

İş Hakan olunca her konuda ortaya çıkıyorsun. Çünkü uçu sana dokundu bu da meselenin adalet değil, tamamen kişisel olduğunu gösteriyor. Onu kendine rakip gördüğün için piyasada olmasını istemiyorsun. Bütün çaban bunun üzerine kurulu ve bunu herkes görebiliyor. Allah sifa versin....

Öğeyi görmek için üye olmalısınız.​

mehmetcanla 2-3 gün konuş insan gibi, özür dileyerek konuş, yine laftan anlamaz kafasında kurduklarını yaşıyor ve yan hesaplar açarak başkalarından hesaplar alarak o kafasında kurduklarını gerçekleştiriyor. tam paket navicat memo.

Buraya tüm her şeyi bırakabilirim ama biliyorum adım gibi biliyorum ki ; ses kayıtlarını paylaştı , özel bilgileri paylaştı diyerek şikayet edecekler. Yahu adam hastane çalışanı , wp grubunda cevap vermediği zaamanlar screenshot atıp şu işim bitsin gelicem yazıyor , memo ise böbrek satıyor diye mail atıyor yemin ederim yapmış bunu allah belamı versinki yapmış. Diyorum ya şeytan önünde diz çöker.

Tüm samimiyetimle söylüyorum mecaz yapmadan söylüyorum onun için tek dileğim ; umarım iyileşir.
@Unuttum2026 bak senin taktiğin Cursora Yaptırdığın böyle yapınca optimizasyon oluyor sanıyordun ne dalga geçmiştim o dönem seninle mobların hızlı yüklenme olayıda gelir yakında ordada tekrar bir dalga geçerim herhalde seninle xD

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 8, Üye: 6, Misafir: 2)

Geri