Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!
OverRapid; hem estetik hem de işlevsel açıdan harika bir kullanıcı arayüzü sunan, özelliklerle dolu bir mobil ritim oyunudur. Yapımın yüksek hızda akan notalarına dokunmak, piyasadaki pek çok muhtelif ritim oyununa kıyasla sadece daha konforlu bir deneyim sunmakla kalmıyor, aynı zamanda eğlence katsayısını da ciddi oranda artırıyor.
Oyunun en büyük alametifarikası, notaların düştüğü basma hattının hafifçe bükülerek dinamik bir "V" şeklini alması. Bu zekice tasarım, ekrandaki altı şeridin her birine farklı bir parmak atamayı kolaylaştırarak parmakların birbirine dolanmasını ve el kramplarını neredeyse tamamen engelliyor. Her ne kadar büyük ekran avantajıyla tabletler hala en ideal deneyimi sunuyor olsa da, bu "V" tipi şerit düzeni ekran boyutundan bağımsız olarak oynanış kalitesini üst seviyeye taşıyor. Bu sayede mobil ekranda bile aynı anda ikiden fazla parmak kullanmayı gerektiren karmaşık kombinasyonlara oldukça doğal ve hızlı bir şekilde adapte olabiliyorsunuz.
Tabii ki bu yapısal kolaylık, karşınızda çocuk oyuncağı bir yapım olduğu anlamına gelmesin. Şarkıların nota dizilimleri, 6 şeritli bu yenilikçi düzenden sonuna kadar faydalanıyor. Öyle ki ortalama bir ritim oyununa kıyasla çok daha düşük zorluk seviyelerinde bile birden fazla parmak kullanmayı zorunlu kılan karmaşık kalıplarla karşılaşabiliyorsunuz. Neyse ki oyun, bu zorlu ve yoğun kombinasyonlarda oyuncuya yardımcı olmak adına daha esnek bir ıskalama/isabet algılama toleransına sahip.
Mekanik tarafta ise yine aşina olduğumuz standart dokunma (tap), basılı tutma ve kaydırma notalarıyla oynuyoruz. Kolay ayırt edilebilmeleri adına kaydırma notaları ve nota çiftleri farklı renk paletleriyle ayrıştırılmış. Ayrıca arayüzün hemen her bölümünü çeşitli görsel temalar kullanarak zevkinize göre özelleştirmeniz mümkün.
Kendini kanıtlamak ve gerçek bir meydan okuma arayan hardcore oyuncular için de harika seçenekler mevcut. İsabet değerlendirme çizgisinin hassasiyetini artırmaktan, nota dizilimlerini tamamen rastgele karıştırmaya kadar performansı doğrudan etkileyen pek çok ayarlanabilir mod oyun içinde sizleri bekliyor.
OverRapid, gelir modelini kozmetik temalar ve ekstra şarkı paketleri sunan uygulama içi satın alımlar üzerine kuruyor. Temel sürümdeki ücretsiz parçaları oynayarak bazı şarkıların kilidini açabiliyor olsanız da, geniş müzik kütüphanesinin büyük bir kısmı mağazadan satın alınmayı bekliyor.
Özetlemek gerekirse OverRapid, mobil platformlardaki en başarılı ve rekabetçi ritim oyunları arasında rahatlıkla üst sıralara oynuyor. Liderlik tablolarında en yüksek skorları kovalamayı ve kusursuz kombolar yapmayı seven tüm ritim tutkunları için kesinlikle kaçırılmaması gereken bir yapım.