Muse Dash İncelemesi: Görsel Şölen Sunan Ritim Dolu Bir Macera
Muse Dash; müzik ritmine ayak uydurarak, düşmanlarla dolu renkli ve şık bölümlerde savaşarak ilerlediğiniz, karakterin soldan sağa doğru koşturduğu son derece özgün bir ritim oyunudur.Her ritim oyununda olduğu gibi temel amacınız, müziğe tam senkronize şekilde ekrana dokunarak mümkün olan en yüksek puanı elde etmektir. Ancak Muse Dash'i benzerlerinden ayıran en büyük özellik, müzik notalarının ekranın sağ tarafında karakterinize doğru koşan düşmanlar ve mermiler şeklinde karşınıza çıkmasıdır.
Notlar, ekranın alt yarısında yer alan zemin düşmanları ve üst kısmını kullanan hava düşmanları olarak ikiye ayrılır. Amacınız ise karakterinizin önündeki iki daireden birine ulaştıkları anda doğru tuşları kullanarak bu düşmanları alt etmektir.
Bunların yanı sıra; basılı tutmanızı gerektiren yıldızlar, aynı anda her iki daireye de dokunmanızı zorunlu kılan çift düşmanlar ve alt etmek için peş peşe vuruşlar yapmanız gereken patronlar da oyuna çeşitlilik katıyor.
Oyunda her biri kendine has yeteneklere ve pasif becerilere sahip farklı kıyafetler giyen üç kahraman bulunuyor. Ayrıca karakterinize eşlik eden çeşitli perilerden birini seçebiliyor; doğru peri ile doğru kahramanı eşleştirerek ekstra yeteneklerin kilidini açabiliyorsunuz.
Muse Dash; başlangıçtaki 30 parçalık müzik kataloğunu genişleten ek şarkı paketleri için uygulama içi satın alım seçenekleri sunan, 2,99 dolarlık premium bir yapımdır. Güzel olan bir diğer detay ise aynı hesabı kullanarak karakterlerinizi, görsellerinizi ve açtığınız tüm öğeleri oyunun mobil ve PC sürümleri arasında sorunsuz bir şekilde senkronize edebilmeniz.
Büyüleyici sanat tarzı, eğlenceli düşman tasarımları, geniş şarkı yelpazesi ve öğrenmesi kolay ama ustalaşması zor oynanış yapısıyla bu oyun, mobil platformlardaki en iyi ritim oyunlarından biridir. Ritim türüne ilgi duyuyorsanız, Muse Dash kesinlikle oynamanız gereken bir yapım.