kaptanmikro1 1
kaptanmikro1
emirhanHCL 1
emirhanHCL
farkmt2official 1
farkmt2official
Hikaye Ekle

Altın Konu TBH: Task Bar Hero'da Buff ve Debufflar Ne Kadar Etkili?

Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!

Merhabalar arkadaşlar,

Task Bar Hero oynarken uzun süre karakterlerin üstünde çıkan simgelere pek dikkat etmedim. Daha çok ekipman, sandık ve Act ilerleme tarafıyla uğraşıyordum. Bir süre sonra bazı savaşlarda bossların daha hızlı eridiğini, bazı savaşların ise gereğinden uzun sürdüğünü fark etmeye başladım.

Sonrasında biraz kurcalayınca işin buff ve debuff tarafına bağlı olduğunu gördüm. Hâlâ bütün sistemi ezbere bildiğimi söyleyemem ama oyun içerisinde dikkatimi çeken birkaç şeyi paylaşmak istedim.

Status Effect Tarafında Dikkatimi Çekenler

Özellikle boss savaşlarında düşmanın üzerinde farklı simgeler oluştuğunu görmeye başladım.

Bazı durumlarda düşman daha yavaş hareket ediyor gibi geliyor, bazı durumlarda ise canı normalden daha hızlı eriyor. İlk başlarda bunların ne olduğunu anlamıyordum ama karakterlerin kullandığı yeteneklerle bağlantılı olduğunu fark ettim.

Sorcerer kullandığım zamanlarda bu etkileri daha sık görmeye başladım. Ranger ve Priest tarafında oynarken de oluyor ama Sorcerer'da daha belirgin hissettim.

Özellikle uzun süren boss savaşlarında bu etkilerin aktif olması fark yaratıyor gibi geliyor.

01_parti_savas.jpg

Buff Tarafında Benim Gördüğüm Fark

Buff kısmını en çok Priest kullanmaya başladıktan sonra hissettim.

Parti daha uzun süre ayakta kalıyor ve bazı savaşlarda hasarın arttığı açık şekilde belli oluyor. Özellikle ekipmanlar gelişmeye başlayınca bu etkiler daha görünür hale geliyor.

Ben rakamları takip eden biri değilim ama aynı bossu birkaç kez döndüğümde buffların aktif olduğu savaşların daha rahat geçtiğini fark ettim.

Saldırı hızı ve kritik vuruş tarafında da zaman zaman hissedilen bir fark oluyor. Özellikle Ranger kullananlar bunu daha net fark edebilir.

02_priest_skill.jpg

Debuff ve Boss Savaşları

Erken oyunda çok önem vermediğim bir konu olsa da Act sonlarına doğru yaklaşınca dikkat etmeye başladım.

Bazı bosslar aynı ekipmanla çok hızlı düşerken bazıları belirgin şekilde daha uzun sürüyor. Bu noktada karakterlerin kullandığı yetenekler ve bıraktıkları etkiler önem kazanmaya başlıyor gibi geldi.

Ben hâlâ sistemin bütün detaylarına hakim değilim ama debuff bulunan savaşların daha rahat geçtiğini söyleyebilirim.

Bu yüzden karakter seçerken sadece hasara değil, getirdiği ek etkilere de bakmak gerekiyor.

03_combat_altt_bar.jpg

Kısa Bir Not

Açıkçası şu an bütün buff ve debuff sistemini ezbere sayabilecek durumda değilim. Ancak oynadıkça bu etkilerin düşündüğümden daha önemli olduğunu fark ettim.

Özellikle boss savaşlarında ve uzun farm sürelerinde karakterlerin sağladığı ek etkiler ciddi fark yaratabiliyor.

Şimdilik benim dikkatimi çekenler bunlar. Daha ileri seviyelerde olan arkadaşlar hangi buff veya debuff'ın en çok fark yarattığını yazarsa konuşabiliriz.

Herkese iyi oyunlar.

En Çok Reaksiyon Alan Mesajlar

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri