xranzei 1
xranzei
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Hikaye Ekle

Total War: NAPOLEON İncelemesi

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

1782041473679.png

Total War: NAPOLEON, devasa ölçekli gerçek zamanlı savaşları derinlemesine bir sıra tabanlı strateji mekaniğiyle harmanlayan PC klasiğinin, mobil platformlara kusursuzca uyarlanmış halidir. Yapımda hem dinlendirici hem de dramatik esintiler taşıyan o epik müzikler eşliğinde; diplomasi, ekonomi, teknoloji ve askeri güç arasındaki hassas dengeyi koruyarak 19. yüzyılın başlarında Fransız İmparatorluğu’nun yükselişine ya da çöküşüne doğrudan yön veriyoruz.

Bu mobil deneyime, Napolyon’un iktidara tırmanışını konu alan güçlü bir anlatım tarzı da dahil edilmiş. İtalya, Mısır, İber Yarımadası ve Koalisyon Savaşları cephelerinde sefere çıkarken bu anlatım oyunun genel atmosferini belirliyor ve harika bir tarihsel arka plan sağlıyor. Ayrıca tarihe damga vurmuş ikonik Napolyon savaşlarında bizzat komuta zincirinin başına geçme fırsatı da buluyoruz. Geliştirici ekip, mobil cihazlarda Total War serisi için en ideal kontrol şemasını ve kullanıcı arayüzünü (UI) önceki oyunlarda zaten oturttuğu için, bu yapımda da mevcut sistemi değiştirmeden korumuş. Akıllı telefon ekranlarında tabletlere kıyasla biraz daha fazla kaydırma, yakınlaştırma ve harita döndürme işlemi yapmamız gerekiyor; bu durum savaş alanındaki hakimiyetimizi ve mikro yönetim hızımızı biraz etkileyebilse de genel deneyim kalitesinden hiçbir şey eksiltmiyor. Cihaz performansına gelecek olursak; oyunu deneyimlerken, savaşların hızını 6X seviyesine getirdiğim anlarda bile herhangi bir çökme, can sıkıcı bir kare hızı (FPS) düşüşü veya aşırı ısınma problemiyle karşılaşmadım.

1782041502419.png

Görsel tarafta NAPOLEON, serinin bir önceki mobil uyarlaması olan Total War: EMPIRE’a kıyasla gözle görülür iyileştirmeler barındırıyor. Dünya haritası ile savaş alanları çok daha detaylı duruyor, Avrupa haritası fethedilmeyi bekleyen daha fazla şehir ve kasaba içeriyor, ayrıca diplomasi seçenekleri de ciddi oranda genişletilmiş. Ancak bu görsel ve mekaniksel iyileştirmelerin, Amerika ve Hindistan kıtalarının haritadan çıkarılarak sadece basit ticaret yollarına indirgendiği, daha dar bir coğrafi kapsam pahasına yapıldığını belirtmek gerek.

Tüm bunların yanı sıra; Danimarka, Portekiz, İspanya ve Osmanlı İmparatorluğu mobil sürüme özel olarak seçilebilir oynanabilir devletler arasına eklenmiş. Üstelik PC sürümünde ayrı satılan tüm indirilebilir içerikler (DLC) bu pakete tamamen ücretsiz olarak dahil edilmiş.

1782041517566.png

Total War: NAPOLEON; bünyesinde hiçbir reklam veya mikro ödeme barındırmayan, 16,99 dolarlık fiyat etiketine sahip tamamen premium bir yapım. Ben bu mobil uyarlamayı gerçekten çok başarılı buldum ve strateji tutkunlarına şiddetle tavsiye ediyorum. Yine de bazı oyuncuların, EMPIRE’ın sunduğu o kıtalararası devasa harita kapsamını özlemle arayabileceğini de not düşmekte fayda var.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri