HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Wytchwood; kaynak toplamaya ve birbirinden kullanışlı eşyalar üretmeye büyük önem veren, mizahi yönü güçlü ve hikâye odaklı bir macera oyunudur.
Oyunda ormanın derinliklerinde yaşayan, huysuz ama aslında iyi kalpli olan yaşlı bir cadıyı kontrol ediyoruz. Bir gün, cadımızın o şapşal keçisi sinirlenip onun değerli büyü kitabını mideye indiriyor; üstelik bu olay, tam da keçinin kadim bir iblis tarafından ele geçirilmesinden hemen önce yaşanıyor.
Görünüşe göre cadımız bu iblisle geçmişte bir anlaşma yapmış; bir mağaradaki kristal lahitin içinde uyuyan bir güzeli sonsuz uykusundan kurtarmakla ilgili bir şeyler... Fakat kahramanımız bu anlaşmanın detaylarına dair pek bir şey hatırlamıyor.
Sıra dışı karakterler, absürt bir kara mizah, eğlenceli diyaloglar ve ünlü halk masallarına yapılan ince göndermelerle dolu gerçeküstü bir dünyaya adım atmaya hazırsanız, bu oyunda kendinizi evinizde gibi hissedeceksiniz.
Karşılaştığımız hemen hemen her sorun, oyunun üretim mekanikleri yardımıyla çözülebiliyor. Örneğin, biraz köpek tüyü elde etmek için önce öfkeli bir kurdu sakinleştirmemiz gerekiyor. Bunun için de otlardan ve mantarlardan bir uyku iksiri hazırlamamız, ardından çubuk ve iplerden kurduğumuz tuzaklarla yakaladığımız kuş ya da sincap etlerini bu iksirle birleştirerek kurda yedirmemiz şart.
Oyunda ilerledikçe bu üretim tariflerinin karmaşıklığı ve doğal olarak malzeme toplamak için harcadığımız mesai de artıyor. Neyse ki bu süreç hiçbir zaman sıkıcı veya can sıkıcı bir hal almıyor.
Yapımın sunduğu farklı mekanları keşfetmeyi, haritada özgürce gezinebilmeyi ve her köşeden farklı malzemeler toplamayı gerektiren o tuhaf tarifleri gerçekten çok beğendim. Ayrıca bu masalsı dünyaya yapılan yolculuğu unutulmaz kılan göz alıcı sanat tarzını ve görsel detayları da fazlasıyla takdir ettim.
Özetle Wytchwood; özellikle üretim mekaniklerini sevenlerin ve macera tutkunlarının kesinlikle kaçırmaması gereken, üst düzey bir yapım.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)