HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Mixtape İncelemesi (PS5)
Bazen oyun oynamaktan cidden yoruluyorum. Sürekli bir yerlere koş, adam vur, görev yap... Hikayeli oyun desen, Life is Strange'den veya Edith Finch'ten beri adam akıllı beni ekrana kilitleyen, "vay anasını" dedirten bir iş çıkmadı sanıyordum. Mixtape bu fikrimi fena halde değiştirdi.Oyun aslında 90'larda geçiyor. Lise bitmiş, herkes kendi yoluna gidecek. Üç yakın arkadaşımız var: Stacey, Van ve Cassandra. Bunlar son bir efsane parti yapmak için toplanıyorlar. Ama olay sadece giyinip partiye gitmek değil. Odada duran sıradan bir eşyaya dokunduğunuz an oyun sizi alıp geçmişe, o ergenlik dertlerine, kavgalara ve ilk heyecanlara götürüyor. Çok tatlı, hafif de hüzünlü bir nostaljisi var.
Öyle refleks kasmak, kombo ezberlemek falan yok bu oyunda. Sürekli farklı ve hafif mini oyunlarla akıp gidiyorsunuz. Bir sahnede çalıntı alışveriş arabasıyla polisten kaçarken, hemen ardından nehir kenarında taş sektirmeye başlıyorsunuz. Adamlar hiçbir sahneyi sakız gibi sündürmemiş. Tam sıkılacak gibi oluyorsunuz, pat diye bambaşka bir anının içine atlıyorsunuz. Her şey su gibi akıp gidiyor.
Asıl vurucu nokta ise müzikler ve o dönemin ruhu. 90'ların bağımsız rock havasını resmen ekrandan suratınıza çarpıyorlar. Iggy Pop, Joy Division, Smashing Pumpkins falan çalarken ana karakter Stacey bazen direkt ekrana dönüp sizinle konuşuyor, şarkının hikayesini anlatıyor. Sanki en yakın arkadaşınız sırf sizin için özel bir karışık kaset doldurmuş da beraber dinliyormuşsunuz gibi acayip sıcak bir hissi var. Görsel tarafı da stop-motion tekniğiyle halletmişler. O kare kare akan karakter animasyonları rengarenk çevreyle birleşince ortaya resmen görsel bir şölen çıkmış. Seslendirmelerde de özellikle polis babasıyla sürekli takışan isyankar Cassandra epey öne çıkıyor, cidden çok doğal oynamış.
Akşam işten güçten kafanız şişmiş bir halde eve geldiğinizde açıp 4-5 saatte bitireceğiniz, film gibi akan tam bir terapi oyunu olmuş. Eğer kaliteli müzik dinleyip şöyle kafamı boşaltayım diyorsanız hiç düşünmeden şans verin.