kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
farkmt2official 1
farkmt2official
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Hikaye Ekle

Cevaplandı İç Görü Küresi - Alt Chat'te Item Linki Tıklanamıyor

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

İç Görü Küresi - Alt Chat'te Item Linki Tıklanamıyor​

Merhaba,

Clientimde İç Görü Küresi sistemi çalışıyor ancak bir UI problemi yaşıyorum.

Sorun​

İç Görü Küresi paylaşımı yapıldığında:
  • PM (özel mesaj) penceresinde item linkine normal şekilde tıklayabiliyorum.
  • Link üzerine geldiğimde tooltip açılıyor ve sistem düzgün çalışıyor.
  • Ancak aynı link alt chat (normal sohbet penceresi) içerisinde paylaşıldığında tıklanamıyor.
  • Mouse linkin üzerine gelse bile herhangi bir etkileşim oluşmuyor.
Eğer PM penceresini açıp alt chat'teki linkin bulunduğu bölgenin üzerine getirirsem, alt chat'teki link çalışmaya başlıyor ve tıklanabiliyor.

Bu durumla daha önce karşılaşan veya hangi fonksiyonları kontrol etmem gerektiğini bilen varsa yardımcı olabilir mi?

.png

.png
.png

Çözüm
PM’de link çalışıyorsa sistem tarafı sağlamdır. Sorun alt chatin hyperlink event almamasında. PM penceresini linkin üstüne getirince çalışması da bunu gösteriyor; yani link orada var ama alt chat window mouse pick event tetiklemiyor
Bakılacak yerler
uiChat.py
game.py
interfaceModule.py
uiWhisper.py
ui.py
Özellikle ChatWindow içinde şu fonksiyonları kontrol et
OnMouseLeftButtonDown
OnMouseOverIn
OnMouseOverOut
chat.GetLinkFromHyperlink
MakeHyperlinkTooltip
Alt chat penceresinin SetSize, SetPosition, Show AddFlag SetTop gibi değerleri de önemli Chat yazısı ekranda görünse bile pencerenin mouse algılama alanı yazının üstünde değilse link tıklanmaz
PM tarafındaki çalışan hyperlink kodunu uiWhisper.py içinden normal chat tarafıyla...
Şimdi doğru mu anlıyorum diye sormak istedim genel sohbete atıyorsunuz gözükmüyor (tooltip de bir hata var) ardından Pm yolu ile yolluyorsunuz ama pm de gözüküyor ve genel sohbete geldiğinizde de artık gözükmeye başlıyor doğru mu ?

Şimdi doğru mu anlıyorum diye sormak istedim genel sohbete atıyorsunuz gözükmüyor (tooltip de bir hata var) ardından Pm yolu ile yolluyorsunuz ama pm de gözüküyor ve genel sohbete geldiğinizde de artık gözükmeye başlıyor doğru mu ?
yok öyle değil şöyle pm de tooltip açılıyor genel sohbette açılmıyor genel sohbette linke tıklayınca yaptığım tıklama yere gidiyor hiçbir şekilde linke tıklamıyor ama linkin arka kısmına görseldeki gibi bir pm penceresi koyduğum zaman genel sohbetteki linke tıkladığımda tooltip açılıyor

İç Görü Küresi - Alt Chat'te Item Linki Tıklanamıyor​

Merhaba,

Clientimde İç Görü Küresi sistemi çalışıyor ancak bir UI problemi yaşıyorum.

Sorun​

İç Görü Küresi paylaşımı yapıldığında:
  • PM (özel mesaj) penceresinde item linkine normal şekilde tıklayabiliyorum.
  • Link üzerine geldiğimde tooltip açılıyor ve sistem düzgün çalışıyor.
  • Ancak aynı link alt chat (normal sohbet penceresi) içerisinde paylaşıldığında tıklanamıyor.
  • Mouse linkin üzerine gelse bile herhangi bir etkileşim oluşmuyor.
Eğer PM penceresini açıp alt chat'teki linkin bulunduğu bölgenin üzerine getirirsem, alt chat'teki link çalışmaya başlıyor ve tıklanabiliyor.

Bu durumla daha önce karşılaşan veya hangi fonksiyonları kontrol etmem gerektiğini bilen varsa yardımcı olabilir mi?

.png

.png
.png

PM’de link çalışıyorsa sistem tarafı sağlamdır. Sorun alt chatin hyperlink event almamasında. PM penceresini linkin üstüne getirince çalışması da bunu gösteriyor; yani link orada var ama alt chat window mouse pick event tetiklemiyor
Bakılacak yerler
uiChat.py
game.py
interfaceModule.py
uiWhisper.py
ui.py
Özellikle ChatWindow içinde şu fonksiyonları kontrol et
OnMouseLeftButtonDown
OnMouseOverIn
OnMouseOverOut
chat.GetLinkFromHyperlink
MakeHyperlinkTooltip
Alt chat penceresinin SetSize, SetPosition, Show AddFlag SetTop gibi değerleri de önemli Chat yazısı ekranda görünse bile pencerenin mouse algılama alanı yazının üstünde değilse link tıklanmaz
PM tarafındaki çalışan hyperlink kodunu uiWhisper.py içinden normal chat tarafıyla karşılaştırmak lazım

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri