noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
farkmt2official 1
farkmt2official
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
Bvural41 1
Bvural41
berzahx 1
berzahx
mavzermete 1
mavzermete
Hikaye Ekle

Apex Örnek

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Nizam-ı Alem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 10
  • Etiketler Etiketler
    apex örnek

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

Kurumsal Uygulama Geliştirme Örneği
Bu eğitimde, bir Kimyasal Ekipman ve İşleme Şirketi için CRM uygulamasını uygulayacağız. Bu şirket tedarikçilerle çalışmakta ve hizmetler sunmaktadır. Her kavramı ayrıntılı olarak anlamak için, eğitim boyunca bu örnekle ilgili küçük kod parçacıkları üzerinde çalışacağız.

Bu eğitimdeki kodu çalıştırmak için iki nesne oluşturmanız gerekecek: Müşteri ve Fatura nesneleri. Bu nesneleri Salesforce'ta nasıl oluşturacağınızı zaten biliyorsanız, aşağıdaki adımları atlayabilirsiniz. Aksi takdirde, aşağıdaki adım adım kılavuzu takip edebilirsiniz.

Müşteri Nesnesi Oluşturma
Öncelikle Müşteri nesnesini kuracağız.

Adım 1 − Kurulum'a gidin ve ardından aşağıda gösterildiği gibi 'Nesne'yi arayın. Ardından aşağıda gösterildiği gibi Nesneler bağlantısına tıklayın.

1779200606015.png

1779200612227.png

Adım 2 − Nesne sayfası açıldıktan sonra, aşağıda gösterildiği gibi 'Yeni Nesne Oluştur' düğmesine tıklayın.

1779200633997.png

3. Adım − Düğmeye tıkladıktan sonra, yeni nesne oluşturma sayfası görünecektir; ardından aşağıda belirtildiği gibi tüm nesne ayrıntılarını girin. Nesne adı "Müşteri" olmalıdır. Aşağıdaki ekran görüntüsünde gösterildiği gibi bilgileri alana girmeniz ve diğer varsayılan ayarları olduğu gibi bırakmanız yeterlidir.

1779200647460.png

Bilgileri girin ve ardından 'Kaydet' düğmesine tıklayın.

1779200674406.png

Yukarıdaki adımları izleyerek Müşteri nesnesini başarıyla oluşturduk.
Müşteri Nesnesi İçin Özel Alanlar Oluşturma
Müşteri nesnemizi kurduktan sonra, 'Aktif' adında bir alan oluşturacağız ve ardından benzer adımları izleyerek diğer alanları oluşturabilirsiniz. Alanın adı ve API adı ekran görüntüsünde verilecektir.

Adım 1 − Veri türü Onay Kutusu olan 'Aktif' adında bir alan oluşturacağız. Kurulum'a gidin ve üzerine tıklayın.

1779200703755.png

Adım 2 − Aşağıda gösterildiği gibi 'Nesne'yi arayın ve üzerine tıklayın.

1779200718587.png

3. Adım − 'Müşteri' nesnesine tıklayın.

1779200731069.png

Adım 4 − Müşteri nesnesi bağlantısına tıkladıktan ve nesne detay sayfası açıldıktan sonra, Yeni düğmesine tıklayın.

1779200747509.png

Adım 5 − Şimdi, veri türünü Onay Kutusu olarak seçin ve İleri'ye tıklayın.

1779200759558.png

Adım 6 − Aşağıda gösterildiği gibi alan adını ve etiketini girin.

149c553bb203546b3.png

7. Adım − Görünür seçeneğine tıklayın ve ardından İleri'ye tıklayın.

2.png

Adım 8 − Şimdi 'Kaydet'e tıklayın.

3.png

Yukarıdaki adımları izleyerek 'Aktif' adlı özel alanımız oluşturuldu. Geri kalan alanlar için de yukarıdaki tüm özel alan oluşturma adımlarını izlemeniz gerekmektedir. Tüm alanlar oluşturulduktan sonra müşteri nesnesinin son görünümü şu şekildedir:

4a81c636b29be141a.png

Fatura Nesnesi Oluşturma
Adım 1 − Kurulum'a gidin ve 'Nesne'yi arayın, ardından aşağıda gösterildiği gibi Nesneler bağlantısına tıklayın.

5.png

6.png

Adım 2 − Nesne sayfası açıldıktan sonra, aşağıda gösterildiği gibi 'Yeni Nesne Oluştur' düğmesine tıklayın.

71ea3d8320f56e918.png

3. Adım − Düğmeye tıkladıktan sonra, aşağıdaki ekran görüntüsünde gösterildiği gibi yeni nesne oluşturma sayfası açılacaktır. Buraya bilgileri girmeniz gerekiyor. Nesne adı "Fatura" olmalıdır. Bu, bu eğitimde daha önce Müşteri nesnesini oluşturma şeklimize benzer.

8.png

Adım 4 − Aşağıda gösterildiği gibi bilgileri girin ve ardından 'Kaydet' düğmesine tıklayın.

9.jpg

Bu adımları izleyerek Fatura nesneniz oluşturulacaktır.

Fatura nesnesi için Özel Alanlar Oluşturma
Aşağıda gösterildiği gibi Fatura nesnesinde Açıklama alanını oluşturacağız:

Adım 1 − Kurulum'a gidin ve üzerine tıklayın.

10.png

11.png

3. Adım − 'Fatura' nesnesine tıklayın.

12.png

Ardından 'Yeni'ye tıklayın.

13.png

Adım 4 − Veri türünü Metin Alanı olarak seçin ve ardından İleri düğmesine tıklayın.

14.png

Adım 5 − Aşağıda verilen bilgileri girin.

15.png

Adım 6 − Görünür'e ve ardından İleri'ye tıklayın.

16.png

Adım 7 − Kaydet'e tıklayın.

17.png

Benzer şekilde, Fatura nesnesinde diğer alanları da oluşturabilirsiniz.

18.png

Kurumsal Uygulama Geliştirme Örneği
Bu eğitimde, bir Kimyasal Ekipman ve İşleme Şirketi için CRM uygulamasını uygulayacağız. Bu şirket tedarikçilerle çalışmakta ve hizmetler sunmaktadır. Her kavramı ayrıntılı olarak anlamak için, eğitim boyunca bu örnekle ilgili küçük kod parçacıkları üzerinde çalışacağız.

Bu eğitimdeki kodu çalıştırmak için iki nesne oluşturmanız gerekecek: Müşteri ve Fatura nesneleri. Bu nesneleri Salesforce'ta nasıl oluşturacağınızı zaten biliyorsanız, aşağıdaki adımları atlayabilirsiniz. Aksi takdirde, aşağıdaki adım adım kılavuzu takip edebilirsiniz.

Müşteri Nesnesi Oluşturma
Öncelikle Müşteri nesnesini kuracağız.

Adım 1 − Kurulum'a gidin ve ardından aşağıda gösterildiği gibi 'Nesne'yi arayın. Ardından aşağıda gösterildiği gibi Nesneler bağlantısına tıklayın.

Ekli dosyayı görüntüle 178370

Ekli dosyayı görüntüle 178371

Ekli dosyayı görüntüle 178376

3. Adım − Düğmeye tıkladıktan sonra, yeni nesne oluşturma sayfası görünecektir; ardından aşağıda belirtildiği gibi tüm nesne ayrıntılarını girin. Nesne adı "Müşteri" olmalıdır. Aşağıdaki ekran görüntüsünde gösterildiği gibi bilgileri alana girmeniz ve diğer varsayılan ayarları olduğu gibi bırakmanız yeterlidir.

Ekli dosyayı görüntüle 178377

Bilgileri girin ve ardından 'Kaydet' düğmesine tıklayın.

Ekli dosyayı görüntüle 178378

Yukarıdaki adımları izleyerek Müşteri nesnesini başarıyla oluşturduk.
Müşteri Nesnesi İçin Özel Alanlar Oluşturma
Müşteri nesnemizi kurduktan sonra, 'Aktif' adında bir alan oluşturacağız ve ardından benzer adımları izleyerek diğer alanları oluşturabilirsiniz. Alanın adı ve API adı ekran görüntüsünde verilecektir.

Adım 1 − Veri türü Onay Kutusu olan 'Aktif' adında bir alan oluşturacağız. Kurulum'a gidin ve üzerine tıklayın.

Ekli dosyayı görüntüle 178379

Ekli dosyayı görüntüle 178380

3. Adım − 'Müşteri' nesnesine tıklayın.

Ekli dosyayı görüntüle 178381

Adım 4 − Müşteri nesnesi bağlantısına tıkladıktan ve nesne detay sayfası açıldıktan sonra, Yeni düğmesine tıklayın.

Ekli dosyayı görüntüle 178382

Adım 5 − Şimdi, veri türünü Onay Kutusu olarak seçin ve İleri'ye tıklayın.

Ekli dosyayı görüntüle 178383

Adım 6 − Aşağıda gösterildiği gibi alan adını ve etiketini girin.

149c553bb203546b3.png

7. Adım − Görünür seçeneğine tıklayın ve ardından İleri'ye tıklayın.

2.png

Adım 8 − Şimdi 'Kaydet'e tıklayın.

3.png

Yukarıdaki adımları izleyerek 'Aktif' adlı özel alanımız oluşturuldu. Geri kalan alanlar için de yukarıdaki tüm özel alan oluşturma adımlarını izlemeniz gerekmektedir. Tüm alanlar oluşturulduktan sonra müşteri nesnesinin son görünümü şu şekildedir:

4a81c636b29be141a.png

Fatura Nesnesi Oluşturma
Adım 1 − Kurulum'a gidin ve 'Nesne'yi arayın, ardından aşağıda gösterildiği gibi Nesneler bağlantısına tıklayın.

5.png

6.png

71ea3d8320f56e918.png

3. Adım − Düğmeye tıkladıktan sonra, aşağıdaki ekran görüntüsünde gösterildiği gibi yeni nesne oluşturma sayfası açılacaktır. Buraya bilgileri girmeniz gerekiyor. Nesne adı "Fatura" olmalıdır. Bu, bu eğitimde daha önce Müşteri nesnesini oluşturma şeklimize benzer.

8.png

Adım 4 − Aşağıda gösterildiği gibi bilgileri girin ve ardından 'Kaydet' düğmesine tıklayın.

9.jpg

Bu adımları izleyerek Fatura nesneniz oluşturulacaktır.

Fatura nesnesi için Özel Alanlar Oluşturma
Aşağıda gösterildiği gibi Fatura nesnesinde Açıklama alanını oluşturacağız:

Adım 1 − Kurulum'a gidin ve üzerine tıklayın.

10.png

11.png

3. Adım − 'Fatura' nesnesine tıklayın.

12.png

Ardından 'Yeni'ye tıklayın.

13.png

Adım 4 − Veri türünü Metin Alanı olarak seçin ve ardından İleri düğmesine tıklayın.

14.png

Adım 5 − Aşağıda verilen bilgileri girin.

15.png

Adım 6 − Görünür'e ve ardından İleri'ye tıklayın.

16.png

Adım 7 − Kaydet'e tıklayın.

17.png

Benzer şekilde, Fatura nesnesinde diğer alanları da oluşturabilirsiniz.

18.png

Eline sağlık, paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri