Bir şirketin birçok uygulaması olduğunda, bu uygulamaların oturum açma sayfalarında şirketin görünümünü ve hissini yansıtmak isteyebilir. Bunun arkasında pazarlama da dahil olmak üzere çeşitli amaçlar olabilir. Kimlik yönetimi için Azure Active Directory kullanan şirketler, oturum açma sayfasının görünümünü özelleştirerek bunu yapabilirler.
Bu özellik, Azure Active Directory'nin temel ve premium sürümlerinde mevcuttur. Ücretsiz sürümde bu özelliği bulamazsınız.
Temel veya premium sürüm aboneliğiniz yoksa, premium sürümün ücretsiz deneme sürümünü kullanabilirsiniz.
Azure Active Directory (ADD) Premium Sürümünün Ücretsiz Deneme Sürümünü Etkinleştirme
Adım 1 − Azure Yönetim Portalı'na giriş yapın.
Adım 2 − Çalışmak istediğiniz Azure Active Directory'ye gidin.
Adım 3 − Aşağıdaki resimde gösterildiği gibi üst menüden Lisanslar sekmesine tıklayın.
4. Adım − "Azure Active Directory Premium'u Şimdi Deneyin" seçeneğine tıklayın ve bu özellik ilgili dizin için etkinleştirilecektir.
Sayfayı yenileyin, güncelleme ve portalınızda görünmesi birkaç saniye sürebilir. Etkinleştirildikten sonra, planı Lisanslar sekmesi altında göreceksiniz.
Marka Kimliğini Özelleştirme
Devam etmeden önce, giriş sayfasında görüntülemek istediğiniz görsellerin (logo, arka plan, kare arka plan) doğru boyut ve ebatlarda olduğundan emin olun. Buna dikkat etmezseniz, görselleri yüklemek için zaman kaybedersiniz ve sonuçta marka değişikliklerinin yapılmadığını görürsünüz. İşte bazı özellikler:
Adım 1 − Çalışmak istediğiniz dizine gidin.
Adım 2 − Üst menüden Yapılandır sekmesine tıklayın.
Adım 3 − Markayı Özelleştir düğmesine tıklayın. Aşağıdaki açılır pencere görünecektir.
Adım 4 − Bilgileri girin ve resimleri yükleyin.
Adım 5 − İleri'ye tıklayın ve bilgileri girin.
İşlemi tamamladıktan sonra, değişikliklerin kabul edildiğinden emin olmak için pencerenin altındaki bildirimleri kontrol edin. Aşağıdaki resimde, önceki denemede başarısız olduğunu ve bir hata verdiğini gösteren kırmızı çerçeveli bir bildirim görebilirsiniz. Değişiklikler kabul edilmezse ve bir hata oluşursa, nedeni bulmak için Ayrıntılar düğmesine tıklayın. Bu genellikle yüklenecek resimlerin boyut ve ebatlarının doğru olmamasından kaynaklanır.
Özelleştirilmiş Giriş Sayfası ile Oturum Açma
Kuruluşunuzun uygulamasına giriş yaptığınızda, o sayfada logonuzu, büyük bir illüstrasyon resmini ve giriş metnini göreceksiniz. Örneğin, kuruluş hesabınızı kullanarak Office 365'e giriş yapalım.
Dikkate Alınması Gerekenler
Alan adı aktif olmalıdır.
Değişikliklerin oturum açma sayfasında görünmesi bir saate kadar sürebilir.
Test etmek için, Internet Explorer'da gizli oturumu (veya çerezlerin taramanızı etkilemediği diğer tarayıcılarda ilgili oturumu) seçin.