Krutzo 1
Krutzo
shrpnl 1
shrpnl
Best Studio 1
Best Studio
D 1
delimuratt
Aliyldrim 1
Aliyldrim
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
melankolıa18 1
melankolıa18
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Cannn6161 1
Cannn6161
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu Microsoft Azure - Uygulama Dağıtımı

Nizam-ı Alem

Asalet kana değil, duruşa bakar.
Telefon Numarası Onaylanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Yönetici
Dergi Editörü
Turnuva
Admin
Yarışma
VIP Üye
Paylaşım
Ayın Üyesi
Konular
1,207
Çözüm
6
Online süresi
2mo 16d
Reaksiyon Skoru
5,958
Altın Konu
410
Başarım Puanı
349
MmoLira
45,963
DevLira
3
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Bu konumda sizlere Windows Azure'da bir uygulamayı dağıtmanın farklı yollarını ele alacağız. Uygulama dediğimizde, web uygulaması veya mobil uygulama olabilir. Eskiden web uygulamalarına web sitesi denirdi, ancak şimdi her yerde web uygulaması olarak anılıyorlar. Web Siteleri bölümünde Visual Studio ve yönetim portalından uygulamaları nasıl dağıtacağımızı ele alacağım

PowerShell'den Web Uygulaması Dağıtma
PowerShell'e başlamak için, eğitimdeki PowerShell bölümüne bakın. PowerShell'den bir web sitesi dağıtmak için dağıtım paketine ihtiyacınız olacak. Bunu web sitesi geliştiricilerinizden alabilirsiniz veya web dağıtımıyla ilgileniyorsanız, dağıtım paketi oluşturmayı biliyorsunuzdur. Aşağıdaki bölümlerde, önce Visual Studio'da bir dağıtım paketi oluşturmayı ve ardından PowerShell cmdlet'lerini kullanarak paketi Azure'da dağıtmayı öğreneceksiniz.

Dağıtım Paketi Oluşturma
Adım 1 − Visual Studio'da web sitenize gidin.

Adım 2 − Çözüm Gezgini'nde uygulamanın adına sağ tıklayın. Yayınla'yı seçin.

1.jpg

3. Adım − Açılır menüden Yeni Profil'i seçerek yeni bir profil oluşturun. Profilin adını girin. Web sitelerinin aynı bilgisayardan daha önce yayınlanıp yayınlanmadığına bağlı olarak açılır menüde farklı seçenekler olabilir.

2.jpg

Adım 4 − Sonraki ekranda, Yayınlama Yöntemi bölümünde Web Dağıtım Paketi'ni seçin.

3.jpg

Adım 5 − Dağıtım paketini depolamak için bir yol seçin. Site adını girin ve İleri'ye tıklayın.

4.jpg

Adım 6 − Sonraki ekranda, varsayılan ayarları olduğu gibi bırakın ve yayınla'yı seçin.

İşlem tamamlandıktan sonra, seçtiğiniz konumdaki klasörün içinde, dağıtım sırasında ihtiyacınız olan zip dosyasını bulacaksınız.

PowerShell kullanarak Azure'da Web Sitesi Oluşturma
Adım 1 − Bir web sitesi oluşturmak için aşağıdaki cmdlet'leri girin. Vurgulanan kısmı değiştirin. Bu komut, ücretsiz abonelikte bir web sitesi oluşturacaktır. Web sitesi oluşturulduktan sonra aboneliği değiştirebilirsiniz.

Kod:
New-AzureWebsite -name "mydeploymentdemo" -location "East US"

5.jpg

Cmdlet başarılı olursa, yukarıdaki resimde gösterildiği gibi tüm bilgileri göreceksiniz. Bu örnekte olduğu gibi, web sitenizin URL'sini (mydeploymentdemo.azurewebsites.net) görebilirsiniz.

2. Adım − Her şeyin doğru gittiğinden emin olmak için URL'yi ziyaret edebilirsiniz.

Dağıtım Paketi Kullanarak Web Sitesini Dağıtma
Web sitesi Azure'da oluşturulduktan sonra, web sitenizin kodunu kopyalamanız yeterlidir. Yerel bilgisayarınızda zip klasörünü (dağıtım paketi) oluşturun.

1. Adım − Web sitenizi dağıtmak için aşağıdaki cmdlet'leri girin.

Kod:
Publish-AzureWebsiteProject -name "mydeploymentdemo" -package
"C:\Users\Sahil\Desktop\deploymentDemo\MyWebsiteOnAzure.zip"

Yukarıdaki komut satırında, yeni oluşturulan web sitesinin adı ve bilgisayardaki zip dosyasının yolu verilmiştir.

2. Adım − Web sitenizin URL'sine gidin. Aşağıdaki resimde gösterildiği gibi web sitesini görebilirsiniz.

6.jpg

Eline Sağlık

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri