- Konular
- 284
- Online süresi
- 14g 16944s
- Reaksiyon Skoru
- 716
- Altın Konu
- 27
- Başarım Puanı
- 232
- TM Yaşı
- 9 Yıl 19 Gün
- MmoLira
- 3,595
- DevLira
- 12
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Bloodstone’u ilk kez görüp “maden işte” diye geçersen, daha sonra blacksmith menüsünde tokadı yiyorsun. Çünkü bu taş, refinement tarafında özellikle silah, zırh ve metal kalkan yükseltmelerinde sürekli önüne geliyor. Benim hatam şuydu: zırhı bir süre saldım, sonra upgrade zincirine girince Bloodstone stoğu iki işte bitti; meğer baştan rota oturtmak lazımmış.
Toplaması zor değil ama oyunun klasik “anlatmıyorum, sen çöz” tarzı burada da devrede. Mantık şu: kazma işini hallediyorsun, sonra gördüğün cevher yataklarını kırıyorsun. Kazmayı Hernand’daki Provisioner’s Shop’tan almak en temiz başlangıç. Kazma yoksa Force Palm Attack ile de yatakları parçalayabiliyorsun; bazen hızlı oluyor ama uzun rota yapacaksan staminayı boşaltıp yürüyüşü eziyete çevirebiliyor. O yüzden ben “toplayacaksam kazmayla toplayayım” kafasındayım.
Gelelim asıl meseleye: nereden çıkıyor? Bloodstone’u en sık gördüğüm hat Pailune ile Crimson Desert tarafı. Özellikle Crimson Desert’te kuzeye doğru uzanan ana yol, “iki depozit bulup çıkarım” değil; düzgün gezersen birkaç noktayı peş peşe yakalayabiliyorsun.
Ben rotayı üç parçaya bölüyorum:
İlki, Crimson Desert kuzey ana yol: Trader’s Expanse yönüne uzanan ana yolda birden fazla Bloodstone yatağı olabiliyor ve bazıları tek parça değil, birkaç Bloodstone birden veriyor. Bu kısım bence en “farm gibi farm” hissi veren yer; yol üstü dur-kır-devam et.
İkincisi, Tashkalp kasabasının güneyi: Haritada Tashkalp’i referans alıp güneye kayınca damar yakalama şansı var. Burası bazen “boş gibi” görünse de kısa kısa kontrol edince taş çıkarabiliyor; özellikle ana yol temizledikten sonra eksik tamamlamak için iyi.
Üçüncüsü, Delesyia kasabasının batısındaki uçurum hattı: Delesyia’dan batıya çıkıp dışarıdaki uçurum tarafını yokluyorsun. Uzun yol yapmadan “biraz daha çıkar mı?” diye bakmalık yer. Ben bu noktayı seviyorum çünkü kısa tur atıp geri dönmek kolay.
Kısacası: Hernand’dan kazmayı al, önce Crimson Desert’in kuzey ana yolunu bir süpür, sonra duruma göre Tashkalp güneyi veya Delesyia uçurumuna kay. Tek bölgede saatlerce inat etmek yerine bu şekilde dolaşınca hem sıkılmıyorsun hem de Bloodstone daha düzenli birikiyor.