Crimson Desert’te Duo ve Five-Card kumar minioyunlarında para kazanma hevesi mi var? Tamamen isteğe bağlı ama “bir el atayım” dersen hem vakit öldürüyor hem de cebi şişiriyor; ben de bazen görevden kaçmak için oturuyorum, sonra “bir el daha” diye çıkamıyorum.
Crimson Desert kumar minioyunları: Duo ve Five-Card
Kurallara girmeden önce nerede oynanıyor ve giriş ücreti ne, onu netleştirelim:
Bu oyunlarda eline çubuk denen kartlar geliyor; üzerinde rakam var. Sarı ya da kırmızı renkte oluyorlar.
Duo Hernand ve Tomasso’da oynanıyor.
Five-Card ise Beighen köyünde.
Giriş (buy-in):
Hernand Duo: 15 Gümüş
Beighen Five-Card: 150 Gümüş
Tomasso Duo: 300 Gümüş
Rakip sayısı rastgele gibi davranıyor; kumarhaneye her girdiğinde bir, iki ya da üç kişiyle oturabiliyorsun.
Hile yapmak ya da başkalarını hileci diye suçlamak da mümkün… ama işler bazen ters teper; “risk alırım” diyorsan gözün açık olsun.
Dünya haritasında kumarhane konumları
Yukarıdaki harita, Crimson Desert’te cebi doldurmak isteyenler için kumarhane yerlerini gösteriyor:
Sol — Hernand; hikâyede ilk büyük durak gibi düşün. Burada Duo oynuyorsun, giriş 15 gümüş.
Orta — Beighen köyü; Demeniss’in kuzeyinde ya da Pailune’un doğusunda kalıyor. Burada Five-Card var, giriş 150 gümüş.
Sağ — Tommasso (metinde böyle geçiyor), Tashkalp bölgesinde bir yerleşim. Duo burada, giriş 300 gümüş; “ucuz pratik” değil, cebi hazırla.
Haritada üç noktayı işaretleyip arada hızlı seyahat varsa iş çok kolaylaşıyor; yoksa yine yürüyüş var.
Duo minioyunu mekaniği
Crimson Desert’te Duo biraz kafa yoran bir oyun:
Eline beş çubuk/kart geliyor. Bunların üçünü oyun otomatik eşleştiriyor; toplamları 10, 20 ya da 30 olmalı. Hiçbir kombinasyon tutmazsa Bust; yani el çöp.
Bu üçlü oturunca geriye iki kart kalıyor; asıl elin aslında bu ikili — oyuna adını veren Duo.
Renk fark etmez; ikili şu kalite sırasına göre güçleniyor:
Ten Pair — Kalan ikisi de 10. Bu kesin kazanç sayılıyor.
Pair — 1–9 arası çift; rakam ne kadar yüksekse o kadar iyi.
Perfect Nine — İkisinin toplamı 9.
Points — Toplam tek basamak ama 9 değil; yine yüksek olan üstün.
İlk masada “üçlü otomatik mi?” diye şaşırmak normal; birkaç elde gözün alışıyor.
Five-Card minioyunu mekaniği
Five-Card tarafı Duo’dan daha yoğun; çünkü bu sefer renk de devreye giriyor. Bir de üst elleri ezen Special Hands var.
Prime Pair — Kırmızı 3 ve kırmızı 8 şart. Bu kesin kazanç.
Superior Pair — Kırmızı 1 şart; ikinci kart kırmızı 3 ya da kırmızı 8 olacak.
Ten Pair — İki 10; renk önemsiz.
Pair — Herhangi bir çift; yine renk serbest.
One-plus kombinasyonları — Herhangi renkte 1, yanında başka bir sayı. Güç sırası (iyiden kötüye) kabaca şöyle: 1+2 → 1+4 → 1+9 → 1+10.
Special Hands tarafında Warden ve High Warden gibi şeyler var; elin rakipten iyiyken bir daha oturtabiliyor falan… Ama şimdilik kafayı yorma; birazdan anlatacağımız peynir (cheese) yöntemiyle bu detayları es geçmek mümkün.
Büyük kazanmak için “peynir”
Crimson Desert kumar minioyunlarında işi kolaylaştırmak istiyorsan cheese + save scum ikilisine razı olacaksın. Kısaca şöyle:
Hangi oyun olursa olsun masaya oturmadan önce manuel kayıt al.
Masaya girince ilk el (ve bazen erken turlar) asıl oyun; geri kalanı bazen sıkıcı oluyor.
Erken güzel el yakalarsan direkt all in bas; tuş uyarısı çıkıyor zaten.
Duo’da Five Points üstü genelde yeter sayılıyor.
Five-Card’ta yüksek çift iyi; Seven Pair ve üstü genelde iş görür.
Garip bir şekilde yapay zeka, erken all in görünce sık sık call etmeye bayılıyor; masada dört kişi bile berbat kartla all in’e giriverebiliyor.
Şans yaver giderse pot şişiyor. Olmazsa kaydı yükle, yeniden dene. Ben de bazen üç reload’da bir “işte bu” diyorum.
Not: Bizim gördüğümüz kadarıyla yapay zeka son turlarda daha temkinli oynuyor; masadan birileri kovulunca daha da pas geçiyor, fold ediyor. Sinir bozucu olabiliyor. O yüzden parayı erken toplaman lazım; yoksa gümüş değil hayat gidiyor gibi hissediyorsun.
Çift kart / hile barı nasıl açılır? (cheat)
Araya not: Crimson Desert’te kart minioyunlarında hile de var. Yeterince maç oyna; bir süre sonra rakipte savaştaki **“watch and learn”**ye benzeyen mavi çerçeve çıkıyor. Bunu üç kez yapınca Cheat yeteneği açılıyor.
Cheat’in en tatlı yanı, kartları Kliff dağıttığında ortaya çıkıyor. Hide Hand komutundayken tuş uyarısına basılı tut; bir rakam ve renk seçebiliyorsun. Seçtiğin şey eline otomatik giriyor; üst kombinasyonu zorlamak için kullanılıyor.
Mesela Five-Card’ta Prime Pair peşindeysen kırmızı 3 ya da kırmızı 8 seçip, eşinin gelmesi için şansına kalıyorsun. Hile diye girdim, yine de tam garanti değil; ama masayı eğlenceli kılıyor.
Rakibi hileyle suçlamak
Rakipleri hileci diye suçlamak da mümkün. Kartları başkası dağıtıyorsa “Accuse” için tuş uyarısına basılı tut; Kliff kalkıveriyor, adamın elini masaya vuruyor.
Doğru tahmin edersen o oyuncunun eli kesiliyor ve masadan kovuluyor. Yanlış çıkarsa işler ters dönüyor; spor dışı davranış diyerek seni kumarhaneden geçici men ediyorlar. Oyun içi kabaca birkaç gün sürüyor; “bir daha giremiyorum” paniği yaşatıyor.
Crimson Desert kart minioyunları tarafını burada toparladık. Hikâyede gümüş sıkışırsa yan görev, craft, satış gibi para rotalarına da göz atarsın; tek kaynak kumar değil, onu da söyleyeyim.