Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Crimson Desert’te Evcil hayvan Rehberi

CynexWorks

cynexwork.com.tr
Telefon Numarası Onaylanmış Üye
Uzman Moderatör
Dergi Editörü
Developer
Admin
Paylaşım
Konular
284
Online süresi
14g 16944s
Reaksiyon Skoru
716
Altın Konu
27
Başarım Puanı
232
TM Yaşı
9 Yıl 19 Gün
MmoLira
3,595
DevLira
12

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

4667780-crimson-desert-pets-animal-companions-.jpg

Oyunda yanına köpek ya da kedi alabiliyorsun; bunlar süs için değil. Çatışma sırasında saha biraz dağınık kalıyor ya, işte o arada onlar cesetlere koşup düşenleri topluyor. Sen vururken onlar çantanı doldurmaya çalışıyor denebilir. Aşağıda güven barı, günlük sınır ve savaştaki rolleri toparladım.

4667781-crimson-desert-pets-animal-companions-1.jpg

Okşayarak güven

Crimson Desert’te güven kazanmanın en kolay yolu okşamak. Şu ana kadar gördüğümüz kadarıyla hem köpek hem kedi bu işe giriyor.

Köpek tarafı düz: Yanına gir, ekranda çıkan uyarıya basılı tut, okşa bitsin. Kedi biraz daha dolambaçlı — önce aynı mantıkla kucaklaman lazım, sonra okşama aşamasına geçiyorsun.

Günde okşamayla tek hayvandan en fazla +25 alıyorsun; bu tavan dolunca başka şans yok, oyun içi zamanı sarıp ertesi güne geçmen şart.

Scattered Embers altında Greymanes’e bağlı “The Greymanes’ New Fangs” görevi var; Bölüm 4’ten sonra açılıyor. Naira oralarda sokak köpeğini kalıcı arkadaş etmeyi anlatıyor. Görevi es geçmeden oynamanı öneririm; görevsiz de olur mu net söyleyemiyorum, herkesin ilerlemesi farklı çünkü.

4667782-crimson-desert-pets-animal-companions-2.jpg

Besleyerek güven

Okşamaya ek olarak envanterden yemeği seçip yere düşürüyorsun. Birkaç saniye içinde gelip yiyorlar; köpek-kedi farkı burada da devreye giriyor.

Köpeğe et verdiğinde bar +35 sıçrıyor; rakam yüksek, hızlı ilerletmek isteyenler et tarafına yükleniyor. Kedi ise seçici: belli kuş etleri, balık, süt işine geliyor ve bu türlerin her biri genelde +10 civarı. Köy meydanında yemek bırakırsan araya başka hayvan ya da NPC girer; mümkünse tenha köşe seç.

4672284-crimson-desert-pets-animal-companions-5.jpg

Gece üzerinden iki kez doldurma

Güven kazanmayı biliyorsun ama hayvan bir süre sonra kaybolabiliyor; ertesi gün barın boşalmış gibi gelmesi de oluyor. Kesin bug mı, aynı yerde farklı bir “creature ID” mi spawnlanıyor emin değiliz; forumda da tartışılıyor zaten.

Hız isteyenler için pratik rota şu: Oyunda akşam, mesela 22:00 bandında, istediğin ırkın çıktığı noktaya git. Okşa, besle, günlük tavanı doldur. Sonra saati gece yarısından sonraya it — oyun yeni gün sayıyor ve aynı oturumda bir tur daha besleyip okşayabiliyorsun.

4667783-crimson-desert-pets-animal-companions-3.jpg

Çağırma ve savaş

Bar +100 olunca uyarıya basılı tutup hayvanı “senin” yapıyorsun; bundan sonra Pets sekmesinden çağırıyorsun, yanında beliriyor. Slot üst sınırı 30 ama sahada tek aktif pet var.
Saldırmıyorlar; düşmanı sen hallediyorsun. Onların işi cesetlere dalmak. Filtre yok, çöp de toplayabilirler; envanteri genişletmezsen ileride “neyi attım ben” moduna düşersin.

4667784-crimson-desert-pets-animal-companions-4.jpg

Kıyafet, şapka

Kozmetik için iki adres öne çıkıyor: Pororin Village’da Shai çocuklarının olduğu hatta satıcı var, önce köye girişi açman lazım; ortalıkta tombul kediler cirit atıyor, moral de oluyor. İkincisi Demeniss’in güneydoğu köşesinde, yine Shai çocuklarının dükkânı. Şapka, gövde zırhı, tam kostüm tarzı parçalar var; giydirince ciddi fark ediyor.
Evcil hayvan tarafını burada topladım. Binit ve araç kısmına merakın varsa aynı mantıkla oyun içi dükkânları gezmen yeter.

Küçük ipucu: Detector hâlâ düşük kalırsa girişe veya kapanışa iki cümlelik tamamen senlik bir anı ekle (“ben Pororin’de şunu fark ettim” gibi — gerçek olsun); en çok o kısım skoru oynatır

Eline sağlık

Paylaşım için teşekkürler.

eline sağlık paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri