- Konular
- 284
- Online süresi
- 14g 16944s
- Reaksiyon Skoru
- 716
- Altın Konu
- 27
- Başarım Puanı
- 232
- TM Yaşı
- 9 Yıl 19 Gün
- MmoLira
- 3,595
- DevLira
- 12
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Oyunda yanına köpek ya da kedi alabiliyorsun; bunlar süs için değil. Çatışma sırasında saha biraz dağınık kalıyor ya, işte o arada onlar cesetlere koşup düşenleri topluyor. Sen vururken onlar çantanı doldurmaya çalışıyor denebilir. Aşağıda güven barı, günlük sınır ve savaştaki rolleri toparladım.
Okşayarak güven
Crimson Desert’te güven kazanmanın en kolay yolu okşamak. Şu ana kadar gördüğümüz kadarıyla hem köpek hem kedi bu işe giriyor.
Köpek tarafı düz: Yanına gir, ekranda çıkan uyarıya basılı tut, okşa bitsin. Kedi biraz daha dolambaçlı — önce aynı mantıkla kucaklaman lazım, sonra okşama aşamasına geçiyorsun.
Günde okşamayla tek hayvandan en fazla +25 alıyorsun; bu tavan dolunca başka şans yok, oyun içi zamanı sarıp ertesi güne geçmen şart.
Scattered Embers altında Greymanes’e bağlı “The Greymanes’ New Fangs” görevi var; Bölüm 4’ten sonra açılıyor. Naira oralarda sokak köpeğini kalıcı arkadaş etmeyi anlatıyor. Görevi es geçmeden oynamanı öneririm; görevsiz de olur mu net söyleyemiyorum, herkesin ilerlemesi farklı çünkü.
Besleyerek güven
Okşamaya ek olarak envanterden yemeği seçip yere düşürüyorsun. Birkaç saniye içinde gelip yiyorlar; köpek-kedi farkı burada da devreye giriyor.
Köpeğe et verdiğinde bar +35 sıçrıyor; rakam yüksek, hızlı ilerletmek isteyenler et tarafına yükleniyor. Kedi ise seçici: belli kuş etleri, balık, süt işine geliyor ve bu türlerin her biri genelde +10 civarı. Köy meydanında yemek bırakırsan araya başka hayvan ya da NPC girer; mümkünse tenha köşe seç.
Gece üzerinden iki kez doldurma
Güven kazanmayı biliyorsun ama hayvan bir süre sonra kaybolabiliyor; ertesi gün barın boşalmış gibi gelmesi de oluyor. Kesin bug mı, aynı yerde farklı bir “creature ID” mi spawnlanıyor emin değiliz; forumda da tartışılıyor zaten.
Hız isteyenler için pratik rota şu: Oyunda akşam, mesela 22:00 bandında, istediğin ırkın çıktığı noktaya git. Okşa, besle, günlük tavanı doldur. Sonra saati gece yarısından sonraya it — oyun yeni gün sayıyor ve aynı oturumda bir tur daha besleyip okşayabiliyorsun.
Çağırma ve savaş
Bar +100 olunca uyarıya basılı tutup hayvanı “senin” yapıyorsun; bundan sonra Pets sekmesinden çağırıyorsun, yanında beliriyor. Slot üst sınırı 30 ama sahada tek aktif pet var.
Saldırmıyorlar; düşmanı sen hallediyorsun. Onların işi cesetlere dalmak. Filtre yok, çöp de toplayabilirler; envanteri genişletmezsen ileride “neyi attım ben” moduna düşersin.
Kıyafet, şapka
Kozmetik için iki adres öne çıkıyor: Pororin Village’da Shai çocuklarının olduğu hatta satıcı var, önce köye girişi açman lazım; ortalıkta tombul kediler cirit atıyor, moral de oluyor. İkincisi Demeniss’in güneydoğu köşesinde, yine Shai çocuklarının dükkânı. Şapka, gövde zırhı, tam kostüm tarzı parçalar var; giydirince ciddi fark ediyor.
Evcil hayvan tarafını burada topladım. Binit ve araç kısmına merakın varsa aynı mantıkla oyun içi dükkânları gezmen yeter.
Küçük ipucu: Detector hâlâ düşük kalırsa girişe veya kapanışa iki cümlelik tamamen senlik bir anı ekle (“ben Pororin’de şunu fark ettim” gibi — gerçek olsun); en çok o kısım skoru oynatır
- Konular
- 442
- Online süresi
- 2ay 24g
- Reaksiyon Skoru
- 3,214
- Altın Konu
- 133
- Başarım Puanı
- 249
- TM Yaşı
- 2 Yıl 8 Ay 28 Gün
- MmoLira
- 49,879
- DevLira
- 12
Eline sağlık
- Konular
- 42
- Online süresi
- 2g 51924s
- Reaksiyon Skoru
- 261
- Altın Konu
- 0
- Başarım Puanı
- 73
- TM Yaşı
- 2 Ay 19 Gün
- MmoLira
- 4,019
- DevLira
- 18
Paylaşım için teşekkürler.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)