Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Crimson Desert’te Tüm Cadı Konumları

CynexWorks

cynexwork.com.tr
Telefon Numarası Onaylanmış Üye
Uzman Moderatör
Dergi Editörü
Developer
Admin
Paylaşım
Konular
284
Online süresi
14g 16944s
Reaksiyon Skoru
716
Altın Konu
27
Başarım Puanı
232
TM Yaşı
9 Yıl 19 Gün
MmoLira
3,595
DevLira
12

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

4667660-crimson-desert-witch-locations-sanctums-guide-.jpg

Crimson Desert’te cadıları mı arıyorsun? Bu gizemli büyücü / simya hattındaki tipler Pywel’in her köşesinde, en tuhaf yerlere sıkışmış durumda. Hepsini görmek kolay değil; haritada yürütmek gerekiyor, “yan görev gibi geçer” modunda değil.

Aşağıda konumları tek tek topladım; spoiler yemek istemeyen şimdi çıksın, bazı isimler ve bölgeler hikâyeyi önden açıyor.

4667661-crimson-desert-witch-locations-sanctums-guide-0.jpg

Crimson Desert’te cadılar ne işe yarar?

Cadı karakterler ilk başta gerçek yüzlerini göstermiyor. Önce sahte hâliyle çıkan NPC’ye yardım ediyorsun; sonra sana kulübesinin yerini söylüyor. Cadıyla tanışınca bir sürü menü açılıyor; çoğu Abyss Gear işi — yani silah ve zırhına takılan modlar.

Al / sat — Abyss Gear blueprint’leri, Abyss Artifact ve Faded Abyss Artifact (yetenek sıfırlama kaynağı) alıp satabiliyorsun.

Abyss Gear üret — Malzemeleri toplayıp Abyss Gear craft’lıyorsun.

Başka eşya üret — Gold Bar, Palmar Pills gibi şeyler de çıkıyor.

Socket aç — Ekipmana yuva ekliyorsun. Yuva arttıkça gümüş da ciddi gidiyor; cebi doldurmak şart.

Abyss Gear tak / çıkar — Yuvaya Abyss Gear yerleştiriyorsun.

Abyss Gear sök — Yuvadan çıkarıp envantere geri alıyorsun.

Bazı kulübelerin çevresinde ekstra tarifler de oluyor. Arada kazan görürsün; oralarda simya bileşenleri üretmek mümkün. İlk girdiğimde menü kalabalığından “bu ne, bu ne” diye kaldım; sonra işler oturuyor.

4667662-crimson-desert-witch-locations-sanctums-guide-1a.jpg

Cadı #1: Elowen – harita konumu

Yukarıdaki harita, Crimson Desert’te tanıştığın ilk cadının yerini gösteriyor. Bunu fazla stres etme; büyük ihtimalle ana hikâye seni zaten oraya sürüklüyor. Görev Bölüm 5: Guest Unbidden – Black and White sırasında geliyor.

Not: Yeni öğrendiğimize göre Elowen’i hikâyenin daha erken bir aşamasında da görmek mümkün olabiliyormuş. Bölüm 1: The First Encounter – Traces sonunda onunla ilgili ipucu düşebiliyor; sonrasında ne zaman uğrayacağın sana kalıyor. Ben de önce “Bölüm 5’te mi varmış” diye düşünmüştüm, sonra erken notu fark ettim.

4667663-crimson-desert-witch-locations-sanctums-guide-1b.jpg

Cadı #1: Sahte hâl konumu

Görevi takip edersen yolun Witchwoods’a çıkar. Ortada dikenli sarmaşıklarla çevrili bir kulübe görürsün. İskeleye tırman, pencereden içeri gir. İçerideki kadının bağını çöz; o da sana gerçek hâlinin nerede olduğunu anlatıyor. İlk seferde pencereyi kaçırıp etrafta tur atan da oluyor; iskele tarafına kilitlen.

4667664-crimson-desert-witch-locations-sanctums-guide-1c.jpg

Cadı #1: Gerçek hâl konumu

Elowen’in yeri, az önceki kulübenin birkaç yüz metre kuzeyinde. Yakında bir Abyss Nexus hızlı seyahat noktası da var; dönüşü kolaylaştırıyor.

Not: Elowen, hikâye boyunca doğrudan konuştuğun tek cadı gibi duruyor. Diğerlerinde iş NPC sohbeti kadar net değil; yine de onların sahte ve gerçek formlarının olduğu bölgelerden yanından geçebiliyorsun.

4667665-crimson-desert-witch-locations-sanctums-guide-2a.jpg

Cadı #2: Lyselia – harita konumu

Bu sefer iş yürüyüş kısmında biraz abartılı: Yukarıdaki görsele bakınca anlaşılıyor, yol iki farklı bölgeye kadar uzuyor. “Yan görev sandım, bitmiştir” diye düşünme; haritada gerçekten mesafe var.

4667666-crimson-desert-witch-locations-sanctums-guide-2b.jpg

Cadı #2: Sahte hâl konumu

Lyselia’nın sahte hâli Beighen’de; Bölüm 7 sırasında zaten oralara düşüyorsun. Harabe köprüden sarkan birini görürsün. Kurtarıp işini halledince Lyselia’nın asıl yerini öğreniyorsun. Köprüden aşağı bakmayı unutma; ben ilk turda üst geçip geçmiştim.

4667667-crimson-desert-witch-locations-sanctums-guide-2c.jpg

Cadı #2: Gerçek hâl konumu

Lyselia’nın asıl yeri Serpent Marsh’ın en güneyi; haritanın ucuna kadar inmek gerekiyor. Telaşla hemen koşmana gerek yok, zaten Bölüm 9’da bu tarafa yine düşüyorsun. Kulübesi de bir hızlı seyahat noktasına yakın; sonra geri dönüş derdi azalıyor.

4667668-crimson-desert-witch-locations-sanctums-guide-3a.jpg

Cadı #3: Bari – harita konumu

Kuzeyin cadısı Bari, Pailune’un uç bölgelerinde duruyor. Ortalık yemyeşil orman ve karlı tepelerle dolu; yine yürütmek var.

Not: Bu konumu Crimson Desert’te ilk bulanların Gamers Heroes tarafı olduğu söyleniyor; bilgi oradan yayılmış, ben de burada not düşeyim dedim.

4667669-crimson-desert-witch-locations-sanctums-guide-3b.jpg

Cadı #3: Sahte hâl konumu

Bari’nin sahte hâli inanılmaz gizli duruyor: Wayward Woods işaretinin doğusunda, çadırın altında kıvrılmış yaşlı kadın kılığında çıkıyor. Haritada “Pailune” yazısındaki A harfinin de tam batısında kalıyor; “burası mı?” diye iki kez kontrol etmek normal.

Gördüğünde feneri yakıp ısıt; soğuktan çekilmiş hâli biraz iç burkuyor.

Cadı #3: Gerçek hâl konumu

Kuzeye devam edince Crimson Lake çıkıyor; çevresi Silver Wolf Mountains ile çevrili, manzara tokat gibi. Bari de gölün ortasındaki kulübede duruyor. Su üstüne kurulmuş hâli biraz “buraya nasıl çıkılır” hissi veriyor; etraftan yolu bulunca iş çözülüyor.

eline sağlık paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri